Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το ’73 – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η πορεία του Πολυτεχνείου με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών. Μαζικές οι πορείες σε όλη τη χώρα.

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ικαρίας & Φούρνων: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ

του φόβου αισθάνονται

ζυγόν δουλείας ας έχωσι.

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.

Το Νοέμβρη του 1973 ο ηρωϊκός αγώνας της νεολαίας και του «εχθρού λαού» χάλασε τα σχέδια της τότε «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας». Τριανταοχτώ χρόνια μετά, τα συνθήματα της μεγάλης φοιτητικής και λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όχι απλά παραμένουν επίκαιρα, αλλά συνοψίζουν σε μεγάλο βαθμό τις σύγχρονες απαιτήσεις του κόσμου της ζωντανής εργασίας, του «99%» που αντιστέκεται στην απαίτηση του 1% να ζήσει σε συνθήκες κοινωνικής βαρβαρότητας. 

ΨΩΜΙ 

Με την ανεργία να χτυπάει την πόρτα κάθε οικογένειας, τους ανέργους να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, τους μισθούς να μετατρέπονται σε επιδόματα ελεημοσύνης, και «λεφτά να υπάρχουν» για τις τράπεζες, αλλά όχι για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, το ψωμί λείπει από χιλιάδες οικογένειες και παιδιά στα αστικά κέντρα λιποθυμούν στο σχολειό τους από υποσιτισμό.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία συγχωνεύονται ή καταργούνται. Οι μαθητές στοιβάζονται σε 30άρια τμήματα, τα βιβλία έχουν αντικατασταθεί από φωτοτυπίες, τα σχολεία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και στις στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες τους. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο καταργείται για να αντικατασταθεί από κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών, αναλώσιμων εργαλειακών δεξιοτήτων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Με τα απανωτά μνημόνια και τα νομοσχέδια που τα συνοδεύουν έχουν υποθηκεύσει τη χώρα και έχουν εξαθλιώσει τον λαό. Οποιαδήποτε διαδήλωση πολιτών καταστέλλεται με βία και χημικά όπλα απαγορευμένα σε καιρό πολέμου. Χωρίς εκλογές και πέρα από κάθε συνταγματική και δημοκρατική νομιμότητα επιβάλλεται μια κυβέρνηση, αποτελούμενη από ανθρώπους που έχουν ταχθεί υπέρ των εξαντλητικών μέτρων λιτότητας και περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών, για να επιβάλλει μια πολιτική ήδη απονομιμοποιημένη από την εργαζόμενη πλειοψηφία. Μια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν και υπέρμαχοι της στρατιωτικής δικτατορίας προτείνοντας μέτρα που θυμίζουν την τότε εποχή.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η παγκόσμια, περιφερειακή και τοπική ολιγαρχία του πλούτου, οι πολιτικοί της εκφραστές και υπάλληλοι και οι σημερινοί Μαστοράκηδες των σύγχρονων ΥΕΝΕΔ λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο· γιατί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον όπου το σύνθημα «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» θα γίνει πραγματικότητα. Πιάνοντας το νήμα από τη μεγάλη 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, από τις λαϊκές παρελάσεις της 28ης και απ’ όλες τις εκδηλώσεις αγώνα και ανυπακοής που προκάλεσαν την κατάρρευση της προηγούμενης κυβέρνησης και με τις σημαίες του Νοέμβρη του ’73, συνεχίζουμε τον ενωτικό, πολύμορφο και παρατεταμένο αγώνα υπεράσπισης της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΥΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 

 ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ξαναδιαβάζοντας το Πολυτεχνείο σήμερα 38 χρόνια  μετά. 

 Για να μην καταστεί ανενεργό παραμύθι η μνήμη, και μύθος  το σημαντικότερο πολιτικό  γεγονός της μεταπολεμικής Ελλάδας, ενισχύουμε το νόημά του με την πάλη  μας σήμερα. Θα κρατήσουμε το νήμα της συνέχειας και θα αναπτύξουμε αγώνες νικηφόρους στο ζόφο της σημερινής πραγματικότητας. Θα ζήσουμε την πνευματική ιδεολογική περιπέτεια της πολιτικής κηρύσσοντας νέους αγώνες, σήμερα που το καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών αντικαθίσταται από τη χούντα των τραπεζιτών . Όταν το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να πείσει για τις προθέσεις του και έχει εξαντλήσει την επιθετικότητά του στο λαό,  η μόνη λύση είναι μια άτυπη δικτατορία των τραπεζών και του χρήματος. Οι καιροί της δυσκολίας έφτασαν και το συλλογικό και άφθαρτο νόημα του  Πολυτεχνείου μας οδηγεί στο δικό μας Νοέμβρη τα δικά μας ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ. 

