Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ-ΑΘΗΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

                                                     Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

47  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

                           ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

             ΑΘΗΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

 

                                    Πάνω σε τούτη την πεσμένη πόρτα δώσαμε ξανά τον όρκο –
                                    όρκο της νιότης, της ζωής, της λευτεριάς,
                                    όρκο του ονείρου και της πράξης.

                                                                                                                                                                  Γ. Ρίτσος

«Πώς μπορείτε λοιπόν να κοιμάστε;» γράφει ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος λίγο μετά την είσοδο του τανκ και το τέλος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όταν πια μόνο η πεσμένη πόρτα, η μυρωδιά του καμένου και τα συνθήματα στους τοίχους έχουν μείνει στο χώρο.

Όταν πια όλα έχουν τελειώσει από τις τρεις εκείνες μέρες κατάληψης που έμελλε να αλλάξουν την ιστορία, μια φλόγα έχει μείνει, αιωρείται, διαστέλλεται και εξαπλώνεται. Η φλόγα της αντίστασης και της εξέγερσης απέναντι στο άδικο, στους πολέμους, στον εθνικισμό και τη μισαλοδοξία, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, για την υπεράσπιση της ζωής, της παιδείας, της υγείας, της δουλειάς με δικαιώματα, της ελευθερίας. Αυτή η φλόγα συνεπαίρνει και σήμερα, 47 χρόνια μετά.

Αυτή τη φλόγα έβαλε ξανά στόχο η κυβέρνηση και όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας, το κεφάλαιο και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους. Αυτοί που άφησαν το σύστημα υγείας αθωράκιστο, που αφήνουν γιατρούς και νοσηλευτές να μάχονται μέχρι εξουθένωσης, που χλεύαζαν το συνωστισμό στα ΜΜΜ, που αρνήθηκαν να πάρουν μέτρα για τα σχολεία, που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση, που νομοθέτησαν και συνεχίζουν να νομοθετούν εν καιρώ πανδημίας ότι πιο αντιδραστικό γεννά η εποχή, βρήκαν την ευκαιρία να σαρώσουν τις ζωές μας σε όλα τα επίπεδα. Αυτοί που εμπλέκουν τη χώρα  στα σχέδια των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία για τις ΑΟΖ και τους εξοπλισμούς, συμμετέχουν στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και παρέχουν βάσεις σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή.

Οι ίδιοι απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου για να φράξουν τον μόνο δρόμο που έχουμε για να σωθούμε, τον δρόμο της αντίστασης και της εξέγερσης.

Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και τις 92 συλλήψεις φοιτητών και νεολαίων. Καταγγέλλουμε το όργιο της τρομοκρατίας και των αθρόων προσαγωγών στον ευρύτερο χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο όλο το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής 13ης Νοέμβρη. Ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή δεν θα περάσει.

                          Ο Νοέμβρης πάντα θυμίζει πως είναι ο λαός που γράφει την ιστορία

Έτσι γράφτηκε η ιστορία, με ανυπακοή, με εξέγερση. Με τη δημοκρατία των συνελεύσεων του κατειλλημμένου Πολυτεχνείου, όπου χτίστηκε η συλλογική δύναμη που έδωσε έμπνευση, που έκανε το ΕΜΠ κέντρο αγώνα του λαού της Αθήνας και οργάνωσε την κάθε στιγμή της εξέγερσης, από το ραδιόφωνο ως το ιατρείο με τη συμπαρασταση των εργαζόμενων, των μαθητών, της νεολαίας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό! Στα αιτήματα των υγειονομικών για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, στα αιτήματα των εκπαιδευτικών για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, στα αιτήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας για πλήρη προστασία της υγείας και της δουλειάς ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία.

                                         ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος, οι αγώνες για ζωή κι ελευθερία ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στην πρώτη γραμμή. Σ’ αυτό το σύστημα το καπιταλιστικό κέρδος, η εκμετάλλευση, η ανταγωνιστικότητα, η “αριστεία”, η παραγωγικότητα, η καταπίεση, είναι ο υπέρτατος θεός. Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες είναι η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ισότητα, η ελευθερία. γι’ αυτά θα αγωνιστούμε!

Δεν αποδεχόμαστε καμία καραντίνα στις διεκδικήσεις και στους αγώνες μας

Την Τρίτη 17 Νοέμβρη του 2020 δεν τιμούμε απλά μια εξέγερση που έγινε 47 χρόνια πριν και σημάδεψε την πορεία του λαού μας. Ο «Νοέμβρης» δεν είναι μουσειακή επέτειος, είναι εδώ, παρών στους αγώνες των σύγχρονων αναγκών των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Την Τρίτη δεν κρίνεται μόνο η πορεία του Πολυτεχνείου και το πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο που συμβολίζει. Κρίνεται το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να αντιστέκεται στις αντιλαϊκές πολιτικές. Κρίνεται εάν θα αποδεχτούμε παθητικά να μας βάλει η ακροδεξιά κυβέρνηση στο γύψο και να ισοπεδώσει όσα δικαιώματα και κατακτήσεις απέμειναν όρθια από τη μνημονιακή καταιγίδα που εξαπέλυσαν όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας ή εάν θα σπάσουμε στους δρόμους του αγώνα την κρατική τρομοκρατία και θα υπερασπιστούμε τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, το λαό και τη νεολαία να κατέβουν μαζικά στον δρόμο, τηρώντας, αυτονόητα τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, κλπ.)

                                                     ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

                           ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

                         ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΣΒΕΙΑ