Ανακοίνωση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Για ενότητα και αγώνα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Γλυφάδα)

«Τραγουδάω την ελπίδα που δεν έχει χρώμα

Τραγουδάω το αίμα που παντού στη γη

είναι κόκκινο, τραγουδάω ΕΣΑΣ…»

 

Χτυπούν στους δρόμους τραγούδια των σκλάβων

Στην καρδιά του καπιταλισμού, στη Νέα Υόρκη, οι διαδηλωτές ξεσηκώνουν τους συμπολίτες τους με το σύνθημα  «είμαστε το 99%».Στο Λονδίνο  «ζόμπι-τραπεζίτες» συγκετρώνονται έξω από την τράπεζα της Αγγλίας και το χρηματιστήριο γιατί ξέρουν πια ότι τα χρυσά σεντούκια είναι ο ιδρώτας τους.

            Στο Βερολίνο και τη Φραγκφούρτη της «σιδηράς» Μέρκελ οι πόλεις ηχούν από τις φωνές «καταλάβατε τα πάντα». Παντού οι εργαζόμενοι και οι πολίτες αμφισβητούν το οικονομικό σύστημα που γεμίζει τα χρηματοκιβώτια των αφεντάδων και λεηλατεί τις ζωές των σύγχρονων κολλίγων. Η Ευρώπη των «λαών και της αλληλεγγύης» αποδομείται στις συνειδήσεις αφού αποκαλύπτεται με τη βιαιότητα των μέτρων ότι ΔΝΤ-ΕΚΤ και ΕΕ είναι το χωνευτήρι των κρατών, των μισθών, της ίδιας της ΖΩΗΣ.

 

Και σύ λαέ βασανισμένε

            Δύο χρόνια τώρα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα ξερνάνε τα ψεύδη του ΠΑΣΟΚ για τις «καλύτερες μέρες». Από το ΄81 που ανέβηκε ο «λαός στην εξουσία» είδε η δημοκρατία να περνά μέσα από τη SIEMENS, το χρηματιστήριο, τα «ολυμπιακά ιδεώδη» της μίζας και τα υποβρύχια.

            Ξεγελάστηκε  με την ΟΝΕ της ευημερίας του Σημίτη τις «ταπεινές και σεμνές» αρπαχτές των γαλάζιων του Βατοπεδίου. Οι μισθοί της δραχμής γίναν ευρώ αλλά αυτός ο ίδιος λαός ξαναμέτραγε κάθε μέρα τα κέρματα για να τη βγάλει. Είδε τα ταμεία του να ληστεύονται και τις συντάξεις του να γίνονται χαρτζιλίκι.

Οργίστηκε με τα χαράτσια και τους φόρους και ξεχύθηκε στους δρόμους της Ελλάδας με αποκορύφωμα το ποτάμι της εργαζόμενης πλειοψηφίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Διάλεξε ο λαός μας να δώσει το πραγματικό νόημα στην 28η Οκτωβρίου σηκώνοντας κεφάλι και βγάζοντας τη γλώσσα σε όλο το σάπιο οικοδόμημα της αστικής τάξης. Γιούχαρε «σοσια-ληστές» και φιλελεύθερους πολιτικάντηδες για την υποκρισία τους, και την υποταγή τους.

Η μούτζα της νέας γενιάς απέναντι στο κάδρο των «εντίμων επισήμων» αποτυπώνει την αμφισβήτηση που περπατά πια στα μονοπάτια της πολιτικής χειραφέτησης. Σ’ αυτή την Ελλάδα της μεταπολίτευσης κύλησε η ζωή του λαού μας. Σε μια Ελλάδα που γίνεται θηλυκός Κρόνος και διώχνει τα παιδιά της σε άλλη γη. Στην Ελλάδα του δικομματισμού που δωρίζει ανεργία 18,4% και μισθούς Ρουμανίας.

 

Τρίζουν τα βαριά πατζούρια

            Μπροστά σ’ αυτή τη λαική οργή το σκουριασμένο μπλόκ εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη ενώνονται. Με τη βοήθεια του ΣΕΒ και των Μ.Μ. Εξημέρωσης, σχεδιάζουν νέα σκοτεινή περίοδο. Τρομάζουν από τις πρωτοφανείς διαδηλώσεις που «εκπαραθύρωσαν» το Γ.Α.Π και στήνουν κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας». Ορίζουν απευθείας εκπρόσωπο της ΕΚΤ τον καινούριο πρωθυπουργό και φέρνουν 300 τοποτηρητές του ΔΝΤ για να διοικούν τις μαριονέτες-υπουργούς.

            Γιατί ; Για να επιστρέψει το χρέος τους μετά από 10 χρόνια θυσιών στο 120% του ΑΕΠ του έτους 2009! Για άλλη μια φορά επιχειρούν να παγιδεύσουν το λαό σε μια εθνική παγίδα λεηλατώντας τα εργασιακά δικαιώματα του αιώνα με μόνο «όραμα» να νομιμοποιήσουν την τοκογλυφία των μαυραγοριτών της Ευρώπης και των ντόπιων συμμάχων τους

Αριστερά : Μη γίνεσαι ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

            Σ’ αυτή την ιστορική πολιτική συγκυρία πρώτο χρέος της αριστεράς-εντός και εκτός των τειχών- είναι να βροντοφωνάξει ότι δε μπορεί να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντι το φαϊ.

