Παρεμβάσεις ΠΕ: Οι λαοί δεν ζητούν την άδεια για να αγωνιστούν – ξεσηκώνονται, νικούν

Στις 9/7 χιλιάδες διαδηλωτών πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας σε ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών ενάντια στον χουντικής έμπνευσης  και νεοφιλελεύθερης κοπής, ψηφισμένο πια νόμο, που βάζει στο γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση, με ιδιώνυμο κατά διαδηλωτών, απαγορεύσεις, εξοντωτικές αποζημιώσεις και ευχέρεια στη διάλυση των συγκεντρώσεων. Χιλιάδες απάντησαν μαζικά και μαχητικά στους δρόμους όλης της Ελλάδας, πως δεν πρόκειται να προσκυνήσουν το νέο δόγμα επιβολής «νόμου και τάξης». Απάντησαν πως δεν θα ζητούν την έγκριση του συστήματος, του κράτους, της αστυνομίας, των κυβερνήσεων για να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων και τις συλλογικότητες έδωσαν δυναμικά και αποφασιστικά το παρών.

Ορατόριο βίας

Απέναντί τους  μια ολόκληρη επιχείρηση βίαιης καταστολής,  βάρβαρη, απρόκλητη και με πρωτοφανή ωμότητα, εξαπολύθηκε  με ευθύνη και εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ.. Χρήση  χημικών, κρότου λάμψης,  ξυλοδαρμοί  και  εν ψυχρώ καταδρομή μέσα στη διαδήλωσημηχανοκίνητων  ταγμάτων εφόδου του υπουργού Χρυσοχοΐδη, των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας,  κυνηγούν τους διαδηλωτές,  πάνω στα πεζοδρόμια, μέσα στις πλατείες και τους δρόμους.  Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, έγιναν 17 προσαγωγές διαδηλωτών  και οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλλήψεις ανακοινώθηκαν από τον  ίδιο τον Χρυσοχοϊδη στη Βουλή, που προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει τα δικαιώματα ως αναχρονισμούς, σε μια προκλητική κίνηση κατασκευής ενόχων εκ προοιμίου δηλώνοντας, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία των συλλήψεων, ότι  είναι «τραμπούκοι δολοφόνοι»!

Η επίδειξη κατασταλτικής πυγμής αποκαλύπτει  τον τρόμο της  κυβέρνησης και του αστικού συνασπισμού εξουσίας για επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις στο έδαφος της κρίσης και λειτουργεί ως  «αναγκαίο» συμπλήρωμα μιας ακραίας αντεργατικής πολιτικής λιτότητας, ανεργίας, φτώχειας, κοινωνικών περικοπών και εργοδοτικής ασυδοσίας στις εργασιακές σχέσεις. Αποτελεί συνέχεια και  κλιμάκωση ανάλογων απαγορεύσεων που  έχουν προωθήσει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις της περιόδου 2010 – 2020(Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ).

Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ

Παρά την ψήφισή του νομοσχεδίου στη Βουλή  ο λαός έστειλε  ξεκάθαρο μήνυμα πως οι απαγορεύσεις θα μείνουν στα χαρτιά,  πως δεν ζητά την άδεια για να αγωνιστεί! Ωστόσο

είναι όσο ποτέ  αναγκαίος ο αποφασιστικός μαζικός, κοινωνικός και πολιτικός αγώνας για τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα και την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και απόσυρση των κατηγοριών!

             Με την τόλμη της δικής μας θέλησης στο μέλλον!

 

                               Θα φωνάζουμε, δεν θα σιωπήσουμε

                             Θα διαδηλώνουμε, δεν θα υποταχτούμε

                              Θα αναπνεύσουμε, δεν θα μας πνίξετε

                  Θα ανατρέψουμε τον χουντικό νόμο της κυβέρνησης