2016_6_18 Για την συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας 17 6 2016 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ της ΔΟΕ Γιώργου Γαλάνη (6974750410), Mιχάλη Μιλτσακάκη (6975308409)

Σε όλα τα ερωτήματα η απάντηση είναι 20.000 ή

εφαρμόζουμε το μνημόνιο και σας δουλεύουμε

Συναντήθηκε την Παρασκευή 17 6 2016 το ΔΣ της ΔΟΕ με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας κο Κατσαρό. Οι απαντήσεις στην σύντομη συνάντηση ήταν σε πλήρη αντίθεση με τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και σε απόλυτη ταύτιση με τις αντιλαϊκές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Το ΔΣ της ΔΟΕ έθεσε το θέμα της απόσυρσης της Υπουργικής Απόφασης Φίλη και της τροπολογίας για τα νηπιαγωγεία καθώς και το ζήτημα των μόνιμων μαζικών διορισμών.

Ο κος Κατσαρός στην τοποθέτησή του υπεράσπισε την κυβερνητική πολιτική και δήλωσε ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις θα εφαρμοστούν –θα γίνει η μέγιστη αξιοποίηση του μόνιμου προσωπικού ( δηλαδή μαζικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών)- και με βάση αυτές θα γίνει ο υπολογισμός των κενών και των μεταθέσεων -αποσπάσεων, σε όλες τις βαθμίδες.

Έτσι, την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται να βγούν τα κενά, τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου οι μεταθέσεις, τέλη Ιουλίου οι αποσπάσεις και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα γίνουν οι αιτήσεις των αναπληρωτών.

Το υπουργείο παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έβαλε σε συζήτηση το θέμα απόσυρσης των  μέτρων, αλλά υπεραμύνθηκε της «παιδαγωγικής» κατεύθυνσης του «κόβε – ράβε – ξήλωνε» και του ότι ο κάθε εκπαιδευτικός «θα κάνει ό,τι περισσεύει, όπου βρεθεί», προκειμένου να ικανοποιηθούν οι κόφτες που συμφώνησε με ΕΕ – ΔΝΤ.

Στο θέμα των μόνιμων μαζικών διορισμών και της απόλυσης αναπληρωτών επανέλαβε για μια ακόμη φορά τις προπαγανδιστικές ατάκες του κου Φίλη κάνοντας λόγο για 20.000 μόνιμους διορισμούς μετά το 2017 αν οι οικονομικοί δείκτες και η τρόικα το επιτρέψουν (!) και σε σχέση με τον αριθμό των αναπληρωτών που θα προσληφθούν από το Σεπτέμβρη δήλωσε ότι αυτός θα είναι περίπου 20.000 (4.000 λιγότεροι από φέτος ).

Στην ερώτηση αν ο αριθμός αυτός αναφέρεται σε 20.000 θέσεις εργασίας με 22 ώρες μ.ο την εβδομάδα και για το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβρη μέχρι το τέλος του Ιούνη δεν δόθηκε απάντηση. Η τοποθέτηση του υπουργείου ήταν ότι ο μεγάλος όγκος των αναπληρωτών θα προσληφθεί τον Σεπτέμβρη και ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν χωρίς κενά!

Γνωστή η προπαγάνδα των αριθμών την οποία η κυβέρνηση και ο κος Φίλης έχουν υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα: έχεις 10.000 πιστώσεις τις μοιράζεις σε χ φάσεις στη διάρκεια της χρονιάς και τις κάνεις 20 ,30 …. χιλιάδες πρόσωπα  ενώ τα σχολεία παραμένουν πολλούς μήνες με κενά και όταν προσλαμβάνεις, αυτά “καλύπτονται”. Τι σημασία έχει αν τα σχολεία είναι μήνες χωρίς εκπαιδευτικούς. Ό,τι πάρεις 20.000 λοιπόν!!!!

