Όλοι στον αγώνα μαζί με τους εργάτες της Χαλυβουργίας

 

 

Συνάδελφοι,  Συναδέλφισσες

Ο ένας μετά τον άλλο οι βιομήχανοι, προσπαθούν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να μειώσουν τις ώρες εργασίας, τους μισθούς και τα μεροκάματα, να απολύουν. Έχουν φτάσει στο σημείο αντί για μισθούς και δώρα να δίνουν φιλοδωρήματα με τη μορφή του ‘έναντι’. Με βάση το μνημόνιο, που νομοθέτησαν, καταργούν δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αίμα.  Η επίθεση είναι κοινή στην Ελληνική Χαλυβουργία, στον ΤΙΤΑΝ, στον Χάλυβα, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και σε μια σειρά από μικρότερα εργοστάσια στην περιοχή.

Τώρα ή σε μερικούς μήνες θα δεχτούμε ΟΛΟΙ την ιδία επίθεση σε κάθε μικρό ή μεγάλο εργοστάσιο της περιοχής, για να εφαρμοσθούν παντού παρόμοιες ρυθμίσεις.

Η μοναδική λύση για να μην φτάσουμε στην προσωπική και οικογενειακή εξαθλίωση, για να μην δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας ή να  δούμε τα παιδιά μας να ξενιτεύονται για δουλειά, είναι να ενωθούμε και να αγωνιστούμε. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!  ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Συνάδελφοι,  Συναδέλφισσες

Να σταθούμε όρθιοι και ενωμένοι, όπως οι συνάδελφοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Μας απέδειξαν ότι μπορούμε, κανείς δεν πίστευε ότι θα άντεχαν τόσο καιρό. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά τους σε όλους μας. Είναι η εμπροσθοφυλακή του κινήματος μας. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους μακριά από γραφειοκρατικές λογικές και επιζήμιους διαχωρισμούς.

 Η πρωτοβουλία του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που την Δευτέρα 5/12 κάλεσε τα υπόλοιπα Σωματεία της περιοχής σε σύσκεψη, συντονισμό και κοινό αγώνα να συνεχιστεί!  Η απεργία της Τρίτης 13/12 είναι αποτέλεσμα αυτής της σύσκεψης. Τα Σωματεία να ξανασυναντηθούν πιο ανοιχτά, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά. Οι αποφάσεις του συντονισμού των Σωματείων να συζητιούνται και να επικυρώνονται μέσα από Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε Σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Ο αγώνας δεν μπορεί να δοθεί γραφειοκρατικά με συνεννοήσεις παραταξιακών γραφείων ή ανούσιους διαχωρισμούς και μικροπολιτικές στοχεύσεις. Οι εργάτες πρέπει να πάρουν τον αγώνα στα δικά τους χέρια, ενωτικά-ταξικά.

ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Συνάδελφοι,  Συναδέλφισσες

Ο αγώνας μας να αποτελέσει την αρχή ενός γενικότερου κινήματος ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Είναι ρεαλιστικό, αποδεικνύεται από τη συγκλονιστική αλληλεγγύη, προς τους συναδέλφους της χαλυβουργίας.   Το μαύρο μέτωπο  βιομηχάνων, τραπεζιτών, κυβέρνησης , τροϊκανών, μας επαναλαμβάνει χιλιάδες φορές κάθε μέρα μέσα από τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Θα τους αποδείξουμε ότι υπάρχει !

Δεν μας τρομοκρατούν με το ευρώ, την Ε.Ε. και τους νόμους των αγορών.

Δεν παζαρεύουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας στα μνημόνια και τα νομοθετήματά τους.

Δεν παραχωρούμε ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους από το τραπέζι της οικογενείας μας. Να φύγει η τρόικα, να  ανατραπεί το μνημόνιο και οι νόμοι του, να ανατραπεί η αντεργατική πολιτική και η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.  Να διαγραφεί το χρέος, να μην πληρωθούν οι τοκογλύφοι, εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν οικονομικό πρόβλημα, απαλλοτρίωση τους χωρίς αποζημίωση και δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών.  Να μην κλείσουν επιχειρήσεις για να έχουμε όλοι μεροκάματο και προκοπή. Ήρθε η ώρα. Αύριο θα είναι αργά. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/12.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα εργοστάσια του Θριασίου

               protovouliathriasio@gmail.com         τηλ επικοινωνίας 6937015692