Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Δημήτρη Μαριόλη και Αργύρη Παπαθανασίου Στάση εργασίας 5/12/2017 για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Κατατέθηκε σήμερα (Δευτέρα 4/12) το απόγευμα στη Βουλή (όπως πάντα εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο…) και ψηφίζεται αύριο η τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο κήρυξης απεργίας και αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση ορίζεται πως για την κήρυξη απεργίας θα απαιτείται να είναι στη Γενική Συνέλευση το 50% των οικονομικά ενεργών μελών πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Οι μάσκες έπεσαν

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τα ιδεολογήματα για το χρέος και το έλλειμμα για να δικαιολογήσει την επίθεση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τον οικονομικό στραγγαλισμό σε παιδεία, υγεία, ασφάλιση. Τώρα, είναι απολύτως φανερό ότι η κυβέρνηση νομοθετεί αποκλειστικά για τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Αλήθεια ,αφού συμφέρει το Δημόσιο, να απεργούν οι υπάλληλοί του, γιατί γεμίζει τα ταμεία του από τις περικοπές των μισθών –«λόγω απεργίας» γιατί τόσος καημός και τόσα εμπόδια για κατάργησή της.

Οι εργαζόμενοι έχουν παλέψει με το αίμα τους για το δικαίωμα στην απεργία.

Απεργούσαμε ως τώρα, θα συνεχίσουμε να απεργούμε ακόμη και παράνομα.

Όσο η κυβέρνηση μας χτυπάει, προσπαθεί να ανακόψει το θυμό των εργαζομένων τόσο θα αυξάνουμε και θα γινόμαστε όλο και πιο αποφασισμένοι.

Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται και διάταξη για τον τρόπο αποζημίωσης σε εργατικά ατυχήματα : θα πρέπει να αποδεικνύεται δικαστικά δόλος του εργοδότη!

 

Με έκτακτη απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσεται στάση εργασίας την Τρίτη 5/12 12.00 – λήξη βάρδιας και συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Να είμαστε όλοι -όλες εκεί!

Μαριόλης – Παπαθανασίου