Εκατοντάδες χιλιάδες λαού στους δρόμους – ανταποκρίσεις

Ανταποκρίσεις

Αθήνα

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού γέμισαν από νωρίς το απόγευμα το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. Το κέντρο της Αθήνας “βούλιαξε” από κόσμο ! Έντρομη και πανικόβλητη η κυβέρνηση, εξαπέλυσε τις σιδερόφραχτες μεραρχίες των ΜΑΤ, έπνιξε την πλατεία στα χημικά και με ένα απίστευτο κύμα τρομοκρατίας επιχείρησε να διαλύσει τη συγκέντρωση. Όμως ούτε τα ΜΑΤ ούτε τα δακρυγόνα ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν το λαϊκό φρόνημα.

 Επί πέντε συνεχόμενες ώρες, ο λαός έμεινε στους δρόμους και αντιστεκόταν σθεναρά στις δυνάμεις καταστολής. Εκατοντάδες τραυματίες κυρίως από χημικά. Αδιασταύρωτες ακόμα πληροφορίες για χρήση πλαστικών σφαιρών στη Νομική.

Λυσαλέες μάχες σώμα με σώμα στα στενά γύρω από το Σύνταγμα, χιλιάδες λαού να διαδηλώνει στους γύρω δρόμους, να φεύγει και να επιστρέφει και ακόμα χιλιάδες κόσμου να καταφθάνει έως αργά το βράδυ στο κέντρο. Μικροφωνική μέχρι αργά το βράδυ στη ΔΟΕ και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στην Ξενοφώντος και τη Φιλελλήνων. Από την Πειραιώς μέχρι τις στήλες Ολυμπίου Διός και από το Μοναστηράκι μέχρι τα Εξάρχεια η πόλη γέμισε με οδοφράγματα, πολίτες που συγκρούονταν και διαδήλωναν. Έγινε κατάληψη στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο : οι ΔΙΑΣ πέφτουν πάνω στους διαδηλωτές με σκοπό να χτυπήσουν τον κόσμο. Όταν σηκώνονται, βγάζουν όπλο και απειλούν το πλήθος (στο 0.21 του βίντεο). Είναι τυχαίο “κύριε” Παπουτσή ή μήπως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης που εκπονήθηκε από το Υπουργείο και υλοποιήθηκε από τις ορδές των κρανοφόρων δολοφόνων ;

 

Ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ. Υπάρχουν συλληφθέντες που έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ.
Αναγκαία η άμεση αλληλεγγύη προς όλους τους συλληφθέντες.  Τίποτα δεν τελείωσε, όλα τώρα αρχίζουν.

 

Θεσσαλονίκη

Δείτε το βίντεο : οι διμοιρίες των ΜΑΤ επιτίθενται και χτυπούν με μανία, πισώπλατα και απρόκλητα, το μπλοκ των διαδηλωτών. Κι αυτό τυχαίο ; Ή μήπως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο χτυπήματος των διαδηλώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο από την κυβέρνηση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ ;

Πρέβεζα

Με μια μεγάλη, γεμάτη παλμό και ένταση διαδήλωση, απάντησε ο λαός της Πρέβεζας στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης υπό το Παπαδήμιο.

Οι διαδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας που μετατράπηκε σε μια μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στην κυβέρνηση Παπαδήμιου και την τρόικα.

Η διαδήλωση πέρασε μέσα από του δρόμους της πόλης, έκανε στάση έξω από τα γραφεία του συγκυβερνητικού βουλευτή της ΝΔ Δ. Τσουμάνη, ο οποίος ανακηρύχθηκε σε ανεπιθύμητο πρόσωπο για την πόλη της Πρέβεζας εφόσον ψηφίσει τα μέτρα , το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν:
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ
Εμπρός λαέ μη τους φοβηθείς , ήλθε η ώρα της ανατροπής
Διαγραφή του χρέους  οριστική αυτή είναι η απάντηση η εργατική
Ψωμί –Παιδεία -Ελευθερία , η χούντα δεν τελείωσε το ‘ 73
Λαέ πολέμα , σου πίνουνε  το αίμα
Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι , ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη
Όποιος βουλευτής σήμερα ψηφίσει , το πόδι του στην Πρέβεζα να μην ξαναπατήσει
Από δω και πέρα του κόσμου η οργή, θα είναι ο τρόμος του  κάθε βουλευτή
Ε ε ε, Ο ο ο πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω
300 ευρώ να πάρουνε αυτοί , αυτοί που είναι μέσα στη Βουλή.
Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα


Ενώ υπήρχαν   και συνθήματα  εξαιρετικά αφιερωμένα στο βουλευτή της ΝΔ  στην Πρέβεζα, Δ.   Τσουμάνη , ο οποίος φαίνεται ότι θα υπερψηφίσει το επαίσχυντο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση
Τσουμάνη , Τσουμάνη
Θα γίνουμε τσουνάμι
Όταν θα ‘ρθείς στην Πρέβεζα
Δεν θα βρεις λιμάνι
Βουλευτή θυμήσου
κι έχε στο μυαλό σου
Δίκαιο Αγγλικό
Δεν έχει στο χωριό σου

 
Αύριο Δευτέρα 13/2/2012, στις 7 μμ, στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς, έχει οριστεί μεγάλη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Πρέβεζας για να ληφθούν αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα

 http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/2012/02/blog-post_7207.html

 

Πάτρα

Τριήμερο κινητοποιήσεων στην Πάτρα που ξεκίνησε την Παρασκευή με μεγάλη πορεία που δεν τη χάλασε η βροχή και κατέληξε στο κτίριο της Μείζονος Περιφέρειας όπου πραγματοποιήθηκε κατάληψη. Από εκεί ξεκίνησαν άλλες δυο πορείες. Μια την Παρασκευή το απόγευμα και άλλη μια το Σάββατο το πρωί. Με τον καιρό πάντα κόντρα.
Και συνεχίστηκε την Κυριακή με μια από τις μαζικότερες πορείες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, η οποία συγκρινόταν σε μέγεθος με εκείνη της τελευταίας μεγάλης απεργίας του Οκτώβρη. Ο κόσμος αψήφησε τη βροχή και τον κακό καιρό και κατέβηκε στην πλατεία Γεωργίου (την κεντρική πλατεία της πόλης), ενώ ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι, στις πρωινές εξορμήσεις που έγιναν σε γειτονιές της Πάτρας από τις τοπικές επιτροπές, οι περισσότεροι γνώριζαν για το απογευματινό ραντεβού.
Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία όπου μέχρι αργά το βράδυ παρέμεινε κόσμος, πολύ λιγότερος βέβαια από την αρχική συγκέντρωση.
Το κλίμα σε πλατύ κόσμο ήταν στραμμένο εναντίον των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ –εξ ου και η αποχή δύο εξ αυτών από την ψηφοφορία (Κυριακοπούλου και Τριανταφυλλόπουλος)–, ενώ κοινή ήταν η αποστροφή «να φύγουμε να πάμε κι εμείς στην Αθήνα» – όταν καταφέραμε να συνδέσουμε τον προτζέκτορα και να έχουμε live εικόνα από την πρωτεύουσα.
Επίσης, υπήρξαν παρεμβάσεις από κόσμο των λαϊκών συνελεύσεων των γειτονιών σε δύο τοπικά κανάλια, όπου συμμετείχε κόσμος που ξεκίνησε από την πλατεία. 

 

Ρόδος

 Το Δημαρχείο Ρόδου τελεί σε κατάληψη από την Κυριακη το βράδυ μέχρι απόψε οπότε θα αποφασιστεί η συνέχιση ή όχι

της κατάληψης. Μέχρι σήμερα ο δήμαρχος κρατούσε διακριτική στάση αλλά σήμερα κλιμάκωσε την πίεση με υπονοούμενα ότι από αύριο θα το αντιμετωπίσει αλλιώς αν δε λήξει η κατάληψη κλπ.

 

 

Για τη Ρόδο κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές.

Σε μια άλλη εξέλιξη 3 άτομα συνελήφθησαν χτες (2 από αυτούς φοιτητές) με την κατηγορία ότι σκόπευαν να επιτεθούν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο. Κατηγορούνται και για βαριά πράγματα. Οι 2 φοιτητές ανήκουν στα ΕAΑΚ. Αυριο πρωι λήγει το 48ωρο και θα δούμε αν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση.