Α΄ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε. – Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

30 Απρίλη, παραμονή πρωτομαγιάς : Ημέρα διδακτικών πρωτοβουλιών για την εργασία και τους εργαζόμενους

 

Διδακτικό υλικό για την εργασία και το εργατικό κίνημα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου

 www.a-athinon.gr

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 

Η αξία της εργασίας, ο κοινωνικός χαρακτήρας της, οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες, η χαρά της δημιουργίας αλλά και η αλλοτρίωση του εργαζόμενου ανθρώπου, οι αγωνίες, οι καημοί, οι πόθοι και οι ελπίδες του, αλλά και οι συλλογικοί του αγώνες, αποτελούν το θέμα αυτής της πρωτοβουλίας. Έχουμε από καιρό επισημάνει, ότι στα πλαίσια της μεταμοντέρνας ανάγνωσης της πραγματικότητας, η εικόνα του εργαζόμενου ανθρώπου εξορίστηκε από τα νέα σχολικά βιβλία.

 

Είναι όμως καθήκον και υποχρέωση του μαχόμενου δάσκαλου, να φωτίσει μέσα στη σχολική τάξη τους πραγματικούς δημιουργούς του κοινωνικού πλούτου :

 

–         λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα

–          διηγήματα και αποσπάσματα από τα παλιά σχολικά βιβλία

–          πληροφορίες για την πρωτομαγιά των εργατών αλλά και την πρωτομαγιά των λουλουδιών

–         Βίντεο και τραγούδια

 

δημοσιεύονται με σκοπό να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Να συμβάλλουν στη γνωριμία των παιδιών με αυτό τον «ανεπιθύμητο» άγνωστο που λέγεται εργαζόμενος.

 

Προτείνουμε, τη Δευτέρα 30 Απρίλη, παραμονή της Πρωτομαγιάς, να αφιερώσουμε τις ώρες του γλωσσικού μαθήματος στην Πρωτομαγιά. Να συζητήσουμε με τα παιδιά και να τους εξηγήσουμε γιατί την επόμενη ημέρα τα σχολεία είναι κλειστά. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να επιλέγουμε λογοτεχνικά κείμενα εκτός των σχολικών βιβλίων.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους Συλλόγους διδασκόντων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια ώστε η 30η Απρίλη να πάρει το χαρακτήρα πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής παρέμβασης.

 

Εργατική Πρωτομαγιά

Πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ηττηθεί η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Όλοι –ες  στην εργατική Πρωτομαγιά, στη συγκέντρωση των σωματείων, Τρίτη 1η Μάη, 10.30 π.μ., στο Μουσείο, με τα πανό των Συλλόγων Π.Ε.

 

 

 

Catastroika

 

 

την Πέμπτη 26 Απριλίου, 8:00μμ

 

(ξανα)κλείνουμε την τηλεόραση, για μια εναλλακτική ματιά στην ενημέρωση!

 

Προβολή του ντοκιμαντέρ CATASTROICA

 

Οι δημιουργοί του Debtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν εκατομμύρια θεατές στο Ίντερνετ και μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά δίκτυα από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική, παρουσιάζουν τη νέα τους παραγωγή, με τίτλο CATASTROIKA, στην ιστοσελίδα www.catastroika.com. Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες της επικείμενης εκποίησης του ελληνικού δημόσιου πλούτου. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης από την Καλιφόρνια, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τη Ρώμη, επιχειρούν να προβλέψουν τι θα συμβεί από την εφαρμογή αυτού του μοντέλου σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης. Ο Σύλλογός μας, περιλαμβάνεται στα σωματεία που υποστήριξαν τα δυο αυτά ντοκιμαντέρ στα πλαίσια της προσπάθειάς και συμβολής μας στην οργάνωση εναλλακτικών δικτύων ενημέρωσης. Στη δεξιά στήλη της ιστοσελίδας του συλλόγου, μπορείτε να βρείτε την είσοδο στο νέο ντοκιμαντέρ.