Ψηφίσματα για την ποινικοποίηση της λαϊκής “παρέλασης” στη Θεσσαλονίκη

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ψήφισμα για τη δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών

στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στη Θεσ/νίκη

 

Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης»  στη Θεσσαλονίκη δεν θα περάσει

Να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις των συναδέλφων μας

 

Στις 28 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Θεσσαλονίκη όπως και σ’ όλη την Ελλάδα κατέβηκαν στην παρέλαση  διαδηλώνοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή της χώρας μας.

Με αυθόρμητη συμμετοχή  χιλιάδων διαδηλωτών και με ειρηνικό τρόπο έκφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τους μισθωτούς, καταστρέφει τους επαγγελματίες, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο της χώρας, δημιουργεί μια πρωτοφανέρωτη ανεργία, επιβάλλει την εποπτεία και την οικονομική κηδεμονία στη χώρα.

Οι διαδηλωτές της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα εκφράσαμε την κοινωνική πλειοψηφία που αγωνίζεται σήμερα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία διατρανώνοντας  ένα δυνατό «Όχι» στα μνημόνια, στην τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις παρελάσεις ήταν η συνέχεια της 48ωρης πανεργατικής κορύφωσης της 19ης και  20ης Οκτώβρη, όπου ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας απαιτήσαμε την  ανατροπή συνολικά της επιδρομής του κεφαλαίου και κάθε κυβέρνησης, που την υλοποιεί.

Κι όμως ! Παραμονές του Πολυτεχνείου η μνημονιακή κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά. Σχημάτισε  δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών τους οποίους στοχοποίησε η ασφάλεια από φωτογραφικό υλικό ανάμεσα σε χιλιάδες διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε την παρέλαση σε μια μεγαλειώδη παρέλαση του λαού !  Ανάμεσά τους και συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί, ο Θανάσης Αγαπητός, και ο Ηλίας Σμήλιος, γνωστοί στην εκπαιδευτική κοινότητα για το αγωνιστικό ήθος τους και την πολύχρονη και συνεπή παρουσία τους στους αγώνες του εκπαιδευτικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.

 

Η συγκυβέρνηση αυταπατάται αν θεωρεί πως θα ανακαλύψει «υποκινητές» και «δράστες» στα πρόσωπα συγκεκριμένων αγωνιστών. Την υπογραφή της στις μαζικότατες, αποφασιστικές και ταυτόχρονα ειρηνικές διαδηλώσεις, που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα στις 28 Οκτώβρη, την έχει βάλει η συντριπτική αγωνιζόμενη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Θεωρούμε απαράδεκτη, τρομοκρατική και καταχρηστική την προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και άσκησης ποινικής δίωξης απέναντι σε αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, για την συμμετοχή τους στην μαζική λαϊκή διαμαρτυρία – παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

 

Ο μαχόμενος λαός δεν δικάζεται – Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ  Π.Ε.

       «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γρ. Π.Ε. Α΄ Αθήνας

 Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας

 Τ. Κ. 10442     Αθήνα

 Τηλέφωνο – Φαξ: 2105151072    

  email: sylaristo@gmail.com                                                     Αθήνα, 25-11-2011

 

Προς: ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου μας, συλλόγους εκπαιδευτικών

 

Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης»  στη Θεσσαλονίκη δε θα περάσει

Να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις

 

Στις 28 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Θεσσαλονίκη, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στην παρέλαση  διαδηλώνοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα οικονομική εξαθλίωση και λεηλασία, στην οικονομική δικτατορία των αγορών.

Με αυθόρμητη συμμετοχή  χιλιάδων διαδηλωτών εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τους μισθωτούς, καταστρέφει τους επαγγελματίες, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί το δημόσιο πλούτο που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι με τη  δουλειά και τον ιδρώτα τους, δημιουργεί μια πρωτοφανέρωτη ανεργία, επιβάλλει την εποπτεία και την οικονομική δικτατορία.

Κι όμως! Παραμονές του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Σχημάτισε  δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών τους οποίους στοχοποίησε η ασφάλεια από φωτογραφικό υλικό μέσα σε χιλιάδες διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε την παρέλαση σε μια μεγαλειώδη παρέλαση του λαού! Ανάμεσά τους και οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί, Θανάσης Αγαπητός, και Ηλίας Σμήλιος, γνωστοί στην εκπαιδευτική κοινότητα για το αγωνιστικό ήθος τους και την πολύχρονη και συνεπή παρουσία τους στους αγώνες του εκπαιδευτικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.

Θεωρούμε απαράδεκτη, τρομοκρατική και καταχρηστική την προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και άσκησης ποινικής δίωξης απέναντι σε αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, για τη συμμετοχή τους στη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία – παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Οι διαδηλωτές της 28ης του Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα εξέφρασαν την κοινωνική πλειοψηφία που αγωνίζεται σήμερα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία διατρανώνοντας  ένα δυνατό «Όχι» στα μνημόνια, στην τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις παρελάσεις ήταν η συνέχεια των μεγάλων απεργιακών αγώνων του Οκτωβρίου, των καταλήψεων των υπουργείων και της 48ωρης πανεργατικής κορύφωσης της 19ης και  20ης Οκτώβρη, όπου ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας απαίτησαν την  ανατροπή συνολικά της επιδρομής του κεφαλαίου και κάθε κυβέρνησης, που την υλοποιεί.

Η στοχοποίηση και απαγγελία κατηγοριών ενάντια σε διαδηλωτές, που πήραν μέρος στην παλλαϊκή διαμαρτυρία της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και αισθήματα του λαού μας.

Η συγκυβέρνηση αυταπατάται, αν θεωρεί πως θα ανακαλύψει «υποκινητές» και «δράστες» στα πρόσωπα συγκεκριμένων αγωνιστών. Την υπογραφή της στις μαζικότατες και αποφασιστικές διαδηλώσεις, που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα στις 28 του Οκτώβρη, την έχει βάλει η συντριπτική αγωνιζόμενη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ζητάμε να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις

