Δεν χρωστάμε – δεν πουλάμε – δεν πληρώνουμε ! Ανακοινώσεις και βίντεο από τη δράση των Συλλόγων Π.Ε. ενάντια στα χαράτσια

Συνεχίζονται και διευρύνονται οι πρωτοβουλίες των Συλλόγων Π.Ε. ενάντια στον κεφαλικό φόρο. Ακολουθούν ανακοινώσεις Συλλόγων :

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ  Π.Ε.

       «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γρ. Π.Ε. Α΄ Αθήνας

 Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας

 Τ. Κ. 10442     Αθήνα

 Τηλέφωνο – Φαξ: 2105151072    

  email: sylaristo@gmail.com                                                     Αθήνα, 199-2011

 

 

Προς: ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου μας, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ,ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, 

          ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

 

Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.

 

Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο, την ώρα που μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, ενώ επεξεργάζονται, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας. Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενώ προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δε θα ανεχθούμε να ληστεύουν τα βιβλία των μαθητών μας. Δε θα ανεχθούμε να στερούν στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους το ρεύμα. Δε θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.

 

Καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας να μην πληρώσουν τα χαράτσια που δεν έχουν τέλος. Καλούμε σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στις έκτακτες ληστρικές εισφορές, οι οποίες μόνο έκτακτες δεν είναι.

 

Συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία και με τα σωματεία της ΔΕΗ για κοινές δράσεις ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και προστασίας των συναδέλφων από την κρατική αυθαιρεσία.

 

Καλούμε τη ΔΟΕ να πράξει το ίδιο και να συντονιστεί και με άλλες ομοσπονδίες και να οργανώσει σε πανελλαδικό επίπεδο πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν την αντίδραση και την άρνησή μας να πληρώσουμε αυτά τα κεφαλικά χαράτσια. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι συνάδελφοι νιώθουν απροστάτευτοι στο μένος της Τρόικας και της κυβέρνησης.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

       ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

Πληρώσαμε πολλά! Δεν πληρώνουμε άλλο!

Τα ψάρια τα μικρά θα φάνε το μεγάλο!

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η κυβέρνηση της Μάργαρετ Θάτσερ στη Βρετανία επέβαλε ένα φόρο, ο οποίος έγινε γνωστός ως poll tax. και καθοριζόταν από το πόσα άτομα έμεναν σε ένα σπίτι, χωρίς να εξετάζεται το εισόδημά τους. Σχεδόν αμέ­σως προέκυψε ένα κίνημα πολιτών που αρνήθηκαν συντε­ταγ­μένα να πληρώσουν, με αποτέ­λε­σμα τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νόμου να μην πληρώσει περί­που το 30% των φορολο­γού­μενων. Η αντίδραση της Θάτσερ: απειλές, διαστρέβλωση, επιλεκτικές δίκες και απόπειρα κα­­ταστολής του κινήματος. Αποκορύφωμα η τεράστια πορεία στις 31/3/90, όταν πάνω από 300.000 άνθρωποι συγκρούστηκαν στο Λονδίνο με την αστυνομία. Το κίνημα διογκωνόταν με­ρα με τη μέρα, ώσπου οι δικαστικές αρχές δήλωσαν ότι δεν θα συνεχίσουν να δικάζουν πολίτες, μιας και τα δικαστήρια είχαν κατακλυστεί. Η αποτυχία του poll tax έριξε τελικά τη Θάτσερ. Και το πρώτο πράγμα που έκανε ο νέος πρωθυπουργός Μαίητζορ ήταν να αποσύρει τον poll tax!

