Να μην αφήσουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 46η μέρα απεργία πείνας και νοσηλεύεται στην εντατική. Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι ο απεργός πείνας  ζήτησε από τους γιατρούς της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να αφαιρέσουν τον φλεβοκαθετήρα («πεταλούδα»), που είχε τοποθετηθεί στο χέρι του, προκειμένου να παίρνει ορό ενυδάτωσης (αυστηρά, χωρίς κανένα πρόσθετο), λόγω αδυναμίας πρόσληψης νερού από το στόμα. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που οι δημοκρατικές κατακτήσεις ισοπεδώνονται και η καταστολή είναι ο κανόνας. Οι συνδικαλιστικοί αγώνες που συγκρούονται με την βάρβαρη κοινωνική πολιτική αντιμετωπίζονται με διώξεις. Σε αυτό το περιβάλλον έρχεται η πολιτική της ΝΔ να τσακίσει ψυχικά και σωματικά τον Δ Κουφοντίνα. Η κοινωνία δεν πρέπει να μείνει σιωπηλή στο ζήτημα αυτό την στιγμή μάλιστα που που πρόκειται για μια παράλογη επίθεση στα δικαιώματά του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν ζητάει ούτε να βγει έξω ούτε κάποιο καθεστώς ειδικής μεταχείρισης. Ζητάει να εφαρμοσθεί ο νόμος που η ίδια η ΝΔ ψήφισε και στην ουσία φωτογραφίζει αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο. Κατατέθηκε πρόσφατα και ψηφίστηκε πρόσφατα τροπολογία όπου  καταδικασθείς για τρομοκρατία δεν μπορεί να κρατείται σε αγροτικές φυλακές και θα πρέπει να μεταταχθεί στην προηγούμενη φυλακή που κρατείτο. Ο μόνος καταδικασθείς για τρομοκρατία στην Ελλάδα που κρατείτο σε αγροτικές φυλακές είναι ο Κουφοντίνας και συγκεκριμένα στις φυλακές Κασσαβέτειας. Αυτό, λοιπόν, που ζητάει είναι η εφαρμογή του νόμου! Ζητάει να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείτο πριν τις αγροτικές και όχι στο Δομοκό όπου τον μετέφεραν πριν ξεκινήσει την απεργία πείνας και τελικά δίψας.

H απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

  • Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα
  • Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
  • Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