Οκτ 302019
 

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε.

στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Πολυχρονιάδη Δημήτρη (6974750410) και Παναγιώτου Χρήστο, αναπληρωτής εκπ/κός (6975308409)

 

Ασέβεια και προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού – φασισμού το μήνυμα  της υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως

για την 28η Οκτωβρίου 1940

 

 

 

Με ένα πρωτοφανές μήνυμα παραχάραξης της ιστορίας και των αγώνων του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό απευθύνθηκε η Υπουργός Παιδείας κα Ν. Κεραμέως στις/στους μαθητριές/μαθητές και εκπαιδευτικούς ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Εκτός των προφανών που περιλαμβάνει ένα τέτοιο μήνυμα, εντύπωση προκαλεί η αποτίμηση της κας Υπουργού για το ιστορικό γεγονός, τη στιγμή μάλιστα που μιλά για «αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας». Πουθενά στο μήνυμα της δεν υπάρχει νίκη ή αγώνας κατά του φασισμού ή του ναζισμού.

Με επιμέλεια η κα Υπουργός Παιδείας, η οποία σε κάθε ευκαιρία δεν παραλείπει να διατρανώνει την πίστη της στην «αριστεία», εξαφάνισε τον γερμανικό ναζισμό και τον ιταλικό φασισμό!  Εξαφάνισε τη νικηφόρα αντιφασιστική  πάλη των λαών! Όλα έγιναν από μίσος και βία γενικώς! Αυτό λέγεται πολιτική  χυδαιότητα που προσβάλει τον αγώνα του λαού μας, τους χιλιάδες εκτελεσμένους, τους 65.000.000 νεκρούς του Β’ παγκοσμίου πολέμου, τα 11.000.000 δολοφονημένους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αντιθέτως, η κα Υπουργός Παιδείας, όταν περνά στα διδάγματα της επετείου αναφέρεται στον… λαϊκισμό, ο οποίος βρίσκεται σε άνοδο. Καθώς όλοι γνωρίζουν ότι στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο αυτό που ανέρχεται είναι ακροδεξιά σχήματα, που μάλιστα έχουν έλθει στην εξουσία. Η κα Υπουργός Παιδείας αποφεύγει να αναφερθεί στα πράγματα με το όνομά τους. Ένα από τα εργαλεία του φασισμού μπορεί να είναι και ο λαϊκισμός, αλλά δεν περιγράφει το ιδεολογικό τους στίγμα. Επιχειρώντας να εξισώσει και να τσουβαλιάσει με τον πιο μεταμοντέρνο ανιστόρητο τρόπο οτιδήποτε οι νέο-φιλελεύθερες επιταγές της πολιτικής τους θεωρούν «λαϊκίστικο» και εν τέλει «ακραίο». Είναι προφανές ότι στοχεύουν στο εργατικό και ανταγωνιστικό κίνημα, και στο λαϊκό παράγοντα που σε τελική ανάλυση έδωσε και δίνει τη μάχη κατά του φασισμού – ναζισμού, για αυτό και αυτός δεν αναφέρεται πουθενά.

Για να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι η κα Υπουργός Παιδείας θεωρεί ότι τον Οκτώβριο του 1940 είχαμε τις «παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου»,  όταν αυτός ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά με την εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία!

Υπενθυμίζουμε στην κα Υπουργό Παιδείας ότι οι προσπάθειές της για την ιδεολογική και πολιτική παραχάραξη της νεότερης ιστορίας του ελληνικού λαού και των αγώνων του, στο πλαίσιο του ιστορικού αναθεωρητισμού με στόχο την αποσιώπηση και εξαφάνιση των κοινωνικών και πολιτικών διακυβευμάτων για τα οποία έδωσαν την ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Έλληνες) πολεμώντας το τέρας του φασισμού – ναζισμού την περίοδο 1939 – 1945, θα πέσουν στο κενό.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ (και εμείς και η κα Κεραμέως) ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ – ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΩΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ.

Ας είναι σίγουρη η κα Υπουργός Παιδείας ότι εμείς οι δάσκαλοι των παιδιών της Ελλάδας (ντόπιων και μεταναστών) θα διδάξουμε την αλήθεια στους μαθητές μας προσδοκώντας το μάθημα της ιστορίας να τους κάνει ικανούς να διακρίνουν και να κατανοούν την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν με στόχο να γίνουν δημοκρατικοί πολίτες κριτικά σκεπτόμενοι και όχι χειραγωγούμενοι και υποτασσόμενοι στις επιταγές της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.

Sorry, the comment form is closed at this time.