Σχετικά με το ΕΚΕΒΙ και την προωθούμενη κατάργησή του

Στο δεύτερο τεύχος του βιβλίου γλώσσας της Ε’ δημοτικού και συγκεκριμένα στην ενότητα “Σκυταλοδρομία biblioΑνάγνωσης”, δάσκαλοι και μαθητές καλούνται να αναζητήσουν πληροφορίες για το πρόγραμμα σκυταλοδρομίας ανάγνωσης στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου : 

www.ekebi.gr

Σε αυτή τη διεύθυνση, μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει μικρούς και μεγάλους. Στην πρώτη σελίδα, μια ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – οι οποίοι σημειωτέον παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε και πλέον μήνες – ενημερώνει για την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου όπως προβλέπεται σε νομοσχέδιο που προωθείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνάδελφοι, “το ΕΚΕΒΙ αποτελεί έναν πολύ σημαντικό φορέα που υποστηρίζει, αναδεικνύει και ενθαρρύνει την ελληνική βιβλιοπαραγωγή και την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στη χώρα μας”.

Η ίδια κυβέρνηση που – μέσω του υπουργείου παιδείας – υποτίθεται ότι προωθεί τη φιλαναγνωσία στην εκπαίδευση, θυσιάζει στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης ένα φορέα που προωθεί και υποστηρίζει την αγάπη για το βιβλίο με συγκεκριμένες δράσεις που απευθύνονται και σε μικρές ηλικίες.

Και ο χώρος της πνευματικής παραγωγής λοιπόν τελεί υπό διωγμό από τις πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Περιηγηθείτε εδώ στις σελίδες του μικρού αναγνώστη και τις δραστηριότητες φιλαναγνωσίας που προτείνει

http://www.mikrosanagnostis.gr/

Αντιγράφουμε εδώ από την ενότητα “το ΕΚΕΒΙ και το παιδί”

To EKEBI και το παιδί

Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου ξεδιπλώνεται στα μάτια των παιδιών. Το ξεφύλλισμα της κάθε σελίδας είναι μια ευκαιρία χαράς, γνώσης και επικοινωνίας. Τα παιδιά γίνονται κοινωνοί ενός μικρόκοσμου που γιγαντώνεται μέσα από το παιχνίδι, την επαφή με το χαρτί και το μολύβι, τη γοητεία της ανάγνωσης. Οι εκπαιδευτικές δράσεις με τη συνδρομή του ΕΚΕΒΙ συμβάλλουν στην ανακάλυψη της αναγνωστικής περιπέτειας.