Φεβ 242018
 

Σε καμία απόφαση για τις 2 Μάρτη δεν έχει καταλήξει ακόμα το ΔΣ της ΔΟΕ. Όπως ήδη έχουμε ενημερώσει με προηγούμενη δήλωσή μας, στην τελευταία συνεδρίαση του στις 14/2/2018 κατέληξε σε αδιέξοδο. (http://www.paremvasis.gr/?p=7648)

Οι ευθύνες είναι βαρύτατες και συγκεκριμένες. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιεκπαιδευτική επίθεση, την ίδια στιγμή που η πολιτική αδιοριστίας και μηδενικών διορισμών συνεχίζεται, το ΔΣ της ΔΟΕ, με ευθύνη της πλειοψηφίας του, εμφανίζεται αναντίστοιχο των περιστάσεων.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε το ΔΣ της ΔΟΕ να αποφασίσει τη συμμετοχή του στην πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση στις 2 Μάρτη. Η δυναμική που ήδη έχει αναπτυχθεί, με την απόφαση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή, με τις αποφάσεις δεκάδων ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ, με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται από Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων και άλλες συλλογικότητες αναπληρωτών, με τις επιτροπές αναπληρωτών που συγκροτούνται σε επίπεδο Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας της 23ης Φλεβάρη στις Περιφερειακές Διευθύνσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Σύρο, με το κάλεσμα του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων για συνέλευση αγώνα την Παρασκευή 2/3, στις 17.00 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Αθήνας, δείχνει τις δυνατότητες μιας μεγάλης πανεκπαιδευτικής συγκέντρωσης.

Με αυτά τα δεδομένα επιμένουμε στην πρότασή μας για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 2 Μάρτη και συγκέντρωση στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας με κορυφαίο αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς και όλα τα ζητήματα που συνδέονται με τις περικοπές θέσεων εργασίας και τα κορυφαία ζητήματα της περιόδου (υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο, απεργία-αποχή από την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, κλπ.) στη βάση του πλαισίου που καταθέσαμε στην τελευταία συνεδρίαση. Καλούμε, έστω και τώρα, να κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Καλούμε άμεσα να συνεδριάσει το ΔΣ της ΔΟΕ και να καταλήξει σε αγωνιστική απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, το ΔΣ της ΔΟΕ θα πρέπει να καταλήξει οπωσδήποτε στο απεργιακό βήμα που απαιτείται για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων της επαρχίας στην Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο, να την ενισχύσει με κάθε τρόπο και να σταματήσει να λειτουργεί σε βάρος της μαζικότητας της όπως κάνει ως τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, διαφωνούμε κάθετα με τη λογική να βγει η ΔΟΕ από την υποχρέωση με μια απόφαση για διευκολυντική στάση εργασίας ώστε «να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν». Η ΔΟΕ πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά το συλλαλητήριο με όλες τις δυνάμεις της.

Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να μην υποταχθούν στην πολιτική γραμμή αγωνιστικής απραξίας και συναίνεσης, να οργανώσουν τον αγώνα παίρνοντας όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες συντονισμού της δράσης τους.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.