Στο κενό έπεσε η δίωξη εκπαιδευτικού, μέλους των Παρεμβάσεων και του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Κερατσινίου - Περάματος από το Διευθυντή Διεύθυνσης εκπαίδευσης Πειραιά

 

Ο εκπαιδευτικός Φωκιανός Στέλιος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κερατσινίου - Περάματος, κλήθηκε σε έγγραφη απολογία, γιατί σε εκδήλωση για το ολοήμερο σχολείο που πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση το Δεκέμβρη, υποτίθεται ότι έθεσε τη παραπάνω διαδικασία σε κίνδυνο και «.ήταν δυνατόν να επιφέρει σύγχυση, αναταραχή, ή και να οδηγήσει σε απείθεια τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς .». Τι συνέβη στην πραγματικότητα; Πολύ απλά, ο συνάδελφος, τοποθετήθηκε στην εκδήλωση (σεμινάριο για την ακρίβεια) και άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση, παρά το ότι η διεύθυνση του απαγόρευσε να πάρει το λόγο. Μίλησε - μετά και από την απαίτηση όλων των συγκεντρωμένων - και άσκησε έντονη κριτική στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, στα πρωτοφανή χάλια που ζούμε φέτος στην εκπαίδευση, στα απλήρωτα δεδουλευμένα των ωρομίσθιων κλπ. Αυτή η κριτική, καθώς και η κριτική που ασκήθηκε από πολλούς συναδέλφους ήταν που ενόχλησε και γι' αυτό η διοίκηση τον κάλεσε σε έγγραφη απολογία ξεκινώντας διαδικασία δίωξης, για να στείλει μήνυμα αυταρχισμού και φίμωσης των διαφορετικών φωνών σε όλους τους συναδέλφους που όπου κι αν έγιναν σεμινάρια το Δεκέμβρη, τα μετέτρεψαν σε βήμα κριτικής και καταγγελίας της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Την Πέμπτη 22 Γενάρη, στη διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά παρουσία 70 εκπαιδευτικών (από Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ όλου του λεκανοπεδίου, της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ), ο συνάδελφος Στέλιος Φωκιανός κατέθεσε κείμενο προς τον Δ/ ντή Εκ/σης Π.Ε. Πειραιά, σε απάντηση της κλήσης σε απολογία που δέχτηκε.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Πειραιά βλέποντας ότι το θέμα παίρνει ευρύτερες διαστάσεις (άμεση κινητοποίηση από εκπαιδευτικά συνδικάτα, μαζική παρουσία στην παράσταση διαμαρτυρίας) δεσμεύτηκε να σταματήσει κάθε δίωξη.

Συμπέρασμα : στη δημόσια εκπαίδευση ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν περνάει γιατί συναντά την οργανωμένη αντίσταση των εκπαιδευτικών. Θλιβερή εξαίρεση η ΠΑΣΚ Κερατσινίου που μειοψήφησε στο ΔΣ του Συλλόγου επιλέγοντας να στηρίξει τη διοίκηση και ο ΠΑΣΚίτης από τη Νίκαια που επιχείρησε να επιτεθεί στο συνάδελφο ενώ υποτίθεται ότι έπαιρνε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας !!

Περισσότερη ενημέρωση για το θέμα αυτό :

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα