ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ / ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ για ΑΠΟΧΗ από ηλ. εκλογές Υ.Σ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ Αθήνα 23 – 10 – 2022

Με αίσθημα ευθύνης ως πρώτη δύναμη στη Γ΄ Αθήνας (με βάση τις τελευταίες «διά ζώσης» εκλογές του 2018): Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ηλεκτρονικές «εκλογές»-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια  της 5ης Νοεμβρίου.

  • Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δε θα περάσουν
  • Δίνουμε ξανά ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση

Συνάδελφοι/ισσες, το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση με απύθμενο θράσος επιχειρούν να ξαναστήσουν τη φαρσοκωμωδία των ηλεκτρονικών εκλογών που με πρόσχημα την πανδημία επιχείρησαν να εφαρμόσουν το 2020. Με μια απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική εγκύκλιο (Φ.350/99/124100/Ε3-10/10/2022)ορίζουν ότι η εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Πρόκειται για μια διαδικασία διάτρητη, ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος η οποία δεν διασφαλίζει καμία από τις στοιχειώδεις και βασικές προϋποθέσεις δημοκρατικών εκλογών:

  • Οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από την Διοίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας.
  • Ψηφίζεις μέχρι πέντε φορές αλλά θα υπολογιστεί μόνο η τελευταία!! Άραγε θα δεχόμαστε στις εκλογές των Σωματείων μας να μπαίνει και να βγαίνει στην κάλπη πέντε φορές ο/η ψηφοφόρος και να αλλάζει την ψήφο του;
  • Όπως και το 2020 κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στους καταλόγους ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν!
  • Δεν διασφαλίζεται ούτε η μυστικότητα της ψηφοφορίας (αλήθεια ποιος μπορεί να μιλά ακόμα για μυστικότητα σε ηλεκτρονικές διαδικασίες μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών;).
  • Δεν διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία, ούτε φυσικά ο έλεγχος και η διαφάνεια στα αποτελέσματα.

Οι ηλεκτρονικές κάλπες δεν είναι απλά ένα τεχνολογικό εργαλείο «ψηφιακής αναβάθμισης». Είναι ένα πολιτικό εργαλείο στα χέρια ενός Υπουργείου που στόχο έχει την αποδόμηση των Σωματείων, τον πλήρη έλεγχό τους και την αποκοπή των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες.

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας με την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιδιώκει:

  • Την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη, την κατάργηση κάθε ζωντανής διαδικασίας, κάθε συνδικαλιστικής δράσης, τη μετατροπή των Συλλόγων σε καρικατούρα «τηλεσυνδικάτων».
  • Την καθυπόταξη του ανυπότακτου εκπαιδευτικού κινήματος προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του.
  • Την καθιέρωση μιας διαδικασίας εκλογής οργάνων που είναι απαξιωτική για την ίδια τη συνδικαλιστική δράση με στόχο να γενικευτεί και στις εκλογές των Σωματείων.

    Απέναντι λοιπόν στη νέα προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας καλούμε όλους/ες τους συναδέλφους/ισσες να σταθούμε για μια ακόμη φορά ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΟΡΘΙΟΙ και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στο ύψος των περιστάσεων.

    Δυστυχώς όμως στη ΔΟΕ οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ (Ν.Δ), του ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) και του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) με απίθανους ισχυρισμούς, «κωλοτούμπες» και πολιτικάντικα τερτίπια αποφάσισαν να μετατραπούν σε στηρίγματα της κυβερνητικής πολιτικής και να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές που το 2020 οι ίδιες αυτές παρατάξεις κατήγγειλαν!!! Τα ίδια και χειρότερα έκαναν οι ίδιες παρατάξεις και στην ΟΛΜΕ. Οι πολιτικές ευθύνες που αναλαμβάνουν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη στο μεγαλύτερο συνδικάτο του δημοσίου είναι τεράστιες!!

Από τη μεριά μας με αίσθημα πολιτικής ευθύνης, υπερασπίζοντας τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα,  σεβόμενοι την ιστορία του κλάδου και του εκπαιδευτικού κινήματος, δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές «εκλογές» – παρωδία. Δεν συμμετέχουμε και δεν διευκολύνουμε τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο.

  • Καλούμε τις/τους εκπαιδευτικούς να απέχουν  και να γυρίσουν την πλάτη στα σχέδια της Κεραμέως. Να δείξουν πολιτική περιφρόνηση και να στραπατσάρουν το προσωπείο ενός Υπουργείου απειλών,  προσβολών, εκβιασμών που σέρνει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, σε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας απέναντι στην Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.
  • Να ηττηθεί για μια ακόμα φοράη Κεραμέως και η νεοφιλελεύθερη, αντιδραστική πολιτική της Κυβέρνησης, που στοχεύει με όπλο τον λεγόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, να μετατρέψει τα σωματεία μας σε ηλεκτρονικές καρικατούρες χειροκροτητών της κυβερνητικής πολιτικής.
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΡΑ, η συλλογική απάντησή μας στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό!!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ:            Για να έχουμε Σωματείο, Συνδικάτο, Αιρετούς…

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ

ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