Δήλωση αιρετών ΑΠΥΣΠΕ Αττικής : Να σταματήσουν επιτέλους, τα στελέχη εκπαιδευσης, το καταστροφικό τους έργο‏

Ενώ βρισκόμαστε μετά το ηχηρό χαστούκι που έδωσε ο λαός με την ψήφο του στις 6 Μάη καταδικάζοντας τα Μνημόνια και τους εκφραστές τους, τα στελέχη εκπαίδευσης συνεχίζουν το έργο της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Ο περιφερειακός δ/ντής της Αττικής, κος Κουμέντος προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε συσκέψεις με τους δ/ντές των διαπολιτισμικών σχολείων σε Π.Ε και Δ.Ε. επιδιώκοντας να φέρει από την πίσω πόρτα το σχέδιο της ουσιαστικής κατάργησης των διαπολιτισμικών σχολείων το οποίο σταμάτησε κάτω από τις αντιδράσεις, πριν από τις εκλογές. Έθεσε θέμα και πάλι για την αλλαγή του χαρακτήρα των σχολείων και για τη μετατροπή τους σε «σχολεία της γειτονιάς», γεγονός που επί της ουσίας διώχνει από την εκπαίδευση δεκάδες παιδιά μεταναστών.

Δήλωσε μάλιστα ότι διερευνά τα νομικά περιθώρια ώστε να θέσει το σχέδιο του άμεσα σε εφαρμογή!!

Στην ίδια γραμμή  δ/ντες εκπαίδευσης, όπως η δ/ντρια στην Π.Ε. Αν. Αττική, για παράδειγμα στην περιοχή της Παλλήνης (όπου η Ένωση γονέων εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρία για τον τρόπο, κατά παράβαση της νόμιμης διαδικασίας, που επιχειρείται να αλλάξουν τα όρια των σχολείων), προωθούν μετακινήσεις μαθητών, σε σχολικές μονάδες, προκειμένου να συρρικνώσουν τον αριθμό των τμημάτων και να καταργήσουν θέσεις εκπαιδευτικών, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών στην τάξη.

Αυτοί που υπηρέτησαν την εφαρμογή των Μνημονίων στην εκπαίδευση και το σχέδιο κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.

Δεν νομιμοποιούνται.

Ας μην ξεχνάν την τύχη της πρωτοστατούσας στο σχέδιο, υπουργού τους κας Διαμαντοπούλου και το που την έστειλε το εκπαιδευτικό κίνημα και ο λαός.

Οι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πρέπει άμεσα να παρέμβουν για να σταματήσουν αυτές τις προσπάθειες.

 

29/5/2012

Δήλωση των

Κώστα Τουλγαρίδη, αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, εκλεγμένου με τις Παρεμβάσεις –Κινήσεις – Συσπειρώσεις Π.Ε.

kostoulgaridis@yahoo.gr, 6977002645.

Ζαρκινού Βάσω, αναπληρώτριας αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, εκλεγμένης με τις Παρεμβάσεις –Κινήσεις – Συσπειρώσεις Π.Ε.