Πρόταση των Παρεμβάσεων Π.Ε. για άμεση έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για τον απεργιακό συντονισμό των αγωνιζόμενων κλάδων

Με βάση τις εξελίξεις στο απεργιακό μέτωπο, την όξυνση της αντιπαράθεσης και της επίθεσης στης κυβέρνησης στους απεργιακούς κλάδους όπως την περικύκλωση από τα ΜΑΤ της χωματερής στη Φυλή, τον χαρακτηρισμό της απεργίας των τελωνειακών ως παράνομης και καταχρηστικής, με βάση το γεγονός πως πολλοί κλάδοι ήδη κινητοποιούνται με πολυήμερες απεργίες επόμενη εβδομάδα όπως υπάλληλοι υπουργείου Οικονομικών, εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ., εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εργαζόμενοι σε φορείς που είναι υπό κατάργηση και εφεδρεία, τελωνειακοί, κ.ά  και μ ε δεδομένο ότι πολλές Γ.Σ. συλλόγων Π.Ε. παίρνουν αποφάσεις  για γενικό μπλακ άουτ την επόμενη βδομάδα και με βάση το ότι η απόφαση του Δ.Σ αφήνει θολά κάποια σημεία σχετικά με τις κινητοποιήσεις ζητάμε να γίνει έκτακτο Δ.Σ. αύριο Κυριακή 16/10/2011 με τα εξής θέματα.
1. Να πάρει το Δ.Σ. πρωτοβουλία να καλέσει όλους του κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , που βρίσκονται σε αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις ή που έχουν ανάλογη  κατεύθυνση για συντονισμό της απεργιακών βημάτων τόσο για την ερχόμενη βδομάδα όσο και για την συνέχιση της αγώνα   με πολιτική διακλαδική  απεργία διαρκείας. Η συνάντηση  αυτή προτείνουμε να γίνει την Κυριακή 16/10/2011 στις 7μ.μ. ή την Δευτέρα 17/10/2011 στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ.
2. Το δ.σ. σήμερα κιόλας πρέπει να καθορίσει την στάση εργασίας για την Τρίτη 18/10/2011, που στόχο έχει την κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα και  των περιφερειακών διευθύνσεων στη επαρχία και η στάση εργασίας  να αφορά όλα τα μέλη των συλλόγων και όχι μόνο τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων.
3. Να κηρυχτεί την  Παρασκευή 21/10/2011 απεργία, όπως εξάλλου είναι η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, όχι όμως μόνο στην περίπτωση που θα πάει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο εκείνη την ημέρα αλλά για να υπάρχει άμεση απάντηση και συνέχιση του αγώνα από την πλευρά του κινήματος αν το πολυνομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη 20/10/2011 και για να διευκολυνθεί η διεξαγωγή γ.σ. σε όλη την Ελλάδα με ενιαίο και ξεκάθαρο τρόπο ώστε να καθοριστεί  η συνέχιση της απεργίας. 
4. Να καθοριστεί η ημερομηνία της ολομέλεια προέδρων για το Σάββατο 22/10/2011 χωρίς παραπέρα καθυστερήσεις για να μπορέσει να γίνει μια καλύτερη και πιο οργανωμένη προετοιμασία των επόμενων απεργιακών βημάτων διαρκείας.
Για τις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις
Ακρίτας Καλούσης, Νίκος Παπσπύρος