        Σας καλούμε να τιμήσουμε τις αλήθειες του Πολυτεχνείου που άντεξαν, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία στις 12 η ώρα. Τα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μαζί μας. 

        Σας καλούμε ακόμη στη μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση την Πέμπτη 17 του Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο Ξάνθης.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ

αυτόνομο μέλος του δικτύου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2011

38 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

“ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73”

 

Το νέο κυβερνητικό σχήμα, προϊόν απροσχημάτιστης επιβολής του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου, έρχεται να μετατρέψει τις μέρες της μνήμης του Νοέμβρη σε ζωντανές επίκαιρες επιταγές, αποκαλύπτοντας ότι τα σύγχρονα πραξικοπήματα δεν τα κάνουν συνταγματάρχες με τανκς αλλά τεχνοκράτες τύπου Παπαδήμου, Μόντι κ.α. Η σύγχρονη «χούντα» των αγορών, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από μια απο-νομιμοποιημένη από το λαό Βουλή των Ελλήνων, στις 16 Νοέμβρη, την ημέρα που 38 χρόνια πριν τα τανκς των συνταγματαρχών (με αμερικάνικα «καύσιμα») περικύκλωναν το κατειλημμένο Πολυτεχνείο.

Στο όνομα της ικανότητας των τεχνοκρατών κλείνει οριστικά η 38χρονη μεταπολιτευτική περίοδος της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με την επικράτηση του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού της Trilateral Commission (τριμερούς επιτροπής) των πολυεθνικών, στέλεχος της οποίας είναι ο “εντολοδόχος” πρωθυπουργός μας, της διεθνούς τοκογλυφίας, του πιο άγριου χρηματιστηριακού κεφαλαίου (βλ. Χρηματιστήριο Αθηνών: 1999).

Στο όνομα της συναίνεσης στην κορυφή, που επιβάλλεται ως αντιστάθμισμα της απώλειας της κοινωνικής συναίνεσης, καταργείται κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας, κοινωνικού ελέγχου, πολιτικής νομιμοποίησης και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, αναθέτοντας την κυβερνητική και οικονομική εξουσία στον αντιπρόεδρο-εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του τραπεζιτικού κεφαλαίου. Ο Παπαδήμος στη Βουλή μίλησε ως εκπρόσωπος της εγχώριας Τρόικας Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη. Τα λόγια και το πρόγραμμα ήταν ίδια με αυτά της τέως κυβέρνησης.

Στο όνομα της μόνιμα επικείμενης χρεοκοπίας, του μνημονιακού μονόδρομου “για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις”, των υποχρεώσεων απέναντι στους δανειστές σωτήρες μας, και μπροστά στο αδιέξοδο της αδυναμίας να μας πείσουν ότι τα συμφέροντα των δανειστών-εκπροσώπων του κεφαλαίου είναι και δικά μας,  καταλύεται κάθε υποκριτική επίκληση “εθνικής” ή “λαϊκής κυριαρχίας” μεταβιβάζοντας τη διαχείριση της χώρας στη χούντα της Ε.Ε. και των τραπεζών με σκοπό τη δημιουργία νέου καθεστώτος συσσώρευσης κεφαλαίου που σημαίνει:

* Ανακοπή του λαϊκού κινήματος αντίστασης και  πάγωμα των αντιδράσεων.

* Εξαπόλυση της ισοπεδωτικής επίθεσης σε κοινωνικό επίπεδο με εφεδρείες, απολύσεις,   νέα “ασφαλιστικά”, νέα επίθεση στα εισοδήματα. Το προγκρόμ των ιδιωτικοποιήσεων μόνο ως πλιάτσικο μπορεί να χαρακτηριστεί.

* Την απευθείας ανάθεση της διακυβέρνησης στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ με την εγκατάσταση των “γκαουλαϊτερ” στα υπουργεία και στις υπηρεσίες.  

Ο άγριος προϋπολογισμός του 2012, οι εφεδρείες-απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανεργία, η σφαγή στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η άρνηση των χαρατσιών είναι επείγοντα μέτωπα, όπου πρέπει ο χρόνος να κυλήσει αντίστροφα για την κυβέρνηση και την πολιτική της. Ιστορικά καμία χούντα δεν έπεσε με εκλογές. Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις, με Πολυτεχνεία. Ο φετινός Νοέμβρης θα κρίνει αν θα νικήσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τσεκουροφόρων) και των απογοητευμένων εφεδρειών του ή ο λαός θα επιβάλλει τη θέλησή του σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας της 19ης Οκτώβρη, του μεγάλου παλλαϊκού ΟΧΙ της 28ης, ανατρέποντας την κυβέρνηση και την πολιτική της. 

Στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ο λαός θα αναμετρηθεί με τις αγορές, την υποτέλεια, τον φασισμό, την εξαθλίωση, την ανεργία, την περιθωριοποίηση, γιατί δεν έχει καμιά άλλη επιλογή εκτός από το να ΝΙΚΗΣΕΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, (Πέμπτη 6 μ.μ.)                                                                                         

Πάτρα, 15-11-2011

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011 :

 

Όλοι στον αγώνα για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία  

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΟ – ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καλεί όλους – ες τους συναδέλφους στην πορεία του Πολυτεχνείου,

την Πέμπτη 17 Νοέμβρη

Προσυγκέντρωση των Συλλόγων Π.Ε.

3.30 μ.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ 
Ερμούπολη, 15/11/2011Ιστοσελίδα : http://syllogospe.blogspot.com

 

 

 

ΘΕΜΑ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα πολιτικά του μηνύματα για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και μόρφωση παραμένουν επίκαιρα και περισσότερο από ποτέ άλλοτε ενοχλητικά  για την κάθε πολιτική και οικονομική εξουσία. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο μεγάλος Νοέμβρης της λαϊκής ελπίδας για δημοκρατία και κοινωνική χειραφέτηση, δεν έχει απλά ένα επετειακό χαρακτήρα, αλλά συνδέεται άμεσα με τους σημερινούς αγώνες του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας.

 

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά, είναι προφανές  ότι στο σύγχρονο κόσμο των διεθνοποιημένων αγορών,  των υπερεθνικών ολοκληρώσεων και της καπιταλιστικής κρίσης, η πραξικοπηματική επικράτηση της θέλησης των ισχυρών επιβάλλεται, όχι πλέον με τα τανκς του Παττακού και του Παπαδόπουλου, αλλά με τον ωμό οικονομικό εκβιασμό των αγορών, των ελλειμμάτων και του εθνικού χρέους. Το κεντρικό μήνυμα του κεφαλαίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ότι οι λαοί που βιώνουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης, θα πρέπει να θεωρούν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία «ανορθογραφίες» του παρελθόντος. 

 

Η συγκρότηση της κυβέρνησης «εθνική συνεργασίας» του τραπεζίτη Παπαδήμου, δηλώνει, ακριβώς,  την προσπάθεια της άρχουσας τάξης, των Τραπεζών αλλά και της ΕΕ και του ΔΝΤ να συνεχίσουν με νέα ορμή τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα, φορτώνοντας στις πλάτες της μεγάλης πλειονότητας νέες θυσίες χωρίς μέλλον, πέρα από κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης και λαϊκής βούλησης. Παράλληλα, η δημόσια εκπαίδευση δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση στο περιεχόμενό της στην κατεύθυνση του φτηνού σχολείου της αγοράς, των μειωμένων μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς και της υπονόμευσης των μισθολογικών και εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών. 

 

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, οι ακροδεξιοί νοσταλγοί της χούντας αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, όπως ο νέος υπουργός Μεταφορών, συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση, αποδεικνύοντας και έμπρακτα πως η χούντα δεν τελείωσε το 73.

 

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο της «εθνικής συναίνεσης», των Μνημονίων, της Ε.Ε, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, ο Νοέμβρης της λαϊκής εξέγερσης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης συνεχίζει να ζει και να εμπνέει. Ορμητικός και γεμάτος νιάτα αναπνέει και ανοίγει προοπτικές σε κάθε δρόμο και πλατεία της Ελλάδας, εκεί δηλαδή που οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τις κοινωνικές ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία-Ελευθερία» που εδώ και μήνες δονεί όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αποδεικνύει τη συνέχεια του λαϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος και τις διαδικασίες αγωνιστικής ανάτασης του κόσμου της μισθωτής εργασίας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ. Παίρνοντας το νήμα από τη μεγάλη 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, από τις λαϊκές παρελάσεις της 28ης  και με τις σημαίες του μεγάλου Νοέμβρη του ‘ 73, συνεχίζουμε τον αγώνα διαρκείας ενάντια στην πτώχευση της κοινωνίας και την πολιτική υποταγή.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ του συλλόγου μας, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να αναδείξουν και φέτος στους μαθητές και τις μαθήτριές μας το δημοκρατικό και επίκαιρο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

Καλούμε όλο τον εργαζόμενο κόσμο σε μαζική συμμετοχή
στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην Πλατεία Μιαούλη
και στη μουσική βραδιά που θα ακολουθήσει,

 

με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, αφιερωμένη στην εξέγερση,
στο «Πάνθεον» (δίπλα από το Δημαρχείο) στις 20:30.

