Παρεμβάσεις ΠΕ: Kαταγγελία για τον αυταρχισμό και την προσπάθεια φίμωσης των εκπαιδευτικών σωματείων από τον εργοδότη της VRESNΕT Η αλληλεγγύη το όπλο των εργαζόμενων!

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Vresnet, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια έχει επιδοθεί σε κάθε μορφής αυταρχισμό και τρομοκρατία, από την απόλυση της εγκύου εργαζομένης που βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και την εκδικητική απόλυση τριών ακόμα εργαζόμενων από την εταιρεία που «τόλμησαν» να μιλήσουν για το αυτονόητο υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους, μέχρι τις μηνύσεις σε εργαζόμενους της εταιρίας για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη συναδέλφισσά τους. Έφτασε στο σημείο μάλιστα ο εν λόγω εργοδότης να ασκήσει μήνυση και εναντίον ολόκληρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενός εκ των δεκάδων σωματείων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην απολυμένη εργαζόμενη της Vresnet, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες, ενώ αναζητούνταν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ!

Ο εργοδότης από τη στιγμή της δικαίωσης της εργαζόμενης και την υποχρέωσή του να καταβάλλει αποζημίωση μέχρι και σήμερα δεν σταμάτησε να μηνύει ακόμη και μέλη της οικογένειας της απολυμένης, ενώ παράλληλα δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τις αποζημιώσεις που δικαιούται η εργαζόμενη. Στον αντίποδα όλων αυτών, επέμεινε να αμφισβητεί την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση ασκώντας έφεση.

Απέναντι του συνάντησε τη μαζική καταδίκη και δεκάδες ψηφίσματα στήριξης και αλληλεγγύης προς την απολυμένη και τους εργαζόμενους που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία. Τον προηγούμενο μήνα δεκάδες ήταν τα ψηφίσματα στήριξης και αλληλεγγύης ενόψει του εφετείου με τα οποία καλούνταν το δικαστήριο να δικαιώσει για άλλη μια φορά την εργαζόμενη.

Με βάση τα παραπάνω πρόσφατα ψηφίσματα, ο εργοδότης της Vresnet απέστειλε σε πολλά εκπαιδευτικά σωματεία εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση σύμφωνα με την οποία καλεί να «αποσύρουν άμεσα από την ιστοσελίδα του σωματείου το παρατιθέμενο ψήφισμα και να απέχουν από τούδε και στο εξής από κάθε όμοια υβριστική, συκοφαντική συμπεριφορά σε βάρος του», καθώς και να «προβούν σε δημόσια γραπτή ανακοίνωση ανάκλησης των σε βάρος του αναφερομένων ψευδών, συκοφαντικών και υβριστικών χαρακτηρισμών, προς αποκατάσταση της προσβολής που υπαίτια προξενήσαν στην προσωπικότητά του, την τιμή και την υπόληψή του».

Του δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκει διαρκώς μπροστά του! Η εργοδοτική τρομοκρατία θα σπάσει με την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Οι προκλητικές ενέργειες του εργοδότης της Vresnet δεν είναι παρά σημείο των καιρών. Καιρών της απλήρωτης και μαύρης εργασίας, της αυθαιρεσίας στους χώρους δουλειάς, των απολύσεων, που ήρθαν σαν αποτέλεσμα της προπαγάνδας υπέρ της επιχειρηματικότητας και του κέρδους, κατά του συνδικαλισμού και της συλλογικής δράσης, και κυρίως της μνημονιακής νομοθετικής κατοχύρωσης της λεηλασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτοί οι καιροί απαιτούν την ανειρήνευτη πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-EΕ-ΔΝΤ.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι οι γονείς των μαθητών μας, είναι οι χτεσινοί μας μαθητές, είναι οι συγγενείς, φίλοι και το περιβάλλον μας. Είναι το στήριγμα που περιμένουν οι εκπαιδευτικοί στους αγώνες τους για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά και τα δικαιώματά του κλάδου.

Καλούμε τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να προβούν άμεσα στην έκδοση ανακοινώσεων καταδίκης της συγκεκριμένης ενέργειας του ιδιώτη – επιχειρηματία.

Καλούμε τη ΔΟΕ να καλύψει και νομικά το θέμα μέσω της νομικής συμβούλου και να απαντήσει εγγράφως στις εξώδικες διαμαρτυρίες-προσκλήσεις-δηλώσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία-εργοδότη σε βάρος των πρωτοβάθμιων σωματείων.

 

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