Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΔΟΕ και στο ΔΣ της ΟΛΜΕ: Αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση-πορεία την Παρασκευή 10 Νοέμβρη, ώρα 6 μμ στην Πλατεία Καλογήρων (Δάφνη)

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη φασιστική/ρατσιστική επίθεση που έγινε στο σπίτι του μικρού Αμίρ, μαθητή του 6ου Δημ. Σχ. Δάφνης. Ταυτόχρονα, η επίθεση αυτή έχει στόχο όλους εμάς! Θέλει να τρομοκρατήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους, τη νεολαία και το λαό μας ώστε να μην εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να σιωπήσουν απέναντι στην επιθετικότητα της ρατσιστικής και φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής!

Οι φασίστες αποθρασυνόμενοι από την ανοχή που επιδεικνύει ο κρατικός μηχανισμός και η κυβέρνηση στις συνεχείς σχεδόν προκλήσεις τους, γίνονται όλο και πιο βίαιοι και επικίνδυνοι. Η αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και η «νομιμότητα» στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, -αφορά όσους την υπέγραψαν και όσουν την υπερασπίζονται – έχουν δημιουργήσει άθλιες συνθήκες στα χοτ σποτ και έχουν αφήσει τους μετανάστες στο έλεος των εθνικιστών και των νεοναζί.

Δηλώνουμε με όλη μας τη δύναμη ότι θα μπούμε φραγμός απέναντι στα σχέδια τους! Ο Αμίρ και το κάθε προσφυγόπουλο και μεταναστόπουλο, όλα τα παιδιά, είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα. Κανένα παιδί στη χώρα μας έξω από το σχολείο. Με τάξεις, υποδοχή και υποστηρικτικές δομές. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και στα παιδιά τους που είναι οι πιο φτωχοί και ευάλωτοι στην κοινωνία μας.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση-πορεία στις 10 του Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη.

 

 

Δανιήλ Μαρία

Καρυώτης Δημήτρης

Μαριόλης Δημήτρης

Παπαθανασίου Αργύρης