ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

Θέμα : Δίωξη συναδέλφου, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας από το δ/ντη εκπ/σης Πειραιά, κ. Κουλούρη Κων/νο

 

Ο Σύλλογός μας, αφού ενημερώθηκε από το συνάδελφο και ειδικό γραμματέα του συλλόγου Φωκιανό Στέλιο, για την «κλήση σε απολογία» από το δ/ντη εκπ/σης Πειραιά Κουλούρη Κων/νο, εκφράζει τα παρακάτω.

Καταγγέλει την απαράδεκτη αυταρχική αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά της διοίκησης και την καλεί έστω και τώρα να αποσύρει τη δίωξη.

Ο συνάδελφος Φωκιανός Στέλιος καλείται σε απολογία, γιατί με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα σε εκδήλωση για το ολοήμερο σχολείο που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κερατσινίου ΄΄Μελίνα Μερκούρη’’, υποτίθεται ότι έθεσε τη παραπάνω διαδικασία σε κίνδυνο και «…ήταν δυνατόν να επιφέρει σύγχυση, αναταραχή, ή και να οδηγήσει σε απείθεια τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς …» λες και οι συνάδελφοι που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά του ελληνικού λαού είναι άβουλα όντα, δίχως κρίση.

Οι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είναι αυτοί που συμμετέχουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο με την εργασία τους στα ολοήμερα σχολεία. Είναι αυτοί οι συνάδελφοι που μοχθούν και γνωρίζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την κατάσταση στα ολοήμερα σχολεία γιατί δεν τα παρακολουθούν από ζεστά γραφεία με ευρύχωρες πολυθρόνες ούτε σχεδιάζουν πάνω σε πολύχρωμα ιλουστρασιόν χαρτιά. Είναι οι συνάδελφοι που βιώνουν τον «εργασιακό μεσαίωνα» των απλήρωτων δεδουλευμένων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εργασιακής αβεβαιότητας.

Ο συνάδελφος Φωκιανός Στέλιος διώκεται όχι για τους λόγους που δήθεν επικαλείται η διοίκηση. Διώκεται για τη συνδικαλιστική του παρουσία. Διώκεται για τις απόψεις του. Διώκεται γιατί σαν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τόλμησε να εκφράσει τα αιτήματα μιας εργασιακής κατηγορίας συναδέλφων (ωρομίσθιοι). Διώκεται γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει την πλαστή εικόνα που προβάλλουν προς τα έξω για το ολοήμερο, κρύβοντας τα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική.

Η πράξη του δ/ντή εκπ/σης Πειραιά Κουλούρη Κων/νου να καλέσει σε απολογία ένα συνάδελφο που διακρίνεται για την ηρεμία του, το ήθος και το ύφος του καθώς και για τη συνεχή παρουσία του στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι φασιστική, αντιδημοκρατική για την εκπαίδευση και παραπέμπει σε μαύρες και σκοτεινές εποχές. Είναι μια πράξη που σηματοδοτεί με τον πιο απόλυτο τρόπο, τι σημαίνει ο αυταρχισμός που φέρνουν στην εκπαίδευση το καθηκοντολόγιο και η αξιολόγηση. Είναι μια πράξη που οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες τους έχουν στείλει στις μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Γίνεται σε μια περίοδο που όλοι διατυμπανίζουν και υπόσχονται περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία στους πολίτες. Αποκαλύπτεται έτσι με τον πιο τραγικό τρόπο η κενότητα και η υποκρισία αυτών των εξαγγελιών.

Πρόκειται στην ουσία για μια δίωξη ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο έχει την υποχρέωση να παρεμβαίνει υπέρ των εργαζομένων, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας τη βελτίωση όλων των συνθηκών.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ:

  1. Να σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου και του συλλόγου μας, εκφράζοντας εγγράφως τη συμπαράστασή του και την απαίτηση από τη διοίκηση να σταματήσει κάθε είδους δίωξη.

  2. Να παραβρεθεί στη συνάντηση παράσταση διαμαρτυρίας στο δ/ντη εκπ/σης Πειραιά την ημέρα που θα παραδώσει ο συνάδελφος την απολογία του.

  3. Να στηρίξει τις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες μας, απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο της διοίκησης.

  4. Να δημοσιεύσει στο Διδασκαλικό Βήμα το παρόν έγγραφο.

Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου μας, τα εργασιακά δικαιώματα, την αξιοπρέπεια μας, τις καλύτερες συνθήκες εργασίας μας, τη βελτίωση της εκπ/σης έτσι που να έχουμε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας.

Ο Σύλλογος μας θα κηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για όσους συναδέλφους επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν μαζί με το Δ.Σ. στο δ/ντή εκπαίδευσης την ημέρα που ο συνάδελφος θα παραδώσει την απολογία του.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ 4 Αυτόνομη Παρέμβαση (Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις) + ΕΣΑΚ – ΔΕΕ, Κατά 3 : ΠΑΣΚ

 

Ο Πρόεδρος

Κουμανζέλης Παναγιώτης

Ο Γ. Γραμματέας

Καλλώνης Σταύρος

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα