Τα κενά των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Α Αθήνας, του αιρετού Λουκά Καβακλή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ Α ΑΘΗΝΑΣ

ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Α ΑΘΗΝΑΣ

Δυο μήνες σχολείου και ακόμα στην Α Αθήνας υπάρχουν πάνω από 250 κενά εκπαιδευτικών, κυρίως ειδικοτήτων, στα σχολεία (ξένες γλώσσες, γυμναστές, πληροφορική, θεατρική αγωγή, εικαστικών, καλλιτεχνικών). Υπάρχουν ακόμα τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία με κενά με ότι αυτό σημαίνει για τη μόρφωση των παιδιών μας.
Τα περισσότερα σχολεία του λεγόμενου νέου αναμορφωμένου προγράμματος, τα περισσότερα τμήματα ολοήμερου λειτουργούν μόνο από την ανιδιοτελή προσφορά των εκπαιδευτικών.
Κι όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί , να χρεώνει τα βάρη και τις δικές της ευθύνες στους εκπαιδευτικούς.
Είναι η ίδια που δεν έχει αποστείλει ακόμα όλα τα βιβλία στα σχολεία και τα παιδιά έχουν πήξει στις φωτοτυπίες, ενώ στις ξένες γλώσσες οι εκπαιδευτικοί βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις μη έχοντας βιβλία.
Υπενθυμίζουμε ότι τα προγράμματα στα σχολεία εκτείνονται ως το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ότι όπου δεν μπορεί να υπάρξει επέκταση ωραρίου ως το 7ωρο, με βάση το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών δεν πρέπει να εφαρμόζεται.

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Από το Δεκέμβρη θα υπάρχει δυνατότητα των εκπαιδευτικών να βλέπουν τα εκκαθαριστικά των αποδοχών τους με ηλεκτρονικά τρόπο, μέσω της περιφερειακής διεύθυνσης, με τους αντίστοιχους κωδικούς του κάθε εκπαιδευτικού που θα δοθούν.

ΑΣΚΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά για όλους μας, υπενθυμίζουμε ότι, για όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται, ότι απαιτείται άδεια από το ΠΥΣΠΕ. Η διαδικασία είναι η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών , όπου απαιτείται το ωράριο να είναι εκτός ωραρίου του κάθε εκπαιδευτικού και στο σύνολο εβδομαδιαίως να μην υπερβαίνει τις 10 ώρες.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Για τη χορήγηση του επιδόματος απαιτείται η κατάθεση του τίτλου σπουδών επικυρωμένου από τη γραμματεία της σχολής ή από τον προϊστάμενο του αντίστοιχου γραφείου εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μετά την απαράδεκτη ενέργεια μετακίνησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την Α Αθήνας σε άλλες διευθύνσεις , που καλύφθηκε από τις εθελοντικές αιτήσεις των αναπληρωτών, και έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται κενά σε τάξεις της Α Αθήνας, υπενθυμίζουμε ότι για μετακινήσεις αναπληρωτών στα όρια της Α Αθήνας πέρα του διμήνου απαιτείται πράξη – απόφαση του ΠΥΣΠΕ.
Λουκάς Καβακλής
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας
εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)
τηλ. 6949294781. www.paremvasis.gr   
(αναπληρωματικός Δημήτρης Μαριόλης
τηλ 6936969769)