Δεύτερο χρέος : να μη ψιθυρίσει για άλλη μια φορά «ότι δεν έβγαλε καλό χαρτί». Να μη γίνει δηλαδή πεπρωμένο που θα διαφημίζει όνειρα σε μελλοντικές κληρώσεις στις εκλογές.

            Τρίτο χρέος : να ακούσει «τον ήχο της πέτρας» , τις άδειες τσέπες των ανέργων, τους γέροντες που μαζεύουν τη χαμάδα στη λαϊκή και τα κινήματα πολιτών που μόνη τους καταγωγή – γ’ αυτό και στέρεη- είναι η ανημποριά να γεμίζουν το τραπέζι.

             Τέταρτο χρέος : Να μην αρκεστεί στο ρόλο της «Ρώσικης κιβωτού» που θα σώσει όσους μπούν μέσα και την πολιτοφυλακή του ΠΑΜΕ στην προστασία της Βουλής.

            Πέμπτο χρέος : Να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να αναπτυχθεί ένα πλατύ, αντικαπιταλιστικό, παλλαϊκό μέτωπο

  • Για την πτώση της κυβέρνησης
  • Για την ανατροπή της νέας απεχθούς δανειακής σύμβασης
  • Για την πλήρη διαγραφή του χρέους
  • Για την αναδιανομή του πλούτου και την αποδέσμευση απο τους μηχανισμούς Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ και Ε.Ε.

Να βγεί η αριστερά από τη λογική των κινητοποιήσεων εντός ορίων και να ενωθεί με τις χιλιάδες του λαού για ένα μακρύ παρατεταμένο αγώνα εκτός ορίων. Με μαζικές διαδηλώσεις, καταλήψεις και εξεγέρσεις όπου η λαϊκή διεκδίκηση με γενικές πολιτικές απεργίες διαρκείας θα εκθρονίσει το δικομματισμό και τις «συμμαχικές κυβερνήσεις» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ διορισμένες από Ε.Κ.Τ, Δ.Ν.Τ και Ε.Ε. .

 

Μη μπαίνεις στη γραμμή!!

Σ’ αυτή την κρίσημη περίοδο λοιπόν που ρίχνουν στη ζωή μας σουγιαδιές για τα επόμενα 20-30 χρόνια οι συλλογικότητες που αναπτύχθηκαν όλη την προηγούμενη περίοδο στις πλατείες και τις γειτονιές του τόπου μας τραγουδούν την ελπίδα ότι οι σκυφτοί ξεσηκώνονται!Μέσα από τις επιτροπές αλληλεγγύης, τα κινήματα που αρνούνται τα χαράτσια και τους φόρους, τις τοπικές επιτροπές κατοίκων ενάντια στα μνημόνια της υποταγής ξεπετάγεται «ο ανθός των κολασμένων».

Μ’ αυτόν τον αέρα της πολιτικής ανυπακοής και της απελευθέρωσης οφείλουμε να μπολιάσουμε τα σωματεία. Να ανοίξουμε τα παράθυρα για να βγεί η δυσοσμία του κυβερνητικού-κομματικού συνδικαλισμού και της γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Να μη λησμονήσουμε ότι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ κράτησαν τους κουβάδες του ΝΑΙ στο «νέο σχολείο» της αγοράς που εξοντώνει μαθητές και εκπαιδευτικούς διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις. Να μη ξεθωριάσει από τη σκέψη ότι έταξαν το σύμπαν σε μειώσεις ωραρίου και αυξήσεις μισθών και έφεραν… μισθολόγιο 575€ για το νεοδιόριστο, 1000 € και κάτι ψιλά ύστερα από 20 χρόνια δουλειάς, ενώ η τύχη του ωραρίου κλονίζεται από τους πράσινους συντάκτες του νομοσχεδίου για τη διοίκηση.

  • Να βάλουμε φραγμό και στην περιοχή μας στη συμμαχία ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που «έφτιαξε» ένα σύλλογο άφαντο, «φωτοτυπία» της διοίκησης και του υπουργείου.
  • Να βάλουμε τέρμα σε ένα σύλλογο άβουλων και μοιραίων ξεκομμένων από τη μαχόμενη εκπαίδευση.

Εμείς ως ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ επειδή πιστεύουμε ότι φτάνει ένα αλέτρι να βρεθεί και ένα δρεπάνι κοφτερό για να ανθίσει η ζωή εξακολουθούμε να λέμε ότι ο αγώνας για το δημόσιο σχολείο και τη δουλεία μας δεν είναι μάχη του ανώφελου.

Γι’ αυτό οι ιδέες μας δεν μπαίνουν σε θυρίδες κομματικών γραφείων. 

Σας καλούμε λοιπόν να μη βάλουμε ενέχυρο τη ΖΩΗ μας με τη σιωπή. Πρέπει να προκαλέσουμε τις θύελλες και αναμετρηθούμε μαζί τους. Όλοι μαζί να σαβανώσουμε το θάνατο που τυλίγουν το σχολείο στη νέα εποχή και να στηρίξουμε ένα συνδικάτο ΑΥΤΟΝΟΜΟ-ΕΝΩΤΙΚΟ- ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ανατρέποντας τα γερασμένα κυβερνητικά –κομματικά «επιτελεία»

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11 – 1ο ΔΣ Γλυφάδας

Νοέμβριος 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Για ενότητα και αγώνα

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