Αυτοί που μας στέρησαν ένα απ’ τα πιο βασικά εργαλεία της δουλειάς μας, τα βιβλία, που θα μας αναγκάσουν να κάνουμε μάθημα σε σχολεία χωρίς θέρμανση, που μετατρέπουν το σχολείο σε πειθαρχείο, που…, που…, που… Αυτοί που πέρυσι μας κόψαν 3.000-3.500 ευρώ απ’ το εισόδημά μας, που μας βάζουν να πληρώσουμε για υπηρεσίες υγείας, παιδείας κι άλλα κοινωνικά δικαιώματα, που μας αναγκάζουν να ζήσουμε το επόμενο τρίμηνο με 350-400 ευρώ λιγότερα κάθε μήνα, που…, που…, που…

Σήμερα μας επιβάλουν νέα χαράτσια: τον κεφαλικό φόρο της «έκτακτης εισφοράς» καθώς και το φόρο στην κατοικία με το «ειδικό τέλος ακινήτων», μέσω της Δ.Ε.Η. Νέα χαράτσια τα οποία, πέραν του ότι είναι παράνομα, αφού αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης, είναι πια αδύνατο να τα πληρώσουν οι ήδη καταχρεωμένοι εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι.

Χθες, σήμερα, αύριο, κάθε μέρα ανακοινώνουν και νέα μέτρα όλο και πιο δυσβάσταχτα για το λαό, επιβεβαιώνοντας ότι «το βαρέλι δεν έχει πάτο» για τους εργαζόμενους, επειδή ακριβώς δε έχουν οροφή τα κέρδη που θέλουν να εξασφαλίσουν για τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Για την πατρίδα, μας λένε. Κι αν κάποτε για τον ποιητή ήταν ερώτημα   “τι είν’ η πατρίδα μας;” –και με δεδομένο ότι και τους κάμπους και τα ψηλά βουνά τα ξεπουλάνε πια– για τα τσιράκια της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, που υποδύονται την κυβέρνηση αυτού το τόπου, πατρίδα είναι οι τραπεζίτες κι οι μεγαλεργολάβοι. Για μας όμως πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι πατρίδα είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου! Και συνείδηση εργαζόμενου που του κλέβουν το ψωμί από τα χέρια πρέπει ν’ αποκτήσουμε! Και να δηλώσουμε:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  –  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ!   –  ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Συλλογικά, μέσα από το σωματείο, με τη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη Συλλόγου και Ομοσπονδίας, να αρνηθούμε να πληρώσουμε τους κεφαλικούς φόρους, να συνδράμουμε στη μαζική πρακτική ανυπακοής στα μέτρα που κατεδαφίζουν τη ζωή του κόσμου της εργασίας.

 

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Ζ΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Τρίτη 27 Σεπτέμβρη, 6.30μ.μ., στο 3ο Δ.Σ. Αμπ/πων

 

Αγωνιστική Προοπτική Δασκάλων Νηπιαγωγών Βόνιτσας

ΘΕΜΑ: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ…ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ…»

..με τόσα δωρεάν δακρυγόνα ,

                                                                            που να βρεθούν χρήματα για την Παιδεία και την Υγεία..

      Η Αγωνιστική Προοπτική Δασκάλων Νηπιαγωγών Βόνιτσας στηρίζει τις Πρωτοβουλίες και Συλλογικότητες των Πολιτών όλης της χώρας, καθώς και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζόμενων που αρνούνται συντεταγμένα να πληρώσουν τους κεφαλικούς φόρους που μας επιβάλλουν οι υπαλληλίσκοι της Τρόικας.

    Η ιστορία επαναλαμβάνεται πότε ως  φάρσα και πότε ως κωμωδία .Στην Ελλάδα όμως επαναλαμβάνεται ως τραγωδία ,αφού βιώνουμε εκ νέου ένα ιδιότυπο καθεστώς διακυβέρνησης .Γερμανική κατοχή, δωσίλογη κυβέρνηση και γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα από τα ΜΜΕ. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε κράτος υπό κατοχή ,τόσο πιο σύντομα θα ανθίσουν και θα αποκτήσουν υπόσταση λέξεις όπως ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΑΝΥΠΑΚΟΗ. Η μεγαλύτερη όμως κατάντια αυτών που υποτίθεται ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον ,είναι ότι δε συναποφασίζουν ,δε συνδιαλέγονται ,δεν κυβερνούν ,απλώς περιμένουν στην αίθουσα αναμονής να τους ανακοινωθούν από χαμηλόβαθμους υπαλλήλους του ΔΝΤ ,της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσεις που ακρωτηριάζουν και ξεπουλούν τη χώρα και τους πολίτες της. Τι να περιμένεις όμως από αυτούς που βιώνουν μια αρχέτυπη αναμαρτησία.

