ΟΛΟΙ ΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 5:30 μμ ( Όθωνος και Αμαλίας) την ώρα που θα ψηφίζεται το νέο αντιλαϊκό τερατούργημα /ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ ΚΑΛΕΣΜΑ 19 5 2016

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις  ΠΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 22 Μάη στις 5:30μμ   ενάντια στην ψήφιση  του νέου αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που περιλαμβάνει  νέο πακέτο αντιλαϊκών –αντεργατικών μέτρων για να κλείσει «θετικά» η αξιολόγηση  από  τραπεζίτες, τρόικα, ΕΕ ,ΔΝΤ, κεφάλαιο.

Αμέσως μετά την κατάργηση με το νόμο λαιμητόμο  του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος η κυβέρνηση με ένα πολυνομοσχέδιο 4.200!!! σελίδων και 233!!! άρθρων   νομοθετεί:

  • αύξηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες
  •  μειώσεις μισθών στο δημόσιο για τους νεοεισερχόμενους
  •  απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, παράδοση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» στις τράπεζες
  •  νέο «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων που  βάζει  σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ)
  • θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, του περίφημου «κόφτη», για να κόβονται μισθοί στο δημόσιο και συντάξεις  αυτόματα, με προεδρικό διάταγμα, στην (αναπόφευκτη) περίπτωση που θα υπάρχει απόκλιση από το στόχο των (ανεδαφικών) πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%..

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΔΝΤ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ  ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