Παρεμβάσεις ΠΕ: Η δημοκρατία των Γενικών Συνελεύσεων θα νικήσει τον αυταρχισμό του Υπουργείου! Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών!

68 Σύλλογοι ΠΕ πραγματοποίησαν ΓΣ με πρωτοφανή μαζικότητα και με την καταστατική απαρτία που καθορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της ολομέλειας προέδρων κι έρχονται στην ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ με απόφαση επαναπροκήρυξης από τη ΔΟΕ έχοντας ήδη εξασφαλίσει πάνω από το 50%! Ενώ και στους υπόλοιπους που συνεδρίασαν η μαζικότητα ήταν μεγάλη, σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, φτάνοντας την απαρτία που καθόριζε το καταστατικό των συλλόγων.

Η βάση των εκπαιδευτικών μίλησε κι αποφάσισε «Επαναπροκήρυξη τώρα» σε ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών. Συνεχίζουμε μέχρι τη Νίκη!

Με βάση τις Γενικές Συνελεύσεις η ολομέλεια προέδρων θα πάρει απόφαση προκήρυξης νέας Απεργίας Αποχής.

Χαιρετίζουμε τις συγκλονιστικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, τις/τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που όρθωσαν ανάστημα απέναντι στον ολοκληρωτισμό της κυβέρνησης και το «άδειασμα» από τη ΔΟΕ.

Ταυτόχρονα, πάνω από 75 ΣΕΠΕ έχουν αποφασίσει ότι επαναπροκηρύττουν οι ίδιοι, πολλοί έχουν ήδη καταθέσει εξώδικα και οι άλλοι καταθέτουν, αν για τον οποιονδήποτε λόγο υπάρξει απόπειρα να μπλοκαριστεί η απόφαση της ολομέλειας προέδρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι Σύλλογοι ΠΕ της Αττικής έχουν αποφασίσει να προκηρύξουν νέα ΑΑ τα πρωτοβάθμια. Οι περισσότεροι από τους Συλλόγους που έρχονται με καταστατική απαρτία, έχουν αποφάσεις και για απεργιακή κλιμάκωση 16 και 17/4, πολλοί από αυτούς και 5/4.

Η βάση του κλάδου πήρε τον αγώνα στα χέρια της, δημιούργησε επιτροπές αγώνα, συγκέντρωσε υπογραφές. Σε πολλές περιπτώσεις υποχρέωσε τις πλειοψηφίες των ΔΣ (ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ) μέσω υπογραφών να πραγματοποιήσουν ΓΣ. Αυτή τη συγκλονιστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών που απαιτούν συνέχιση του αγώνα μέχρι τη Νίκη, προσπάθησαν να ακυρώσουν οι παραπάνω δυνάμεις σε διάφορους Συλλόγους ΠΕ με πρόσχημα τις απαρτίες αλλά δεν το κατάφεραν. Η «εξέγερση» της βάσης των εκπαιδευτικών τις υποχρέωσε σε επαναληπτικές ΓΣ που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις ΓΣ και ψήφισαν τη συνέχιση του αγώνα έχουν πλήρη επίγνωση των διακυβευμάτων που κρίνονται, το δημόσιο σχολείο και η εργασία μας, τα σωματεία μας και το δικαίωμα μας στην απεργία και τον αγώνα, ενάντια στον αξιολογικό καταναγκασμό και την υποδούλωση, τη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού έργου, την υποταγή της εκπαίδευσης στα συμφέροντα της αγοράς, στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της. Καταδίκασαν τις πολιτικές γραμμές που στο ΔΣ της ΔΟΕ επιχείρησαν να οδηγήσουν τον κλάδο σε παράδοση άνευ όρων, σε μια πολιτική, συνδικαλιστική, παιδαγωγική και ηθική υποταγή και στην απογοήτευση. Χιλιάδες νέες και νέοι εκπαιδευτικοί, που κράτησαν ψηλά τον αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα, που αντιτάχθηκαν απέναντι στις πιέσεις και στους εκβιασμούς, που οργάνωσαν μπλόκα αντίστασης κι αξιοπρέπειας, που οργανώθηκαν και συντονίστηκαν, αποτελούν το μέλλον του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος με αξιακή αντίληψη για το σχολείο, για τον κοινωνικό ρόλο του εκπαιδευτικού και την ταξική του θέση.

Η νέα γενιά εκπαιδευτικών, η οποία μπαίνει μαζικά στη δημόσια εκπαίδευση και κάτω από ιδιαίτερα σκληρούς εργασιακούς όρους, παίρνει θέση στις εκπαιδευτικές αντιπαραθέσεις και διαμορφώνει ήδη το αποτύπωμά της. Τις/τους καλούμε να συνεχίσουν μαχητικά και συλλογικά, δημιουργώντας την αγωνιστική ενότητα της βάσης, να ενισχύσουν τις συλλογικές μαζικές διαδικασίες, να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους.

Τίποτα δεν τελείωσε!

Ο αγώνας συνεχίζεται στα σχολεία και στις συλλογικές διαδικασίες, στις απεργίες και στις διαδηλώσεις. Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους:

-Να υπογράψουν μαζικά τις δηλώσεις Απεργίας Αποχής, να μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα εκβιασμών και πιέσεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς από τον αξιολογικό μηχανισμό και τον μηχανισμό τρομοκράτησης του υπουργείου.

-Να απαιτήσουν συνέχιση με συνεχείς επαναπροκηρύξεις της ΑΑ και των στάσεων εργασίας.

-Να οργανώσουν πλατιά ενημέρωση προς τους γονείς και την κοινωνία με έκδοση γράμματος, αφίσες, πανό, εκδηλώσεις, ενημερωτικά σποτ.

-Να συμμετέχουν ενεργά στις επιτροπές αγώνα των Συλλόγων

-Να απαιτήσουν απεργιακή κλιμάκωση γιατί ο αγώνας αυτός πρέπει να βγει στον δρόμο, να εκφράσει τις ανάγκες μας για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια, για εργασιακά δικαιώματα σε αναπληρωτές/τριες και μόνιμες/μους, για μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, και μαζικούς διορισμούς με πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και τους ταξικούς φραγμούς με την τράπεζα θεμάτων και την ΕΒΕ, για ακύρωση των εξετάσεων PISA

Καλούμε τέλος, τους εκπαιδευτικούς της βάσης να έρθουν στην ολομέλεια προέδρων που πραγματοποιείται Δευτέρα 1/4, στο NOVOTEL 9:00-16:00 για να υπερασπιστούμε τις αποφάσεις μας

Συνεχίζουμε μέχρι τη Νίκη!