Για τις αναγκαίες αγωνιστικές αποφάσεις που οφείλει να πάρει το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό – αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που κατεβάζει για ψήφιση η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ

Ενόψει της συνεδρίασης (με τηλεδιάσκεψη) του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. της Κυριακής 26 – 4 – 2020 στις 18:00 δηλώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Καλούμε τις παρατάξεις του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να τοποθετηθούν άμεσα επί του περιεχομένου του πολυνομοσχεδίου και να συμβάλλουν στην έκδοση κειμένου – απόφασης που θα πληροφορεί και διαφωτίζει τον κλάδο για τις εξολοκλήρου καταστροφικές για τη Δημόσια Εκπαίδευση, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  διατάξεις του καλώντας την κυβέρνηση να το αποσύρει πλήρως.
  2. Για άλλη μια φορά καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να προβεί άμεσα στην κήρυξη απεργίας – αποχής από κάθε αξιολογική διαδικασία διατρανώνοντας έτσι την αντίθεση του κλάδου στην αποδοχή της αξιολόγησης – χειραγώγησης που προωθεί το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο.
  3. Θεωρούμε απαραίτητο και ζητάμε να προχωρήσει άμεσα ( το έχουμε ήδη ζητήσει και τις προηγούμενες ημέρες) το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. στη λήψη απόφασης για κοινή πανεκπαιδευτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας (πανελλαδικού χαρακτήρα) και πορεία το μεσημέρι της ΠΕΜΠΤΗΣ 30 Απριλίου στη Βουλή, μαζί με το Δ. Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και τα εκπαιδευτικά σωματεία καλώντας τη βάση των εκπαιδευτικών και τους φορείς των Πανεπιστημιακών και τους φοιτητές – μαθητές – γονείς.
  4. Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να ανταποκριθεί θετικά την Δευτέρα 27 – 4 – 2020 στις 10:00 το πρωί στην πρόταση των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Αττικής που έχουν αιτηθεί συνάντηση με το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. προκειμένου να συντονιστεί καλύτερα ο αγώνας του κλάδου ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό – αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ.

Οι ώρες αυτές είναι κρίσιμες για το μέλλον του Δημόσιου Σχολείου και του κλάδου και με το κριτήριο αυτό καλούμε τα μέλη του Δ. Σ. της Δ. Ο.Ε. και τις παρατάξεις που εκφράζονται σε αυτό να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με αίσθημα ευθύνης και ενότητα να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό και την κήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως οι παραπάνω με στόχο την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και την ανατροπή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ που πλήττουν το Δημόσιο Σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η μαχόμενη εκπαίδευση δεν θα επιτρέψει να περάσουν τα σχέδια τους!

Το εκπαιδευτικό κίνημα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, θα αποτρέψει τα σχέδια διάλυσης του δημοσίου σχολείου και των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων