ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ 10/07/2013

Συνάδελφοι/ισσα, μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας προχωρά στην ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενός νομοσχεδίου-μίνι μνημόνιο-που περιλαμβάνει: Την άμεση απόλυση πολλών χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο. Την  κινητικότητα (προθάλαμο διαθεσιμότητας κι απόλυσης) χιλιάδων άλλων, μειώσεις μισθών, την εργασία τις Κυριακές στον ιδιωτικό τομέα και άλλα.

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (η πλειοψηφία άμεσα εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι) θα οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα και από εκεί στον καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.  Όλοι αυτοί καλούνται να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της “δημοσιονομικής πειθαρχίας”, δηλαδή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας συλλογικού, δημόσιου αγαθού.

Η κρισιμότητα της περιόδου και τα άγρια αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα επιβάλουν ανεξάρτητα από τη διαδικασία συγκρότησης,  το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ, εδώ και τώρα να λάβει όλα τα αναγκαία συνδικαλιστικά και οργανωτικά μέτρα απάντησης του εκπαιδευτικού κινήματος και της συμβολής του στην οικοδόμηση ενός πανεργατικού μετώπου εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα αποτρέψει τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα και την εξαφάνιση κάθε εργατικού δικαιώματος.

Πρώτο άμεσο βήμα  στην κατεύθυνση αυτή είναι το κάλεσμα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΟΛΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7/2013 και ώρα 12 στο Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνέχεια προτείνουμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να αποφασίσει το συντονισμό, την κοινή πορεία και συμμετοχή σ’ όλες τις δράσεις που αποφασίζουν οι αγωνιζόμενοι κλάδοι.

Οποιαδήποτε δικαιολογία ή πρόφαση (μη συγκρότηση του Δ.Σ.) είναι στην καλύτερη περίπτωση αναντίστοιχη με την κρισιμότητα της περιόδου και θα υπονομεύσει ακόμα πιο πολύ την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών στα συνδικαλιστικά όργανα.

Για τις Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Τα μέλη του Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε. : Αγαπητός θ. – Νικολάρας Γ.