                                       Ο μαχόμενος λαός δε δικάζεται

                                          Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.
« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι, τηλ-φαξ 210-2912250
27 Νοέμβρη 2011
Ψήφισμα για τη δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στη Θεσ/νίκη
Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης»  στη Θεσσαλονίκη δεν θα περάσει!
 Να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις των συναδέλφων μας
Στις 28 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Θεσσαλονίκη όπως και σ’ όλη την Ελλάδα κατέβηκαν στην παρέλαση  διαδηλώνοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή της χώρας μας.
Με αυθόρμητη συμμετοχή  χιλιάδων διαδηλωτών και με ειρηνικό τρόπο έκφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τους μισθωτούς, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο της χώρας, δημιουργεί μια πρωτοφανέρωτη ανεργία, επιβάλλει την πολιτική και οικονομική εποπτεία και κηδεμονία στη χώρα.
Οι διαδηλωτές της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα έκφρασαν την κοινωνική πλειοψηφία που αγωνίζεται σήμερα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία διατρανώνοντας  ένα δυνατό «Όχι» στα μνημόνια, στην τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις παρελάσεις ήταν η συνέχεια της 48ωρης πανεργατικής κορύφωσης της 19ης και  20ης Οκτώβρη, όπου ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας απαίτησαν την  ανατροπή συνολικά της επιδρομής του ελληνικού κράτους- κεφαλαίου και κάθε κυβέρνησης, που την υλοποιεί.
Κι όμως ! Παραμονές του Πολυτεχνείου η μνημονιακή κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά. Σχημάτισε  δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών τους οποίους στοχοποίησε η ασφάλεια από φωτογραφικό υλικό ανάμεσα σε χιλιάδες διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε την παρέλαση σε μια μεγαλειώδη παρέλαση του λαού !  Ανάμεσά τους και συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί, ο Θανάσης Αγαπητός, και ο Ηλίας Σμήλιος, γνωστοί στην εκπαιδευτική κοινότητα για το αγωνιστικό ήθος τους και την πολύχρονη και συνεπή παρουσία τους στους αγώνες του εκπαιδευτικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.
Η στοχοποίηση και απαγγελία κατηγοριών ενάντια σε διαδηλωτές, που πήραν μέρος στην παλλαϊκή διαμαρτυρία της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί πρόκληση για τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες και αισθήματα του εργαζόμενου λαού. Γελιούνται αν νομίζουν πως θα βρουν «ενόχους» ψάχνοντας μεταξύ διαδηλωτών. Ο μεγάλος ένοχος είναι η ίδια η πολιτική των κυβερνώντων, του αντιλαϊκού κυβερνητικού μετώπου, που υλοποιούν την καταστρατήγηση των κοινωνικών, πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού.
Η συγκυβέρνηση αυταπατάται αν θεωρεί πως θα ανακαλύψει «υποκινητές» και «δράστες» στα πρόσωπα συγκεκριμένων αγωνιστών. Την υπογραφή της στις μαζικότατες, αποφασιστικές και ταυτόχρονα μαχητικές διαδηλώσεις, που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα στις 28 Οκτώβρη, την έχει βάλει η συντριπτική αγωνιζόμενη πλειοψηφία του εργαζόμενου  λαού.
Θεωρούμε απαράδεκτη, τρομοκρατική και καταχρηστική την προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και άσκησης ποινικής δίωξης απέναντι σε αγωνιστές των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων, που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, για την συμμετοχή τους στην μαζική λαϊκή διαμαρτυρία – παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ο μαχόμενος λαός δεν δικάζεται. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.
 2ΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ      
                                   Αρ. Πρ. : 6
Ταχ. Δ/νση : Ιερού Λόχου 3 – 5
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι
Τηλ. 210 8020697
Fax: 210 8028620                                                      Μαρούσι   24 – 11 – 2011
Ψήφισμα για το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος διαδηλωτών
στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στη Θεσ/νίκη
Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης»  στη Θεσσαλονίκη δεν θα περάσει
Να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις των συναδέλφων μας
Στις 28 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Θεσσαλονίκη όπως και σ’ όλη την Ελλάδα, κατέβηκαν στην παρέλαση  διαδηλώνοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή της χώρας μας.
Με αυθόρμητη συμμετοχή  χιλιάδων διαδηλωτών και με ειρηνικό τρόπο έκφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τους μισθωτούς, καταστρέφει τους επαγγελματίες, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο της χώρας, δημιουργεί μια πρωτοφανέρωτη ανεργία, επιβάλλει την εποπτεία και την οικονομική κηδεμονία στη χώρα.
Οι διαδηλωτές της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα εκφράσαμε την κοινωνική πλειοψηφία που αγωνίζεται σήμερα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία διατρανώνοντας  ένα δυνατό «Όχι» στα μνημόνια, στην τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις παρελάσεις ήταν η συνέχεια της 48ωρης πανεργατικής κορύφωσης της 19ης και  20ης Οκτώβρη, όπου ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας απαιτήσαμε την  ανατροπή συνολικά της επιδρομής του κεφαλαίου και κάθε κυβέρνησης που την υλοποιεί.
Κι όμως ! Παραμονές του Πολυτεχνείου η μνημονιακή κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά. Σχημάτισε  δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών τους οποίους στοχοποίησε η ασφάλεια από φωτογραφικό υλικό ανάμεσα σε χιλιάδες διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε την παρέλαση σε μια μεγαλειώδη παρέλαση του λαού !  Ανάμεσά τους και συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί, ο Θανάσης Αγαπητός και ο Ηλίας Σμήλιος, γνωστοί στην εκπαιδευτική κοινότητα για το αγωνιστικό ήθος τους και την πολύχρονη και συνεπή παρουσία τους στους αγώνες του εκπαιδευτικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.
Η συγκυβέρνηση αυταπατάται αν θεωρεί πως θα ανακαλύψει «υποκινητές» και «δράστες» στα πρόσωπα συγκεκριμένων αγωνιστών. Την υπογραφή της στις μαζικότατες, αποφασιστικές και ταυτόχρονα ειρηνικές διαδηλώσεις, που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα στις 28 Οκτώβρη, την έχει βάλει η συντριπτική αγωνιζόμενη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Θεωρούμε απαράδεκτη, τρομοκρατική και καταχρηστική την προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και άσκησης ποινικής δίωξης απέναντι σε αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, για την συμμετοχή τους στην μαζική λαϊκή διαμαρτυρία – παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ο μαχόμενος λαός δεν δικάζεται
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται
Το Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε
ΝΟΜΟΥ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  
                  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26-11-2011
       Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Τα διοικητικά Συμβούλια του Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν  τη στοχοποίηση συναδέλφων μας, με σκοπό τη δίωξη τους, για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και την  αυθόρμητη διαδήλωση που  ακολούθησε κατά την ώρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.
 Η αγανάκτηση που εκφράστηκε την ημέρα εκείνη από χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας  δεν στρεφόταν σε καμιά περίπτωση κατά των ηρώων της επετείου του 1940, αλλά ήταν μια αυθόρμητη αντίσταση κατά της Τρόικας, του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει  κάθε δίωξη εναντίον των μελών μας αλλά και των συμπολιτών μας, που σαν στόχο έχει την τρομοκράτηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Την Δευτέρα 28-11-11 στις 13:00 μ.μ. καλούμε όλους τους συναδέλφους- συναδέλφισσες να συμμετέχουν  στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στα δικαστήρια.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

