Ενημέρωση από παρελάσεις – 25 Μάρτη (β’ μέρος)

Λέσβος

Στην Μυτιλήνη απο νωρίς το πρωί είχε συγκεντρωθεί κόσμος στην κεντρ.πλατεία. έγιναν προληπτικές προσαγωγές, 7 ατόμων, οι οποίοι αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι. Ο κόσμος αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας που είχε δημιουργηθεί και παρά την έντονότατη αστυνομική παρουσία και τις συλλήψεις συγκεντωθηκε στην πλατεία. Μόλις πέρασαν τα σχολεία, κατεβήκαμε στο δρόμο περίπου 100 άτομα αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις μας εμπόδισαν να συνεχίσουμε. Ο κόσμος φώναζε διαρκώς συνθήματα και δεν αποχωρούσε, μόλις τελείωσε και η παρέλαση του στρατού έγινε πορεία του κόσμου, με πολιτικά συνθήματα ενάντια σε κυβέρνηση-εε-ΔΝΤ. Στην μέση της διαδρομής διμοιρίες αστυνομικών συγκρούστηκαν με τον κοσμο προσπαθώντας να διακόψουν την πορεία, ο κόσμος δεν αποχωρούσε αλλά αντίθετα έσπασε τον κλοιό της αστυνομίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων και μετά συντεταγμένα αποχωρησε.Νίκη του λαού η σημερινή πορεία!

Πειραιάς

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ : ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Όπως και την 28η Οκτωβρίου, έτσι και σήμερα, με τη λήξη της μαθητικής παρέλασης, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε και πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στο Κιάτο. Τα συνθήματα που επικράτησαν ήταν “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73”, “Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από ‘δώ”, “Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή – παρά με τα μνημόνια σκλαβιά και φυλακή” και άλλα.

 

Χαρακτηριστικό του κλίματος ήταν πως η πορεία χειροκροτήθηκε από πολύ κόσμο, αρκετοί μάλιστα από τους θεατές φώναζαν τα συνθήματα και έμπαιναν στην πορεία.

 

Στο τέλος, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου ακούστηκαν από τη μεγαφωνική που είχε στηθεί αντιστασιακά τραγούδια και γινόταν ενημέρωση για τον αυριανό αποκλεισμό της εφορίας.

 

Άνω Λιόσια

 

 

 Νίκαια

 

ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Οι Ξυλοκαστρίτες όλοι μαζί χειροκρότησαν τα παιδιά τους και στη συνέχεια χειροκροτώντας θερμά ενώθηκαν με τη διαδήλωση δίνοντας σαφές μήνυμα ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ .
Τα συνθηματα ακούστηκαν απ΄όλους και τελικά όλοι είπαμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ .

 

 

 
 

 

 Ζωγράφου
 

 

 

 

Ηράκλειο (νέο βίντεο)

 
 
Θεσσαλονίκη (νέα βίντεο)

 

 Περιστέρι