Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά: Ολοι στο συλλαλητήριο στις 30/1 και παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση ΠΕ Πειραιά στις 31/1

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΣΠΑ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Οι σύλλογοί μας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Οι διορισμοί κατρακυλούν συνεχώς, με τραγικότερο το φετινό αριθμό (546 το 2011) ενώ οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και των μαθητών είναι πολλαπλάσιες. Το υπουργείο παιδείας, σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ και ΔΝΤ, οργανώνει τη μετατροπή της εκπαίδευσης σε εμπόρευμα, την «απαλλαγή» του δημόσιου σχολείου από το «βάρος» των διορισμών.   Mετατρέπει σειρά διδακτικών αντικειμένων σε δραστηριότητες  με  σκοπό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση να διορίζει εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία τους.  
  Οι εκπαιδευτικοί θεατρικής αγωγής βλέπουν ξαφνικά να μετατρέπεται το μάθημα τους  σε δεξιότητα – δραστηριότητα στα πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία με  σκοπό να απαλλαγεί το κράτος από την υποχρέωση να διορίζει για να το διδάσκουν εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Το σχολείο αλλάζει μορφή ανάλογα με τις επιλογές της αγοράς, του υπουργείου οικονομικών και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Ο εμπαιγμός ξεκινά από τη θεατρική αγωγή, διαπερνά τη μουσική και φυσικά δεν έχει τέλος.
Η ασυδοσία όμως, δε σταματά εδώ. Το υπουργείο παιδείας  υποχρέωνε πέρσι χιλιάδες αναπληρωτές να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις ΕΣΠΑ, τους πλήρωνε όποτε θυμόταν ενώ ταυτόχρονα τους ανέθετε όλες τις υποχρεώσεις των αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού. Φέτος, μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου, παραβιάζει τη σύμβαση που είχαν υπογράψει αλλά και κάθε κανόνα εργατικού δικαίου και μειώνει παράνομα τους μισθούς τους αρχικά 20% (με τη δικαιολογία της σταδιακής εναρμόνησής τους με το νέο μισθολόγιο) για να προχωρήσει στην εφαρμογή του επαίσχυντου φτωχολόγιου ακόμα κι εκεί που οι νόμοι δεν το επιτρέπουν.
Δηλώνουμε ότι δε θα αποδεχτούμε άλλο τον εμπαιγμό. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, που στερεί το δικαίωμά στη μόνιμη δουλειά, που θέλει τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, χωρίς δικαιώματα.
Διεκδικούμε ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο με δίχρονη προσχολική αγωγή όπου οι εκπαιδευτικοί θα εργάζονται με μόνιμη σχέση εργασίας. Θεωρούμε όλες τις σημερινές ειδικότητες σημαντικές και χρήσιμες για να συνεισφέρουν με βάση τις νέες τεχνολογίες (π.χ. πληροφορική), τις κατακτήσεις της ανθρώπινης κουλτούρας και δημιουργίας (π.χ. μουσική, θεατρολογία, ζωγραφική κ.λπ.) στη διεύρυνση των οριζόντων στη διδακτική πράξη. Χρειάζεται να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία για να ενισχύσουν τις μεθόδους διδασκαλίας και μάλιστα το σημερινό σχολείο έχει ανάγκη από μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών αυτών των ειδικοτήτων.
Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε:
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.  Όχι στην ελαστική εργασία και στην άρση της μονιμότητας. Κάλυψη όλων των αναγκών,  με νέες οργανικές θέσεις και με μόνιμους μαζικούς διορισμούς.  Να επιστραφούν τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ παρακρατηθέντα ποσά από τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Να τηρηθεί η πληρωμή του ποσού που αναγράφεται στη σύμβαση τους.

 Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν:

– Στο συλλαλητήριο, αδορίστων και αναπληρωτών στις  30/1, στις 11.00 στο υπουργείο παιδείας για τα ζητήματα των διορισμών, της θεατρικής αγωγής, του μισθού των αναπληρωτών, ΕΣΠΑ.
– Στην παράσταση διαμαρτυρίας στην δνση ΠΕ Πειραιά την Τρίτη 31/1, στις 2.00.
 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
ΝΙΚΑΙΑΣ
 «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ -ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ « ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»