        Όλοι εμείς που παράγουμε τον  πλούτο αυτής της χώρας έχουμε πλέον καταλάβε,ι τι σημαίνει για κάθε ένα ξεχωριστά και για ολόκληρη την κοινωνία το νέο εθνικό όραμα του πρωθυπουργού του μνημονίου «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια» ! Οι «έκτακτες εισφορές», οι «εργασιακές εφεδρείες» (βλ. απολύσεις), οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πλευρές της καταστροφικής αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

    Απέναντι στις πολιτικές σοκ και δέους της Κυβέρνησης και τα ευφάνταστα διλήμματα τους ,μπορούμε Όλοι Μαζί, να ματαιώσουμε τα τοκογλυφικά σχέδια τους ,προχωρώντας άμεσα σε μια διευρυμένη  στάση πληρωμών στα κάθε είδους χαράτσια – έκτακτες εισφορές που μας επιβάλλονται.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τις έκτακτες εισφορές γιατί:

είναι παράνομη και αντισυνταγματική η επιβολή αναδρομικής φορολογικής επιβάρυνσης

αποτελούν παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας

παραβιάζουν πολλαπλά την αρχή της ίσης μεταχείρισης

η επιβολή εισφοράς μόνο σε φυσικά κι όχι σε νομικά πρόσωπα αποτελεί παραβίαση της συνταγματικής αρχής τη ισότητας

καταστρατηγούν την αρχή της έννομης προστασίας του πολίτη

      Καλούμε το τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Βόνιτσας :

Α. να στηρίξει έμπρακτα το Κίνημα Δεν Πληρώνω,

Β. να προκηρύξει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ,για όσους συναδέρφους επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία της Πρέβεζας  ,που διοργανώνουν η Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας και Πρωτοβάθμια Σωματεία.

      Η Διδασκαλική Ομοσπονδία οφείλει ,ως ελάχιστη πράξη γενναιότητας ,όχι μόνο να στηρίξει τέτοιες Πρωτοβουλίες αλλά και να συντονίσει τους Συλλόγους καταθέτοντας ταυτόχρονα δικαστική αγωγή για την αντισυνταγματικότητα των χαρατσιών.

 

ΥΓ1. Όταν τελειώσουν όλα να μην ξεχάσουμε να ξυπνήσουμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ

ΥΓ2. Ο Υπουργός Οικονομικών καλό είναι να έβλεπε ως το τέλος τα ντοκιμαντέρ που επικαλέστηκε για την Αργεντινή ,όταν τα ελικοπτεράκια προσγειώνονταν στις στέγες του Κοινοβουλίου απαλλάσσοντας  τη χώρα από τα μιάσματα. Απλώς η ελληνική αναγωγή προβλέπει αποχώρηση με τα υποβρύχια του Τσοχατζόπουλου…

A΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Έκτακτη ανακοίνωση για τον «κεφαλικό φόρο»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θεωρεί απαράδεκτα, αντιλαϊκά, αντισυνταγματικά και καταστροφικά για τους εργαζόμενους τα νέα φορολογικά μέτρα – «χαράτσια» που προωθεί η κυβέρνηση κατ’ εντολήν τρόικας – Ε.Ε. – ΔΝΤ.   Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα και την θέλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα, που εξευτελίζουν εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρη την κοινωνία. Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., δεν πουλάμε παιδεία, υγεία και δημόσια περιουσία, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους. Δεν θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους των σπηλαίων χωρίς φως, χωρίς βιβλία τα παιδιά μας, χωρίς φάρμακα οι συνταξιούχοι, χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στο ευρύτερο κίνημα «Δεν πληρώνω» καταθέτοντας στη Δ.Ο.Υ τους τη δήλωση αντίθεσης που επισυνάπτουμε και στα μέλη του Δ.Σ. τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Να κυκλοφορήσουν τα υλικά που αποστέλλουμε στα σχολεία, τους Συλλόγους Γονέων και τις γειτονιές ώστε να πάρει έκταση το κίνημα αυτό. Ανταποκρινόμενοι στους προβληματισμούς συναδέλφων για τη νομική στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, επισυνάπτουμε :

