Δήλωση του αιρετού Παντελή Βαϊνά με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου σε αυτή τη θέση και την παραίτησή του στο πλαίσιο της απόφασης για εναλλαγή

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

http://vainasp.wordpress.com/ 

 

Ένας χρόνος πέρασε από τη στιγμή που ανέλαβα αιρετός στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ και στο πλαίσιο της απόφασης της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, την οποία εκπροσωπώ, για εναλλαγή στη θέση του αιρετού θα υποβάλλω την παραίτησή μου και τη θέση του αιρετού για τη χρονιά που έρχεται θα καταλάβει ο συνάδελφος Γιώργος Χρόνης με αναπληρωματικό το συνάδελφο Παναγιώτη Σάμιο.

Η πάγια θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για εναλλαγή που ισχύει και στην εκπροσώπηση στο ΔΣ της ΔΟΕ είναι αποτέλεσμα μιας αντίληψης που δε θεωρεί προσωποπαγείς τις συνδικαλιστικές θέσεις, αρνείται τα συνδικαλιστικά «προνόμια» και έρχεται σε κόντρα με τον παραγοντισμό που αναπτύσσεται πολλές φορές σε θέσεις όπως ο αιρετός. Κυρίως όμως βοηθάει ώστε να μη δημιουργούνται επαγγελματίες συνδικαλιστές και για  να  εξαλειφτεί  η  πελατειακή  σχέση  αιρετών –  συν/φων 

Πέρασε ένας χρόνος λοιπόν από τη στιγμή που οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εξέλεξαν για πρώτη φορά αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ. Σε αυτόν το χρόνο δώσαμε σημαντικές μάχες μέσα και έξω από το ΠΥΣΠΕ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων (πχ. υπεραριθμίες, αποσπάσεις, τοποθετήσεις, ωράρια κλπ) αλλά και για την αντιμετώπιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ όπως εκφράστηκε στην περιοχή μας (κυρίως με την πολιτική των συγχωνεύσεων). Αγωνιστήκαμε  για  αξιοκρατία,  διαφάνεια  και  δικαιοσύνη  χωρίς  να  μας  ενδιαφέρουν  οι  κομματικές  ταυτότητες  και  οι  δημόσιες  σχέσεις.  Καταγγείλαμε  τις  αυθαιρεσίες  και  τις  παρανομίες  από  όπου  κι  αν  προέρχονταν. Προσπαθήσαμε να είμαστε το αυτί, το μάτι και η φωνή του κλάδου στο υπηρεσιακό συμβούλιο!

Από την πρώτη στιγμή που εκλέξαμε αιρετό προσπαθήσαμε να σπάσουμε το άβατο  που υπήρχε για όσα γίνονταν στο ΠΥΣΠΕ και επιλέξαμε (με ενημερωτικά δελτία που στέλνονταν σε όλα τα σχολεία) να δημοσιοποιούμε  και να ενημερώνουμε για όλα όσα συζητούσε και αποφάσιζε το ΠΥΣΠΕ, κάτι που ενόχλησε από την πρώτη στιγμή πολλούς και κυρίως τις κομματικές παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.

Σημαντική ήταν και η παρουσία μας στη διαδικασία επιλογής διευθυντών. Πιστοί  στην αντίληψη μας για έναν άλλο διευθυντή που θα επιλέγεται από το σύλλογο διδασκόντων και επειδή  αρνούμαστε την αξιολόγηση και σε αυτή τη μορφή δεν  βαθμολογήσαμε. Ήμαστε παρόντες στη διαδικασία,  ελέγξαμε και δημοσιοποιήσαμε τα πάντα. Έτσι βάλλαμε παύλα  σε όλους. Όμως όσοι  υποψήφιοι  είχαν  καταγγελίες  από  συλλόγους  διδασκόντων  και  συνδικαλιστικά όργανα  για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά  βαθμολογήθηκαν  αρνητικά (με 3). Για τη στάση μας αυτή είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αιρετών Βαϊνά Παντελή και Χρόνη Γιώργου. Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά πως δε θα μας σταματήσουν προκαταρκτικές και ΕΔΕ και πως απολογούμαστε μόνο στους συναδέλφους και στις Γενικές Συνελεύσεις.

 

                                         ΒΑΪΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

                                                                                                            ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                                                                                          (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

τηλ. 6976556513.

 αναπληρωματικός ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ τηλ. 6972363653