Παρεμβάσεις ΠΕ-ΔΕ: Η λογοκρισία, ο αυταρχισμός δε θα περάσουν!

Η λογοκρισία, ο αυταρχισμός δε θα περάσουν!

Αγώνας ανυποχώρητος για να παρθούν πίσω όλες οι πολιτικές – συνδικαλιστικές διώξεις

Όλες/Όλοι την Πέμπτη 21/3, 18:30 στη συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο Πειραιά

Η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας  συνεχίζουν με ένταση το  κρεσέντο αυταρχισμού, καταστολής και προσπάθειας τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού κινήματος. Για δωδέκατη φορά προσέφυγαν στα δικαστήρια ώστε να βγει παράνομη η ΑΠΕΡΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες αξιολόγησης που είχε μεγάλη συμμετοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ένα κύμα διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και μελών των Δ.Σ. των εκπαιδευτικών σωματείων για τη συμμετοχή τους σε προκηρυγμένες απεργίες ή για δηλώσεις τους σε ΜΜΕ και ΜΚΔ σχετικά με την πολιτική που υλοποιούν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι -προϊστάμενοι στις ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ. Στον Πειραιά ο ΔΔΕ συνεχίζει την εργολαβία των διώξεων. Για μια ακόμα φορά «ζητούνται διευκρινίσεις» από τον Γιώργο Καββαδία, μέλος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Δ.Ε. και της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ,  για απόσπασμα άρθρου με τίτλο: «Βιαστική διευθύντρια στέλεχος της ΔΑΚΕ μπήκε στην τάξη για αξιολόγηση!». Ο ΔΔΕ Πειραιά χρησιμοποιεί το οπλοστάσιο των μνημονιακών νόμων και του νέου ΔΥΚ που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις για να τρομοκρατήσει, να εκφοβίσει και να βάλει στον «πάγο» τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Είναι φανερό ότι η παραπάνω δίωξη είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα διώξεων της ΔΙΔΕ Πειραιά.

Δίπλα σε αυτή έρχεται να προστεθεί η μήνυση κατά του Παντελή Βαϊνά, εκπρόσωπου των Παρεμβάσεων Δημοσίου στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από τον αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, για τις δηλώσεις του σχετικά με τις ευθύνες της πρυτανείας του ΕΚΠΑ στην πτώση του server, κατόπιν παραγγελίας της κυβέρνησης δια μέσου της ΣΚΑΙ και της ομάδας αλήθειας. Είχε προηγηθεί η διαθεσιμότητα και η παραπομπή για απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για δηλώσεις του και η διενέργεια ΕΔΕ εναντίων μελών του ΔΣ εργαζόμενων του ΕΚΠΑ.

Οι διώξεις είναι η συνέχεια των αντιδραστικών – απεργοκτόνων νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής θέτοντας όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, στη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πραγματοποίηση κινητοποίησης. Η άγρια επίθεση που εξαπολύεται δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση. Πραγματικός στόχος είναι να παταχθεί κάθε μορφή λαϊκής αντίστασης και διεκδίκησης, όπου κι αν εκδηλωθεί, πριν εκδηλωθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη στόχευση των διώξεων: τρομοκράτηση, εκφοβισμός, ομηρία, φίμωση των αγωνιστικών φωνών των σωματείων που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του Κεφαλαίου. 

Με όπλο τα πρωτοβάθμια σωματεία μας (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ), τις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις βάζουμε φραγμό στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης των σωματείων και στο εργαστήριο διώξεων των ΔΔΕ – ΔΙΠΕ και του υπουργείου.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα, όπου θα απαιτούμε να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης και φίμωσης των εκπαιδευτικών.

Πρέπει αμέσως το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες, όχι μόνο για να υπάρξει συντριπτική καταγγελία συνολικά των διώξεων αλλά και να οργανώσει την πολιτική αντιπαράθεση και όξυνση με την κυβέρνηση σε κάθε επίπεδο και ζήτημα.

Όχι στην ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης!

Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε πειθαρχική δίωξη.

Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων της ΔΔΕ Πειραιά. Και σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης!

Η ΟΛΜΕ, μαζί με τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ, να προχωρήσουν τώρα στις αναγκαίες αποφάσεις και κινητοποιήσεις.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