  1. Τη δήλωση αντίθεσης που αποτελεί μια έτοιμη φόρμα κατάθεσης προς τις Δ.Ο.Υ. που κυκλοφορεί και από άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.
  2. Οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης αντίθεσης.
  3. Ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο «Δεν πληρώνω» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενημέρωση των γονέων και ευρύτερα των εργαζόμενων της περιοχής μας

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πρωτοστατήσει στο κίνημα αυτό, να καλέσει τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην άρνηση πληρωμών και να συντονίσει αυτή τη δράση με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλα συνδικάτα και φορείς.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Γεν. Συνέλευσης Ζ΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης – 27/9/2011

 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – τράπεζες -κεφάλαιο!

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους!

Δύο περίπου χρόνια μετά τις εκλογές του 2009 αποδεικνύεται ότι το προεκλογικό σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν!» είχε σα μόνο στόχο την τσέπη των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας φαίνεται να μην έχει τέλος. Για να σώσουν τις τράπεζες και να αυξήσουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των μεγαλεργολάβων και του μεγάλου κεφαλαίου, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάσταχτα μέτρα, με τα οποία βυθίζουν τη χώρα και τους εργαζόμενους όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και την εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία. Κι όλα αυτά τα παρουσιάζουν ως μονόδρομο, σπέρνοντας το φόβο και την τρομοκρατία στο λαό και με συνεχείς επικλήσεις στη «σωτηρία της πατρίδας»…

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όλη η κοινωνία δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την πολιτική! Μια πολιτική που στερεί το βιβλίο και το δάσκαλο από το παιδί, το μισθό και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα από τον εκπαιδευτικό, το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια απ’ όλο το λαό.

ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σήμερα, μετά τις τεράστιες περικοπές που επιβλήθηκαν στους μισθούς μας, κυβέρνηση και τρόικα επιδιώκουν να επιβάλουν δυο νέα χαράτσια: τον κεφαλικό φόρο της «έκτακτης εισφοράς» καθώς και το φόρο στην κατοικία με το «ειδικό τέλος ακινήτων», μέσω της Δ.Ε.Η. Νέα χαράτσια τα οποία, πέραν του ότι είναι παράνομα, αφού αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης, είναι πια αδύνατο να τα πληρώσουμε οι ήδη καταχρεωμένοι εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι. Ταυτόχρονα δε ανακοινώνουν ότι θα πάρουν και νέα μέτρα (20% μείωση των μισθών μας, περικοπή των συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα κ.ά.).

Απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που φαίνεται να ’ναι «βαρέλι δίχως πάτο» για τους εργαζόμενους, είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη ζωή, με δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, να δηλώσουμε ότι το χρέος δεν είναι του λαού και των εργαζόμενων και γι αυτό αρνούμαστε να το πληρώσουμε! Το μόνο χρέος που έχουμε είναι απέναντι στα παιδιά μας και στο μέλλον! Είναι το χρέος της αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές και του αγώνα για την ανατροπή τους!

-Καλούμε τους εκπαιδευτικούς-μέλη του Συλλόγου μας και όλους τους εργαζόμενους  ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

-Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να κινηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση και να προσφέρει συνδικαλιστική και νομική κάλυψη σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε.

-Κηρύσσουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή 30/9, από την 5η διδακτική ώρα και μέχρι πέρας ωραρίου και

-Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους της περιοχής σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ «ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ-ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ» ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ στη Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων (οδός Ειρήνης-Βαρδάρη), την Παρασκευή 30/9, 12.30μ.μ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ  Π.Ε.

       «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου,3ου,4ου & 5ου  Γρ. Π.Ε. Αθήνας

Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας,                                                

Τηλέφωνο – Φαξ : 2105151072

e-mail: sylaristo@gmail.com                                                         Αθήνα, 27/9/11                

 

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011,

           ΣΤΗΝ Κ΄ ΔΟΥ (ΛΕΩΦ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΑ 2-4), ΣΤΙΣ 13.00

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΜΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ «ΚΕΦΑΛΙΚΩΝ» ΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

με βάση προηγούμενη απόφαση ριζικής αντίθεσης και άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, ο σύλλογός μας αποφάσισε να οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους κεφαλικούς φόρους και τα χαράτσια. Στις δράσεις αυτές του συλλόγου συντονίζεται με το σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» και τη Γ’ ΕΛΜΕ καθώς επίσης και με κάθε σωματείο, λαϊκή συνέλευση και πρωτοβουλία που έχει ίδιο περιεχόμενο.

Δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις σε ολόκληρη τη χώρα ενώ εκατοντάδες είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα.

Θα αγωνιστούμε  μαχητικά και συλλογικά  για να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην πτωχεύσει ο λαός.

  • Καλούμε τους συναδέλφους να συγκεντρώσουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας σε κάθε σχολείο και να τα φέρουμε μαζί μας στην κινητοποίηση, την Παρασκευή 30/9, στην Κ’ ΔΥΟ, για να δηλώσουμε την άρνησή μας να πληρώσουμε τα χαράτσια.
  • Ενημερώνουμε ότι με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει καμία απολύτως επίπτωση από τη μη καταβολή του κεφαλικού φόρου, πέραν του προστίμου 1% το μήνα (π.χ. για ποσό 170 ευρώ, το πρόστιμο είναι 1,70 ευρώ το μήνα, για ποσό 400 ευρώ το πρόστιμο είναι 4 ευρώ το μήνα). Επίσης, δε λαμβάνει ο οφειλέτης φορολογική ενημερότητα, που σε ελάχιστους από εμάς χρειάζεται.
  • Ο σύλλογός μας με την απόφασή του για συνδικαλιστική κάλυψη δηλώνει και δεσμεύεται ότι θα υπερασπίσει με συλλογικό, αποφασιστικό τρόπο και με συντονισμό με κάθε σωματείο, επιτροπή και πρωτοβουλία, τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και του λαού.
  • Κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12.00-14.00) για όποιο/α συνάδελφο/ισσα το χρειάζεται, για να συμμετέχει στη συγκέντρωση.

  

A΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θεωρεί απαράδεκτα, αντιλαϊκά, αντισυνταγματικά και καταστροφικά για τους εργαζόμενους τα νέα φορολογικά μέτρα – «χαράτσια» που προωθεί η κυβέρνηση κατ’ εντολήν τρόικας – Ε.Ε. – ΔΝΤ.   Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα και την θέλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα, που εξευτελίζουν εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρη την κοινωνία. Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., δεν πουλάμε παιδεία, υγεία και δημόσια περιουσία, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στο ευρύτερο κίνημα «Δεν πληρώνω» καταθέτοντας στη Δ.Ο.Υ τους τη δήλωση αντίθεσης που επισυνάπτουμε και στα μέλη του Δ.Σ. τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να προχωρήσει σε αντίστοιχες αποφάσεις άρνησης πληρωμής.

Συμμετέχουμε στις τοπικές κινητοποιήσεις φορέων :

  • Την Πέμπτη 29/9, στις 8 π.μ. στη Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων
  • Την Παρασκευή 30/9, στις 11 π.μ. στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. Ζωγράφου
  • Τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στη συγκέντρωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ζωγράφου, στην πλατεία Γαρδένιας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Πέμπτη 29/9 στις 2μμ

στη ΔΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ καίμε μαζικά τα εκκαθαριστικά της εφορίας

 

 

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ

 

ü   ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 

ü   ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

 

(ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει δεκάδες σύλλογοι, σωματεία και ομοσπονδίες)