Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ: Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να συνεδριάσει ΤΩΡΑ και να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Δεν θα υποταχτούμε στις απαγορεύσεις.

 

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ 

στο ΔΣ της ΔΟΕ, Ασβεστά Ειρήνης (6974750410) και  Ρέππα Ντίνας (6975308409)

 

 

 

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να συνεδριάσει ΤΩΡΑ και να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Δεν θα υποταχτούμε στις απαγορεύσεις.

 

Αναμενόμενη και χωρίς εκπλήξεις η αγωγή του υπ. Παιδείας κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία – αποχή της ΔΟΕ. Μια κίνηση που είναι αντίστοιχη της επιθετικότητας της κυβέρνησης εναντίον του δικαιώματος της απεργίας, εφαρμόζοντας το ν. Χατζηδάκη.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στους θεσμούς του μέντορα και ενδοσχολικού συντονιστή, ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο, αξιολόγηση που επιχειρεί να επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του ΥΠΑΙΘ να ποινικοποιήσει για άλλη μια φορά τους αγώνες του κλάδου, στέλνοντας στα δικαστήρια την προκηρυγμένη απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ, δείχνουν περίτρανα την πλήρη απομόνωση του υπουργείου Παιδείας από τον εκπαιδευτικό κόσμο. Αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στέκεται αντίθετη στην πολιτική του υπουργείου και δεν την υλοποιεί γι’ αυτό ο μόνος δρόμος για το υπουργείο και την Κεραμέως είναι να την επιβάλει «δια ροπάλου». Με τη νέα προσφυγή  επιβεβαιώνει ότι όλα όσα διακηρύσσει για τους εκπαιδευτικούς που δήθεν στηρίζουν την πολιτική της, είναι παραμύθια. Η νέα προσπάθεια μπλοκαρίσματος της Απεργίας Αποχής θα απαντηθεί άμεσα κι αποφασιστικά από τους εκπαιδευτικούς.

Τώρα είναι η στιγμή να αναγκαστεί το ΥΠΑΙΘ να τα πάρει όλα πίσω!

Απαιτούμε από τη ΔΟΕ:

  • να επαναπροκηρύξει Α-Α από όλες τις διαδικασίες από τους θεσμούς της ατομικής αξιολόγησης (μέντορες κ.λπ.)
  • να καλέσει και να συντονίσει την επαναπροκήρυξη Α-Α από τα πρωτοβάθμια σωματεία

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η νέα παραπομπή της Α-Α της ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια από  την Κεραμέως ζητήσαμε την άμεση σύγκλιση του ΔΣ της ΔΟΕ προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία και σχεδιασμός για τη συντεταγμένη απάντηση του κλάδου σε κάθε ενδεχόμενο.  Οι  συνδικαλιστικές δυνάμεις στο ΔΣ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ) σιωπούν και αρνούνται να καθορίσουν ακόμα και την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ δε λένε κουβέντα για τα επόμενα βήματα για τη συνέχιση της Α-Α και του αγώνα. Δίνουν πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της και δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για το αν σχεδιάζουν να αφήσουν ακάλυπτους τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς στα σχολεία που εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη διάλυση του συλλόγου διδασκόντων, την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τις εκτρωματικές διαδικασίες που επιβάλλει στο έργο των σχολείων.

Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές που  απειλούν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Αν το ΔΣ της ΔΟΕ αρνηθεί να προχωρήσει στα παραπάνω, καταθέτουμε αυτή την πρόταση σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων (ΔΣ/ΓΣ/επιτροπές αγώνα κ.λπ.) ώστε να υλοποιηθεί σε συντονισμό των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων.

Αυτά οφείλουν να σηκώσουν τη σκυτάλη της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου! Να συνεχίσουν τον αγώνα με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα.

Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά