Νοέ 172020
 

17 Νοεμβρίου 2020. Η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση διαδηλώσεων και συναθροίσεων από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ. και των μονάδων καταστολής έσπασε στο δρόμο. Η χυδαία επικοινωνιακή και κατασταλτική στρατηγική της λαομίσητης Κυβέρνησης ηττήθηκε από τις χιλιάδες αγωνιζόμενου λαού, εργαζομένους, εκπαιδευτικούς, γιατρούς, φοιτητές, ναιολαίους που ξεχύθηκαν στους δρόμους όλης της Ελλάδας για να τιμήσουν τους αγώνες του χθες με τους νέους αγώνες του σήμερα και τις εξεγέρσεις του αύριο, για ψωμί υγεία, παιδεία, ελευθερία για τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνικής χειραφέτησης.

 

 

 

 

 

Η εξουσία πάντα θα στήνει μνημεία στις εξεγέρσεις του παρελθόντος και θα στρέφει πολυβόλα στους αγώνες του σήμερα. Με ένα απίστευτης έκτασης όργιο καταστολής απάντησε η Κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής του κράτους. Χημικά, αύρες, δακρυγόνα, ξύλο, συλλήψεις, βασανιστήρια σε κάθε γειτονιά, στο κέντρο, σε στενά, ακόμα και μέσα σε σπίτια(!) φοιτητών και αγωνιστών.

 

Σε αντίθεση με τους διαδηλωτές, οι οποίοι τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας, οι δυνάμεις της Αστυνομίας χτυπούσαν στα τυφλά και στο ψαχνό!

Στο δρόμο σπάει η τρομοκρατία!  Τις ημέρες αυτές της «απαγόρευσης» δεν κρίνεται μόνο η πορεία του Πολυτεχνείου και το πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο που συμβολίζει. Κρίνεται το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να αντιστέκεται στις αντιλαϊκές πολιτικές. Κρίνεται εάν θα αποδεχτούμε παθητικά να μας βάλει η ακροδεξιά κυβέρνηση στο γύψο και να ισοπεδώσει όσα δικαιώματα και κατακτήσεις απέμειναν όρθια από τη μνημονιακή καταιγίδα που εξαπέλυσαν όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας ή εάν θα σπάσουμε στους δρόμους του αγώνα την κρατική τρομοκρατία και θα υπερασπιστούμε τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα. Κρίνεται αν όλο το επόμενο διάστημα η κοινωνία θα μπορεί να διεκδικεί, να αγωνίζεται, να αντιστέκεται και να νικά! Και τη μάχη αυτή το κίνημα θα την κερδίσουμε μαζί με την εργαζόμενη πλειοψηφία, τη μαχόμενη εκπαίδευση, τη νεολαία!

Ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο! Η μόνη απάντηση της Κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία, τις κοινωνικές ανάγκες του λαού για παιδεία, υγεία, ψωμί, ελευθερία είναι η άγρια καταστολή και ο περιορισμός κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος, για να εξαπολύσουν την πιο αντιλαϊκή πολιτική που έχει ανάγκη το Κεφάλαιο και τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος πάντα του κόσμου του μόχθου, της νεολαίας και της εργασίας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και να τους σταματήσει!

Καλούμε όλο το λαό σε αγωνιστική ανάταση και επαγρύπνηση, σε οργάνωση και συντονισμό κοινών αγώνων. Απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό-εθνικισμό, την «αριστεία», την κοινωνική καταπίεση και καταστολή, προτάσσουμε τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την ισότητα, την ελευθερία για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες. Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό στους αγώνες για αξιοπρεπή ελεύθερη ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία. Απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος, οι ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!


Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. (Γ. Αναγνωσταρά – Α.Μ. Σταυροπούλου) στο Δ.Σ. της ΔΟΕ 

17 Νοέμβρη 2020

Ο  κόσμος του αγώνα τίμησε την εξέγερση της νεολαίας και του λαού

Καταγγέλουμε το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων

Η σημερινή μέρα σημαδεύτηκε από την άγρια καταστολή και το όργιο της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Σκηνές πολέμου εκτυλίχθηκαν σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα. Γέμισαν μπλε,  χακί στολές και λευκά κράνη όλες οι πλατείες του κέντρου και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να αποτρέψουν τον «εχθρό λαό» να κατέβει να διαδηλώσει για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Σήμερα με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση της ΝΔ επικουρούμενη από την  συναίνεση της συστημικής  αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙ.ΝΑΛ)που αποδέχθηκε την απαγόρευση των συγκετρώσεων και της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου , ξεπέρασε κάθε όριο. Δεν αποτελεί πια θεσμική εκτροπή και παραβίαση του Συντάγματος η απαγόρευση της σημερινής πορείας. Με το πογκρόμ κυνηγητού, συλλήψεων και ανελέητης βίας από τις καταδρομικές εφόδους των μηχανοκίνητων τμημάτων της αστυνομίας η κυβέρνηση οδηγείται σε φανερό πέρασμα στις μεθόδους των χρόνων της επταετίας.

Από το πρωί με προκλητικό τρόπο και με καθαρή εντολή της πολιτικής ηγεσίας, η αστυνομία απαγόρευε σε πολίτες και σωματεία να προσεγγίσουν το Πολυτεχνείο και να καταθέσουν ένα στεφάνι κι ένα λουλούδι στην ιστορική πύλη. Το μεσημέρι στην Ομόνοια,  Πανεπιστημίου, Σταδίου, Μεταξουργείο, Σταθμό Λαρίσης, Σεπόλια,  συνεχείς καταδρομές των δυνάμεων καταστολής δημιούργησαν ένα εφιαλτικό τοπίο με το ξύλο, τις αύρες, τη συνεχή χρήση χημικών, τις συλλήψεις. Το ίδιο σκηνικό που αφήνει αποτύπωμα χούντας στη σημερινή μέρα εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των διαδηλωτών σε όλη τη χώρα που έσπασαν την απαγόρευση και αψήφισαν τα μέτρα καταστολής, πιστοί στο δρόμο του Νοέμβρη και στην αδιαμφισβήτητη  αλήθεια ότι «η ιστορία γράφεται με ανυπακοή».

Η προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον λαό δεν πέρασε.

  • Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στη σκοτεινή επταετία.
  • Καταγγέλουμε το όργιο τρομοκρατίας συλλήψεων και αστυνομικής βίας.
  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.
  • Οι συλλογικές ελευθερίες, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, το δικαίωμα στη διαδήλωση δεν θα μπουν στο γύψο.

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.