Νοέ 252020
 

                                        Συμμετέχουμε με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας

                                                          στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Εφιαλτική εικόνα από το μέλλον που σχεδιάζουν για την κοινωνική πλειοψηφία, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, αποτελεί το σύνολο των μέτρων που η κυβέρνηση της Ν.Δ. λαμβάνει, ασκώντας την  εγκληματική πολιτική της, τη στιγμή που βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα  της πανδημίας  και μπροστά στην απειλή ενός ενδεχόμενου τρίτου, όπως η ίδια ομολογεί. Με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ήδη αποδυναμωμένο από όλες  τις προηγούμενες κυβερνήσεις  και παντελώς ανοχύρωτο στο σήμερα και στο αύριο της πανδημίας  και όλων των υγειονομικών αναγκών, χωρίς ούτε ένα επιπλέον ευρώ για νέες ΜΕΘ, για τα νοσοκομεία, για μόνιμους διορισμούς γιατρών/νοσηλευτών και εξοπλισμό δημοσίων δομών υγείας, τους υγειονομικούς στα όρια εργασιακής εξουθένωσης και ενώ τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα παρέχονται αφειδώς, ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει ότι το 2021 οι δαπάνες για την Υγεία θα είναι 572 εκατομμύρια ευρώ λιγότερες από το 2020! Απογειώνοντας τη λογική του παραλόγου στο πλάισιο της μεγιστοποίησης του ιδεολογήματος της «ατομικής ευθύνης» ο Υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε σήμερα «αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%». Με λίγα λόγια η θνητότητα νομιμοποιείται να υπάρχει αλλά εκτός μονάδων ΜΕΘ για να μην καταγράφεται!

Ενώ βρισκόμαστε στο απόγειο του δεύτερου κύματος της πανδημάς η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους εργασίας  και  στα ΜΜΜ που γίνονται εστίες υπερμετάδοσης και διασποράς του ιού, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγαλοπεπιχειρηματιών.

Δεν έκανε το παραμικρό ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και ασφαλή, για μαθητές και εκπαιδευτικούς  σε καιρό πανδημίας, καταβυθίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς.

Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί χυδαία την πανδημία, για να περάσει τις δικές της νεοφιλελεύθερες αντιπαιδαγωγικές στοχεύσεις, οξύνει τις κοινωνικές-ταξικές ανισότητες και αποκλεισμούς, εις βάρος των ευάλωτων, μεταλλάσσει αντιδραστικά το περιεχόμενο του σχολείου (με το νομοθετικό πλαίσιο της ΕξΑΕ, και την θεσμοθέτησή της ως επίσημη «εκπαιδευτική» επιλογή). Επιδιώκει να πλασάρει την ψευδή εικόνα μιας κανονικότητας και μιας απρόσκοπτης συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας αντί να στηρίξει εκπαιδευτικούς – μαθητές, και τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα και κεκτημένα, με αυταρχισμό, έλεγχο, καταστολή.

Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τους μαθητές και τις οικογένειές τους, όχι τις πολιτικές της Κυβέρνησης. Σε αυτή την περίοδο,  στέκονται με αλληλεγγύη και παιδαγωγική υπευθυνότητα στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους, εργάζονται με γνώμονα τις ανάγκες τους και οργανώνουν τη δουλειά τους με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες και τα μέσα που οι ίδιοι κρίνουν κατάλληλα ώστε να κρατήσουν ζωντανή την σχέση τους με τους μαθητές τους, να διατηρήσουν μια ελάχιστη επαφή των παιδιών με ποιοτικές μορφωτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να προσφέρουν  στα παιδιά και το δημόσιο σχολείο και όχι για το Υπουργείο και την αντιεκπαιδευτική του πολιτική, οι οποίες βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.

Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας οχυρωμένο στο ψεύδος και με αρωγό την παραπλάνηση των ΜΜΕ καταφεύγει σε ασύστολη δημαγωγία προκειμένου να κατευνάσει την γενικευμένη αγανάκτηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

Κι ενώ η οικονομική κρίση βαθαίνει, η κυβέρνηση της ΝΔ διαγράφει ένα νέο μέλλον εργασιακού μεσαίωνα και εκμετάλλευσης. Προχωρά στη ψήφιση μέτρων που εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις και ψηφίζει τον πτωχευτικό νόμο. Χτυπά βάναυσα όσα εργασιακά δικαιώματα κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες και θυσίες.  Με το πρόσχημα της πανδημίας επιβάλλει νέα ακραία αντεργατικά μέτρα με κύριο χαρακτηριστικό τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες και την αντικατάστασή τους με ρεπό, τις τρίμηνες συμβάσεις με εργαζόμενους όμηρους της ανεργίας, της επισφάλειας και της υποαπασχόλησης.

Με νέα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση, να παρέμβει στις λειτουργίες των σωματείων και τις συλλογικές τους διαδικασίες, θεσμοθετώντας  ηλεκτρονικές «εκλογές», να ελέγξει και να χειραγωγήσει τα συνδικάτα θεσπίζοντας ηλεκτρονικά μητρώα, να αδρανοποιήσει τα όπλα του εργατικού και λαϊκού κινήματος να αντιδρά και να αντιστέκεται.

Εργαλειοποιώντας την πανδημία και με ένα κρεσέντο υποκρισίας επιβάλλει ακραία κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Τρομοκρατημένη μπροστά στη βεβαιότητα ότι οι λαϊκές αντιδράσεις θα ενταθούν και θα πυκνώσουν επιχειρεί να τα μονιμοποιήσει με χαρακτηριστικά ολοκληρωτισμού.

Επιχειρεί να επιβάλει lock down στο καθολικό δικαίωμα στην Υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας, στη μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, στις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, στο δικαίωμα για μια αξιοβίωτη ζωή.  

Η πρώτη ηχηρή απάντηση  δόθηκε με τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου από τον ίδιο το λαό που κατέβηκε στο δρόμο και έσπασε στην πράξη την 4ήμερη κατάσταση πολιορκίας.

Συνεχίζουμε!

Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοέμβρη θα αποτελέσει τη μαζική πανεργατική παλλαϊκή απάντηση στην εγκληματική πολιτική  της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει το λαό ως αναλώσιμο υλικό στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου, στην αντεργατική επίθεση, στην επιχείρηση ακύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στην «κανονικοποίηση» και νομιμοποίηση της πολιτικής της ακραίας βίας και της οικονομικής, δια των προστίμων και της καταστολής.

                      Στις 26 του Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:  

  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας- Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του υγειονομικού κινήματος.
  • Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (15αρια τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας κλπ
  • ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα των μέσων και των όρων του ΥΠΑΙΘ. Δεν δεχόμαστε καμία διοικητική αυθαιρεσία και αντιπαιδαγωγική παρέμβαση (π.χ. υποχρεωτικά διαδικτυακά τμήματα, υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης κ.α.) και διεκδικούμε όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό για μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς διαχωρισμούς ως βάση για την καθολική πρόσβαση στο συνολικό μορφωτικό αγαθό της ενημέρωσης της επικοινωνίας και της μορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας απαραίτητο συμπληρωματικό εργαλείο στη διδακτική διαδικασία.
  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!
  • Να μην κατατεθεί ο αντεργατικός- αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση.
  • Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
  • Καμία νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές «ψηφοφορίες» και στις τηλε-«εκλογές».
  • Ακύρωση όλων των προστίμων – Παύση όλων των διώξεων των συλληφθέντων αγωνιστών στις συγκεντρώσεις και πορείες της 17ης Νοέμβρη.

Απαντάμε δυναμικά, μαχητικά, ανυποχώρητα στην κλιμάκωση της επίθεσης. Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη.

Στις 26 του Νοέμβρη συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, τηρώντας  όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας .

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να ανακοινώσουν τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

 

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να επιχειρήσει την επιβολή μέτρων καταστολής

 

                                                  Μόνο ο λαός σώζει τον λαό

                    Η ζωή και οι ελευθερίες μας δεν θα μπουν στο γύψο!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.