Για τα εκατοντάδες νηπιαγωγεία που θα κλείσουν ο κος Κατσαρός δήλωσε ότι από τα στοιχεία των εγγραφών ( και για τα ολοήμερα σχολεία) δεν προκύπτει τέτοιο θέμα και ότι η εφαρμογή της τελευταίας τροπολογίας δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Για τις 10.000 και πλέον απολύσεις αναπληρωτών λόγω των τεχνητών πλεονασμάτων και υπεράριθμων ή του μειωμένου αριθμού παιδιών σε σχολεία και νηπιαγωγεία που δημιουργεί η αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, ο κος Κατσαρός δήλωσε ότι δεν πρόκειται για απολύσεις. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν απολύσεις και ότι υπάρχει διαφορά πολιτικής ερμηνείας ανάμεσα στο υπουργείο και στους εκπαιδευτικούς. Και σε αυτό το υπουργείο προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να αποποιηθεί τις απολύσεις που θα κάνει.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ ο κος Κατσαρός δήλωσε ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές δεν αποδέχονται τον όρο απόλυση και γι αυτό δε συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των Ομοσπονδιών!!

Για το θέμα των αναπληρωτών στους οποίους γίνονται αναδρομικές περικοπές από τον τελευταίο μισθό τους με την αιτιολογία λάθους κατάταξης στα κλιμάκια, είπε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο οικονομικών, ότι το υπουργείο καταβάλει κάθε προσπάθεια να επιλυθεί και μας παρέπεμψε στον….. κο Χουλιαράκη.

Το υπουργείο δείχνει “ευαισθησία” μόνο για την φετινή χρονιά ενώ για τα επόμενα χρόνια αποδέχεται τις μειώσεις των μισθών των αναπληρωτών με βάση το νέο μισθολόγιο. Και μειώσεις και απολύσεις!

Σε ερώτηση για τα προσφυγόπουλα και την φοίτησή τους στο δημόσιο σχολείο -νηπιαγωγείο συνεργάτης του κου Κατσαρού δήλωσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται «σχέδια» και προγράμματα τα οποία θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα σε ειδική συνάντηση που θα έχει εκ νέου με τη ΔΟΕ.

Δε διέψευσε πάντως τις δηλώσεις Μουζάλα για σχολεία μέσα στα στρατόπεδα με τη συμμετοχή ΜΚΟ και τη χρήση κοινωφελούς εργασίας, την λειτουργία σχολείων(;) το απόγευμα στα κτήρια των δημόσιων σχολείων, καθώς και τη φοίτηση παιδιών στα πρωινά σχολεία.

Η εγγραφή προσφυγόπουλων σε σχολεία της  Α Αθήνας  μετά από κινητοποίηση και απαίτηση  των εκπαιδευτικών των σχολείων και του  ΣΕΠΕ Αριστοτέλη  είναι μια πρώτη νίκη.

Ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού για την απόδοση οργανικών θέσεων στις ειδικότητες δήλωσε ότι αυτό θα γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επειδή όμως όλα τα καθορίζει η κεντρική πολιτική δεν ξέχασε να υπενθυμίσει για μια ακόμη φορά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός γνώριζε και ενέκρινε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωστή  πρακτική από το παρελθόν και τα χρονοντούλαπα των αντιλαϊκών πολιτικών δεν μας προξένησε καμία έκπληξη.

  • Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να πάρουν οι ΣΕΠΕ τον αγώνα στα χέρια τους. Με ΓΣ, επιτροπές αγώνα και κινητοποιήσεις ανατροπής της επίθεσης. Με μέτωπο και κοινές δράσεις με γονείς, μαθητές, εργαζόμενους.
  • ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
  • Απόσυρση της ΥΑ Φίλη  και της τροπολογίας για τα νηπιαγωγεία
  • Κανένα παιδί, εκτός σχολείου, εκτός νηπιαγωγείου.
  • Όχι στην κινητικότητα και την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών.
  • Όχι στην απόλυση αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.
  • Καμία περικοπή μισθού στους αναπληρωτές ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Να πάρουν τώρα όλο το μισθό.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΕ ΔΝΤ