              Α΄   Συλλόγου : Σερμπίνης Χρήστος
Β΄   Συλλόγου : Κοντογιάννης Χρήστος
Γ΄   Συλλόγου : Κορδίλας Ξενοφών
Δ΄   Συλλόγου : Καψάλας Θεόδωρος
Ε΄   Συλλόγου : Αδαμίδου Βασιλική
Στ΄ Συλλόγου : Καγιάννης Χρηστος
Ζ΄   Συλλόγου : Σαββίδου δέσποινα
Η΄  Συλλόγου :  Σταυρίδης Γεώργιος
Συλλόγου Υπαίθρου: Βογιατζής Κωνσταντίνος
Συλλόγου Λαγκαδά:  Χριστοφόρου Νίκος

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ  Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το «μαύρο» μέτωπο που συστάθηκε όπως-όπως για να αναχαιτίσει την ασυγκράτητη οργή  του ΛΑΟΥ προσπαθεί τώρα να τον εκδικηθεί
ΟΧΙ στις διώξεις διαδηλωτών!
Ήρθε η ώρα ξανά για ένα μεγάλο, για ένα αποφασιστικό «Όχι» του λαού μας. Σαν κι αυτά που κρίνουν την πορεία της ιστορίας. Σαν κι αυτά που έχει πει ο λαός μας όπως τον Οκτώβρη του ’40 ενάντια στο φασισμό, όπως αργότερα, όταν υψώθηκε η σημαία της αντίστασης, τον  Δεκέμβρη, στο δεύτερο αντάρτικο, στα Ιουλιανά, στο Πολυτεχνείο.
Η ζωή έχει δείξει ότι όταν ένας λαός ξεσηκώνεται, δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να τον σταματήσει.
Έτσι και τώρα. Τα αρπακτικά των τραπεζών, των αγορών, του κεφαλαίου, πολυεθνικά και ελληνικά, με γενικό επιτελείο την Ευρωπαϊκή Ένωση και αιχμή του δόρατος τα οικονομικά τεθωρακισμένα του γερμανικού Τέταρτου Ράιχ, προελαύνουν σε όλη την Ευρώπη, καταπατούν εργατικές κατακτήσεις, κοινωνικά δικαιώματα, λαϊκές ελευθερίες, στήνουν κυβερνήσεις μαριονέτες, όπως στη χώρα μας και στην Ιταλία
Τότε ήταν τα SS, τώρα τα CDS της χρεοκοπίας. Απειλούν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους όμηρους σε ένα εργασιακό Νταχάου διαρκείας.
Το νέο «Όχι» είναι αναγκαίο, για να μη βρεθεί ο εργαζόμενος λαός σε ένα κοινωνικό σκοτάδι χωρίς τέλος. Για να ανατρέψει τη σύγχρονη χούντα συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και να πάρει το τιμόνι της χώρας στα χέρια του.
Παραμονή του Πολυτεχνείου και η συγκυβέρνηση των μνημονιακών κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και (των νοσταλγών της χούντας) ΛΑ.Ο.Σ. δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο: όχι μόνο στερεί από το λαό το ΨΩΜΙ, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ΠΑΙΔΕΙΑ αλλά στερεί, ποινικοποιεί και το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού: την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διεκδικεί, να δηλώνει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική, να διαδηλώνει!
Σε όλη την Ελλάδα κατά την διάρκεια των παρελάσεων πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες πρωτοφανούς μαζικότητας, φαντασίας και αποφασιστικότητας. Συμμετείχαν κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς πρωτοβουλίες κατοίκων και αγκαλιάστηκαν αυθόρμητα από το λαό. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η συγκλονιστική στάση των μαθητών.
Έτσι και στη Θεσσαλονίκη στις 28 του Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι με την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η νεολαία και κοινωνικοί-πολιτικοί φορείς και χιλιάδες διαδηλωτές που βρεθήκαν στο δρόμο εκείνη τη μέρα είπαν το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή της χώρας μας.
Όμως το «μαύρο» μέτωπο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και τραπεζιτών που συστάθηκε όπως-όπως για να αναχαιτίσει την ασυγκράτητη οργή  του λαού προσπαθεί τώρα με διώξεις να εκφοβίσει τους χιλιάδες διαδηλωτές και κυρίως να ανακόψει καινούργιες αντιστάσεις
Κορυφαίο και πιο αποκρουστικό παράδειγμα ο σχηματισμός δικογραφίας παραμονές Πολυτεχνείου (!!!) σε βάρος διαδηλωτών τους οποίους στοχοποίησε η ασφάλεια από φωτογραφικό υλικό μέσα σε χιλιάδες διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε τις τυπικές και υποκριτικές φιέστες σε μια μεγαλειώδη παρέλαση του μαχόμενου λαού! Οι χιλιάδες διαδηλωτές δε σταμάτησαν καμιά παρέλαση. Αντίθετα έδωσαν στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Είπε ΟΧΙ στη  σύγχρονη εισβολή και κατοχή που επιβάλλουν  οι πολυεθνικές, οι τράπεζες, τα «τάνκς» της «αγοράς» και της παγκοσμιοποιημένης βαρβαρότητας .
Χιλιάδες λαού ήμασταν εκεί, συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις,
ας μας συλλάβουν όλους!
Να ’ναι σίγουροι πως, όπως το ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βροντοφώναξαν «ΟΧΙ» στις παρελάσεις, που έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου, έτσι και με τους μαχητικούς αγώνες σε κάθε χώρο θα ανατρέψουμε και τη νέα εθνοσωτήρια κυβέρνηση.
Κι αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι κυβερνώντες, γι αυτό και ποινικοποιούν κάθε αγώνα, από την απεργία ως τη διαδήλωση. Τρέμουν γιατί ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ!
Δεν περνάει ο φασισμός! Οι νέοι Νοέμβρηδες θα είναι νικητές!