Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τις κινητοποιήσεις στις παρελάσεις

Οργή λαού ξεσηκωμός παντού,
να φύγουνε κυβέρνηση Ε.Ε. και ΔΝΤ

Αυτό που έγινε σήμερα είναι ανεπανάληπτο. Σύσσωμο και έντρομο το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης (εκπρόσωποι κυβέρνησης, βουλευτές, δήμαρχοι, αστυνομικοί, κ.ά) εκδιώχθηκαν από το βήμα των επισήμων στη διάρκεια των παρελάσεων σε όλες τις πόλεις της χώρας και έτρεχαν να κρυφτούν σαν άλλοι αρουραίοι .
Αυτοί που νόμιζαν ότι η οργή και η αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας εξανεμίσθηκε στην διήμερη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη διαψεύσθηκαν. Ο κόσμος της εργασίας, ξεπερνώντας τον κρατικό γραφειοκρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, συνεχίζει με ακόμη δυνατότερο πάθος και ορμή την πάλη του ενάντια στην εξαθλίωση και την φτωχοποίηση που ετοιμάζουν οι επιτελείς και εκπρόσωποι του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό.
Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της εργαζόμενης πλειοψηφίας ενάντια στην χούντα κυβέρνησης Ε.Ε. ΔΝΤ. Κανείς δεν μπόρεσε να τους σταματήσει. Χιλιάδες λαού τέθηκαν επικεφαλής των διαδηλώσεων, τίμησαν ,επικαιροποίησαν το ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ που σήμερα σημαίνει την άρνηση στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο με την εποπτεία του κεφαλαίου και της Ε.Ε.. Ένα ΟΧΙ που σήμερα σημαίνει την άρνηση στη χειροτέρευση – «κούρεμα» της ζωής των εργαζομένων, ένα ΟΧΙ που σημαίνει την άρνηση στην υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας , Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης. Ένα ΟΧΙ στην χούντα των αγορών, ένα ΟΧΙ στο μαύρο μπλοκ εξουσίας (Κυβέρνησης ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΜΕ, ΣΕΒ).
Eίναι απαράδεκτο να ζητούν σεβασμό σε θεσμούς και πρόσωπα αυτοί που έχουν συμβάλει στο σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και των λαϊκών κατακτήσεων.
Το τεράστιο ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης που σχηματίστηκε σήμερα είναι συνέχεια των διαδηλώσεων, των καταλήψεων, των απεργιών που σήμερα επικαιροποιούνται και θέτουν άμεσα το ζήτημα της συνέχισης του αγώνα με γενική πολιτική απεργία διαρκείας για να φύγουν ΤΩΡΑ κυβέρνηση Ε.Ε. και ΔΝΤ και κάθε επίδοξος διαχειριστής αυτής της πολιτικής.
Όποιος επιχειρήσει να σταματήσει την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου της εργασίας θα παρασυρθεί και θα τεθεί στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο όχι μόνο της ιστορίας αλλά και της κοινωνίας.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΄73