Ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Π.Ε. για την εργατική Πρωτομαγιά

Ο θάνατος περιοδεύει τον κόσμο με τη μάσκα ενός στρατηγού.
Τα μάτια μας θα ζήσουνε και πέρα από το θάνατό μας
για να κλαίνε.
Φυσάει. 
Τα μέγαρα ρίχνουν έναν ίσκιο βαρύ που σπάει τη ραχοκοκαλιά μας
Τρέχουν οι δρόμοι λαχανιασμένοι
Τα παραμύθια είναι τυφλά
Φυσάει
Φυσάει μέσα από τα τρύπια βρακιά των ανέργων
Φυσάει
Φυσάει μέσα στην οργισμένη καρδιά του λαού
Ο άνεμος μπερδεύει τους δρόμους τις χρονολογίες τα πρόσωπα
Παρασέρνει τη σκόνη απ’ τα πεδία των μαχών
Αυτή η σκόνη θάβει σιγά σιγά την Ευρώπη
Τα χέρια τους είναι έτοιμα να σώσουνε τον κόσμο
Εις τους αιώνας των αιώνων
Ερχόμαστε
Παραμερίστε
Κατεβαίνουμε σαν μια χιονοστιβάδα που όσο κατηφορίζει μεγαλώνει

 

«Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου»,  Τ. Λειβαδίτης

Εργατική Πρωτομαγιά. 126 χρόνια από την ιστορική εξέγερση των εργατών του Σικάγου, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα,  η συνέχιση της σφαγής της εργαζόμενης πλειοψηφίας, από  το αστικό μέτωπο εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ, ΣΕΒ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΜΕ) βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.   Η νέα απεχθής δανειακή σύμβαση, τα ΜΗΜΟΝΙΑ 1 & 2 σε συμφωνία  με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, αποτελούν  το μανιφέστο του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία. Η απόλυτη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας, η περιθωριοποίηση και εξαθλίωση μεγάλου μέρους  της κοινωνίας, ( 439.000  παιδιά  υποσιτίζονται και ζουν σε σπίτια χωρίς θέρμανση, το 1/4 των οικογενειών ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, με εισόδημα κάτω των 470€/μήνα. 400.000 οικογένειες δίχως εισόδημα… 60.000 οικογ. σε αδυναμία αποπληρωμής των δανείων. Τέλος 100.000 ανήλικοι εργάζονται για να συνεισφέρουν στην οικογένεια σύμφωνα με τη Unisef ), η δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι ατομικές συμβάσεις με βουλγαροποίηση  των μισθών, τα καθημερινά αμέτρητα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τα τεράστια ποσοστά ανεργία για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους νέους, οι 150.000 απολύσεις στο δημόσιο ως το 2015, οι φθηνοί  και ελαστικά  εργαζόμενοι, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων μετά το «κούρεμα», το ξεπούλημα της δημόσιου πλούτου στους δανειστές , στο διεθνές και ευρωπαϊκό κεφάλαιο αποτελούν τους όρους για την εξασφάλιση της ύπαρξης και  κερδοφορίας  του κεφαλαίου.

Παράλληλα,  η εργαζόμενη πλειοψηφία δεν έμεινε απαθής. Απάντησε στη συνεχόμενη αυτή επίθεση με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και απεργίες όπου τάραξαν συθέμελα το πολιτικό σύστημα και διαμόρφωσαν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις (Μάης 2010, Μάης, Ιούνης, Ιούλης του 2011, Οκτώβρης του 2011, Φλεβάρης2012).

Η  παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2008, με την Ελλάδα να είναι ένα από τα πολλά ενεργά «ηφαίστεια» (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ιρλανδία) ενός μεγάλου κοινωνικού πολέμου στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, διαμορφώνει τις συνθήκες της ταξικής πάλης στη σύγχρονη εποχή.

 

Αγώνας – ρήξη – ανατροπή

Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή

 

Φυσάει Κόντρα σε ολάκερη γη

Τ΄ άγρια πετούμενα δε βρίσκουν πηγή

Δεν αντέχω της βολής  τη σιγή

Activer Member

 

Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, η επίθεση που εξαπολύει το κεφάλαιο στο κόσμο της εργασίας επιβάλει στους εργαζόμενους, το εργατικό κίνημα  να ανασυγκροτηθούν ταξικά σε νέες βάσεις. Μακριά από τις λογικές του εργοδοτικού ,κυβερνητικού, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδιών,   που έχουν περάσει στον αντίποδα της ταξικής πάλης αποτελώντας τον δούρειο ίππο και την πέμπτη φάλαγγα για τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

 

Κάθε χώρος δουλειάς,  κάθε σχολείο, πρέπει να γίνει χώρος μάχης, κέντρο αγώνα,  των συλλογικών εργατικών,  εκπαιδευτικών, κοινωνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων. Με γενικές συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να επιβάλουμε μια ζωή με αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις  με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, με ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.

 

Όλοι οι  εργαζόμενοι, οι  άνεργοι,  η νεολαία, να συγκροτήσουμε ένα πανεργατικό –αγωνιστικό –  κοινωνικό μέτωπο με στόχο την ανατροπή της νέας κοινωνικής βαρβαρότητας και κανιβαλισμού που προσπαθούν να επιβάλουν , την ανατροπή των  κυβερνήσεων  των κομμάτων του κεφαλαίου, ενάντια στο διαρκές σφαγείο των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του ευρώ , της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλο το λαό, να συμβάλουν αποφασιστικά ώστε να γίνει η 1η Μάη μέρα αντίστασης και κλιμάκωσης σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Διεκδικούμε ΤΩΡΑ!!!

 

 Να πάρει ο λαός την εξουσία και τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στα χέρια του!

Στον κοινωνικό ζόφο που κυριαρχεί και προβάλλεται ως μονόδρομος, αντιπαραθέτουμε το ΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Με περιεχόμενο το ΣΤΟΧΟ-ΟΡΑΜΑ της ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ προς όφελος της ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ και

ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

-Διαγραφή του Δημόσιου Χρέους αλλά και ιδιωτικών χρεών προς τράπεζες π.χ, στεγαστικών

-Κρατικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο και μείωση τιμολογίων

-Αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών

-Έξοδος από Ε.Ε.- Ευρώ-ευρωζώνη και χτύπημα της ακρίβειας

Οργανώνουμε τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ που θα οδηγήσει στη ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

 

Συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς

Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Μουσείο, 10.30 π.μ.