 

 

 

 

Π.Ε.Α.Ε.- Συντονιστικό ωρομίσθιων – αναπληρωτών: Όλοι και όλες στον 3ήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στη μεγαλειώδη πορεία στις 17/11

Να γίνει η οργή μας ποτάμι που θα τους πνίξει

 

 

Ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου με κορυφαία ημέρα τη 17η Νοέμβρη δεν είναι μία απλή επέτειος. 38 χρόνια το τριήμερο του Πολυτεχνείου φαντάζει επίκαιρο και ο καθένας μπορεί αναγνωρίσει τον εαυτό του μέσα στο βασικό σύνθημα του Νοέμβρη για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 38 χρόνια μετά το σύνθημα αυτό δεν περιμένει τον Νοέμβρη για να ακουστεί. Ακούστηκε στις πλατείες κάθε πόλης αυτής της χώρας, είναι κεντρικό σύνθημα σε κάθε απεργία, συνταράσσει κάθε κινητοποίηση εργαζόμενων και νεολαίας. Γιατί σήμερα, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν καταβαραθρωθεί, όταν η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, όταν ο κόσμος ψάχνει τα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί, όταν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλείνουν, όταν η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση βάλλεται από παντού, όταν βιώνουμε την καταστολή στη δουλειά, στο δρόμο, στην απεργία, όταν η χώρα κυβερνάται από μία μη εκλεγμένη κυβέρνηση συνεργασίας αυτών που την ξεπουλάν στις τράπεζες, αυτών που αναβιώνουν τον αγκυλωτό σταυρό, αυτών που αποτελούν συνέχεια των δολοφόνων των αγωνιστών του ’73, του ’80 κ.ο.κ., το ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν είναι σύνθημα του παρελθόντος, αλλά ανάγκη του παρόντος
Κι αν απέναντι στη μαύρη εφταετία την ελπίδα γέννησαν οι καθημερινοί αγώνες τόσων ανθρώπων που αψήφησαν τα ξερονήσια και τα κρατητήρια, αν τη νίκη έφεραν οι αγώνες των φοιτητών που αγκαλιάστηκαν από όλον τον λαό, η αναλογία στο σήμερα δεν είναι δύσκολο να γίνει… Απέναντι στη βαρβαρότητα των πολιτικών της Τρόικα και των δανειακών συμβάσεων την ελπίδα γεννούν οι εκατοντάδες χιλιάδες που όλο το προηγούμενο διάστημα ξεχύθηκαν στους δρόμους, που έβαλαν αναχώματα στην αντιλαϊκή πολιτική με τις  μεγάλες απεργίες και τις καταλήψεις, με τα δίκτυα συλλογικής αυτοοργάνωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Τη νίκη θα τη δώσει, λοιπόν, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός! Παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στο νέο πραξικόπημα, στη νέα κυβέρνηση κοινωνικής καταστροφής, ενάντια στο χρέος τους, τις τράπεζές τους και τις συμφωνίες τους.
Ο δρόμος είναι δικός μας, η νίκη είναι στο χέρι μας.

 

 

 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ξαναδιαβάζοντας το Πολυτεχνείο σήμερα 38 χρόνια  μετά.
 
Για να μην καταστεί ανενεργό παραμύθι η μνήμη, και μύθος  το σημαντικότερο πολιτικό  γεγονός της μεταπολεμικής Ελλάδας, ενισχύουμε το νόημά του με την πάλη  μας σήμερα. Θα κρατήσουμε το νήμα της συνέχειας και θα αναπτύξουμε αγώνες νικηφόρους στο ζόφο της σημερινής πραγματικότητας. Θα ζήσουμε την πνευματική ιδεολογική περιπέτεια της πολιτικής κηρύσσοντας νέους αγώνες, σήμερα που το καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών αντικαθίσταται από τη χούντα των τραπεζιτών . Όταν το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να πείσει για τις προθέσεις του και έχει εξαντλήσει την επιθετικότητά του στο λαό,  η μόνη λύση είναι μια άτυπη δικτατορία των τραπεζών και του χρήματος. Οι καιροί της δυσκολίας έφτασαν και το συλλογικό και άφθαρτο νόημα του  Πολυτεχνείου μας οδηγεί στο δικό μας Νοέμβρη τα δικά μας ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ.
 Σας καλούμε να τιμήσουμε τις αλήθειες του Πολυτεχνείου που άντεξαν, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία στις 12 η ώρα. Τα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μαζί μας.
 Σας καλούμε ακόμη στη μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση την Πέμπτη 17 του Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο Ξάνθης.