ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»

axiologisiΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»

           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του υπουργείου παιδείας και η νέα «επιστράτευση» των εκπαιδευτικών δε θα περάσει!!!

Το υπουργείο κήρυξε τον πόλεμο

στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς!

Οι αξιολογητές ξανάρχονται! Όλοι στον αγώνα!

Η πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και οι λοιπές χρυσοπληρωμένες αξιολογικές δυνάμεις με τη νέα «αναγκαστική» εγκύκλιο επιβεβαιώνουν  τη μεγάλη στρατηγικής ήττας που υπέστησαν στον μέχρι τώρα πόλεμο που άνοιξαν εναντίον των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

 

Η επιχείρηση να εμπεδωθεί με όρους συναίνεσης και συνεργασίας, «κουλτούρα αξιολόγησης» στις σχολικές μονάδες, που αποτελούσε και το βασικό στόχο της πολιτικής του υπουργείου μέχρι σήμερα, απέτυχε παταγωδώς, καθώς με σκληρούς αγώνες το εκπαιδευτικό κίνημα όρθωσε ένα ηχηρό ΟΧΙ.

 

Με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο

 

Η εγκύκλιος αυτή εγείρει μέγιστο ζήτημα αντιδημοκρατικής εκτροπής!!! Η ανάθεση με την εντολή μιας εγκυκλίου, οδηγεί σε πρωτοφανή μονοπάτια την όποια δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, ανατρέπει το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων και τη θέση του εκπαιδευτικού σε αυτόν. Είναι μνημείο αντιδημοκρατικής οπισθοδρόμησης που μεταβάλει άρδην το τοπίο στη διοίκηση της εκπαίδευσης και ως τέτοιας σημασίας χρειάζεται να την αντιμετωπίσει το εκπαιδευτικό κίνημα και όλοι όσοι μιλάνε στο όνομα του όποιου δημοκρατικού σχολείου! Κανείς δε δικαιούται να σιωπήσει πια! Ένα απόλυτα αυταρχικό και δεσποτικό σύστημα αποφάσεων εγκαθιδρύεται!

 

Η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλλει τον τρόμο «του εντέλλεσθε» όπου θα διατάζει το διευθυντή να διατάξει τον εκπαιδευτικό να κάνει ότι η εξουσία αποφασίζει,  παραβιάζοντας ακόμα και τους υπάρχοντες νόμους (γιατί η νέα εγκύκλιος είναι προδήλως παράνομη).

 

Σ’ αυτό, αν προστεθεί και το νέο υλικό για την αξιολόγηση που παρουσίασε το υπουργείο παιδείας  στα σεμινάρια της ντροπής, αναδεικνύεται το εφιαλτικό τοπίο που προετοιμάζουν για την εκπαίδευση οι εισβολείς αξιολογητές, με τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης προς τους γονείς και τους περίφημους 15 δείκτες αξιολόγησης.

 

Να σημάνει συναγερμός σε όλο τον κλάδο!

 

Σε κάθε σχολείο, σε κάθε Σύλλογο, παντού! Η μάχη που δίνουμε αφορά τις ζωές μας και την εργασία μας, αφορά το δημόσιο σχολείο και το μέλλον του.

Συντονισμένα και συλλογικά να απαντήσουμε στη νέα «επιστράτευση» των εκπαιδευτικών, απαιτώντας να πάρει πίσω το υπουργείο τις παράνομες εντολές και τα νέα «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Προτείνουμε:

 

  • Να υπάρξει τώρα συντονισμός με την ΟΛΜΕ και να αποφασιστούν κοινές δράσεις.

 

  • Έκτακτες ΓΣ και ολομέλεια προέδρων 2/3

Που θα αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα για το μπλοκάρισμα, την ακύρωση και την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης:

Με μαζικούς και συλλογικούς όρους να μπλοκάρουμε τις ομάδες εργασίας υπερασπιζόμενοι τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να δηλώσουμε (διευθυντές και εκπαιδευτικοί) ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν, αρνούμενοι συλλογικά και με μαζικούς όρους τις αναθέσεις.

Κήρυξη 48ωρης απεργίας 3-4/4 και νέος γύρος Γ.Σ. για την απεργιακή κλιμάκωση. Η πανεργατική απεργία 9/4, αποκτά νέα χαρακτηριστικά στην αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική της εργατικής λεηλασίας και της κοινωνικής καταστροφής.

 

Οι σύλλογοι διδασκόντων που δεν έχουν συνεδριάσει να προχωρήσουν άμεσα στην προβλεπόμενη συνεδρίαση και να πάρουν ομόφωνη απόφαση για τη μη συγκρότηση των «ομάδων εργασίας». Να δείξουμε την κατηγορηματική μας αντίδραση και την απόφαση να μην προχωρήσει η αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση με τη συναίνεση και τη συμμόρφωση των μαχόμενων εκπαιδευτικών.

 

Μπλοκάρουμε τα σεμινάρια της ντροπής:

Παρασκευή 28/3, Σάββατο 29/3, Κυριακή 30/3, στο υπουργείο παιδείας. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη ενάντια στα σεμινάρια των αξιολογικών δυνάμεων και να επιτύχουμε την ακύρωσή τους.

Παρασκευή 4/4, Σαβββάτο 5/4, Κυριακή 6/4 το μπλοκάρισμα του σεμιναρίου των σχολικών συμβούλων της Α’ βάθμιας, αποκτά ξεχωριστή σημασία!

Έκδοση κοινής αφίσας με άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ, γράμμα πρρος τους γονείς, διοργάνωση εκδηλώσεων-ενημερώσεων με τους συλλόγους γονέων και τις ενώσεις

 

Στην αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα το βέβαιο είναι πως αναγκαία απάντηση είναι ο παρατεταμένος απεργιακός αγώνας που θα αποφασιστεί από τη βάση του κλάδου και θα έχει στόχο να τους υποχρεώσει να πάρουν πίσω όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τις αυταρχικές αναγκαστικές εγκυκλίους.

 

Απαιτούμε την παραίτηση του υπουργού παιδείας

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν ενάντια στη νέα «επιστράτευση» των εκπαιδευτικών!

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

και το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης