ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση προκειμένου να μη θερίσει θύελλες από τις αντιδραστικές αλλαγές που θα επιχειρήσει να επιβάλει είναι διατεθειμένη να ανεβάσει την πιο ακριβοπληρωμένη παράσταση κοινωνικού διαλόγου, αξιοποιώντας στο έπακρο τον υποταγμένο συνδικαλισμό όπως έκανε και με τις εργασιακές σχέσεις για να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση και να καθηλώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις. Για να μπορέσουν όμως τα συμφέροντα των εργαζομένων να εκφραστούν, απαιτείται ένα συνεκτικό πρόγραμμα ριζικών αλλαγών με κριτήριο τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας που μπορεί να βάλει φραγμό στη λεηλασία των δικαιωμάτων και να προβάλει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Είναι επιτακτικό λοιπόν να υπάρξει τώρα η αναγκαία κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς που θα ξεπερνά την επιμέρους - αποσπασματική διατύπωση στόχων με βάση τον κλάδο, την κατηγορία ή τη "βιωσιμότητα του ταμείου" που θα δώσει τη μάχη με συνέπεια, συνέχεια και αποφασιστικότητα.

Μια κινητοποίηση που θα δίνει συνολικά τη μάχη ενάντια στην αντεργατική πολιτική μέσα στους ίδιους τους εργαζόμενους. Προκαλώντας γενικές συνελεύσεις, δημιουργώντας επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο ή σωματείο. Συνενώνοντας όλο αυτό το δυναμικό και την κινητικότητα σε ένα διακλαδικό συντονισμό των ίδιων των εργαζομένων με στόχο ένα παρατεταμένο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Αντιπαρατιθέμενοι με τις "ναυαρχίδες" κυβέρνησης - κεφαλαίου, την ΟΝΕ - ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα, το κέρδος, την ανταποδοτικότητα, την αγορά.

Ο "πόλεμος" ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων έχει αρχίσει και το επόμενο θερμό μέτωπο θα είναι σίγουρα το ασφαλιστικό. Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για να δώσουμε νικηφόρα τη μάχη.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Περιεχόμενα
Περιεχόμενα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