Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ: ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/3 στις 14.00 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Παρότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πριν ένα σχεδόν μήνα το προσοντολόγιο έκτρωμα που θα οδηγήσει χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία, απαξιώνει τα πτυχία, καθιερώνει τα ανελέητο κυνήγι προσόντων, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε πει ακόμη την τελευταία λέξη. Αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε την κατάργηση του νόμου, την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των αναπληρωτών, τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και το δημοκρατικό χαρακτήρα του σχολείου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα νεοφιλελεύθερα, αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβερνήσεων – Κεφαλαίου – Ε.Ε. – ΟΟΣΑ που επιδιώκουν την επιβολή της ελαστικής εργασίας και επισφάλειας, υπονομεύουν το δικαίωμα στην εργασία και καλλιεργούν τον ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζόμενων με το συνεχές και άνισο ταξικό κυνήγι προσόντων.

Οι αγώνες της προηγούμενης περιόδου και η πίεση που έχουν ασκήσει, έχουν υποχρεώσει το υπουργείο σε κινήσεις αναδίπλωσης, ελιγμών και «τακτικών» υποχωρήσεων, με τις συνεχείς αναβολές της δημοσίευσης, της ψήφισης αλλά και της προκήρυξης του νέου συστήματος πρόληψης. Το ενδεχόμενο την επόμενη χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν με το προηγούμενο σύστημα, αν ο ΑΣΕΠ δεν προλάβει τις προθεσμίες, σε μεγάλο βαθμό καθορίστηκε και θα καθοριστεί από τις δικές μας κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις που θα φέρουν η πολιτική μας στάση και ο αγώνας.

Ο δρόμος έως την οριστική υποχώρησή τους και την επιβολή των αιτημάτων με τους δικούς μας όρους μπορεί να φαντάζει μακρύς, ωστόσο το εκπαιδευτικό κίνημα, στα χνάρια όλων των προηγούμενων αγώνων, έχει δημιουργήσει ελπίδες, προσδοκίες και προοπτικές νικών.

Το επόμενο αγωνιστικό βήμα που θα πάρει τη σκυτάλη από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Γενάρη είναι η συγκέντρωση τη Δευτέρα 4 Μάρτη στις 14.00 στο κτίριο του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι).

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα αναπληρωτών, τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.

ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!