Ανακοινώσεις για το Σταύρο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

εκπ/κών  Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Σήμερα ο σύντροφός μας Σταύρος Καλλώνης, έχασε τη μάχη με την νόσο που τον βασάνιζε τους τελευταίους μήνες, σε ηλικία μόλις 52 ετών. Θυμωμένοι με τον άδικο  και πρόωρο χαμό του και βουβοί από την οδύνη δεν μπορούμε ακόμα να πιστέψουμε ότι η ψυχή των Παρεμβάσεων του Συλλόγου δεν είναι πια κοντά μας. Δεν είναι κοντά στην οικογένειά του που λάτρευε, τους συντρόφους του που στήριζε σε κάθε δυσκολία, στους συναδέλφους του που νοιαζόταν σε ό,τι και να τους απασχολούσε .

Πρόεδρος του Συλλόγου μας, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ την προηγούμενη χρονιά, μέλος της ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, ο δικός μας Σταύρος ήταν παντού αλλά η ματιά του στρεφόταν πάντα στο τέλος της μέρας στον Σύλλογο του Ν.Πλουμπίδη, στην αγωνία και την ανάγκη του κάθε συναδέλφου χωριστά.

Πιστός στις αξίες του αγώνα και της συλλογικότητας, υπηρέτησε με συνέπεια μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς το όραμα  για μία κοινωνία δίκαιη και ανθρώπινη. Δε συμβιβάστηκε όταν ο συμβιβασμός  κυριάρχησε στην αντίληψη και τις επιλογές της Αριστεράς κάτω από τον θόρυβο της κατάρρευσης και της επιχείρησης των αντιπάλων να “ξανατονώσουν τον σάπιο κόσμο” τους. Έβαλε πλάτη να στηθεί στα πόδια του το όραμα, με νέα υλικά, με καινούργια εργαλεία, χωρίς τη σκουριά και τη θολούρα της εξουσίας και του συμβιβασμού.. Μπροστά σε κάθε αγώνα μικρό ή μεγάλο, γεννημένος όμως  για τις μεγάλες μάχες, πρωτοστάτησε στον χώρο της εκπαίδευσης για την δημιουργία της ανεξάρτητης, ταξικής πτέρυγας που χωρίς συμβιβασμούς και εξαρτήσεις θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Δασκάλων και τα δικαιώματα των μαθητών, από τη σκοπιά της ανατροπής και της ανθρώπινης κοινωνίας.

Είμαστε πικραμένοι σύντροφε Σταύρο γιατί έφυγες την ώρα που τα οράματα που με συνέπεια υπηρέτησες, δοκιμάζονται για άλλη μία φορά. Έχουμε πολλές μάχες μπροστά μας, ξέρουμε όμως ότι το βλέμμα, η γραφή σου, η φωνή σου και η γροθιά σου θα είναι δίπλα μας. Θα είναι στην πρώτη αλυσίδα της σύγκρουσης για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των εκπαιδευτικών αναγκών απέναντι σε κυβερνήσεις και εξουσίες που θέλουν να βυθίσουν την κοινωνία στο σκοτάδι της αμάθειας και της εκμετάλλευσης.

Θα θυμόμαστε πάντα σύντροφέ μας ότι η δική σου αυλαία έπεσε τις ίδιες μέρες με τη γενέθλια μέρα του ΄Αρη που τόσο πολύ θαύμαζες, σεβόσουν και μελετούσες επίμονα και συστηματικά.

Σου υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στην αγαπημένη σου οικογένεια, στους δικούς σου ξεχωριστούς ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά με την απώλειά σου.

 

Κρατάμε το χαμόγελό σου  να μας συντροφεύει σε κάθε δύσκολη στιγμή και το γέλιο σου σε κάθε μας δισταγμό.

Καλό ταξίδι σύντροφέ μας .

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

 

Συντετριμμένοι,  σας ενημερώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας Σταύρος Καλλώνης δε βρίσκεται πλέον κοντά μας, μετά από πολύμηνη μάχη που έδωσε με αξιοπρέπεια.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην αγαπημένη του οικογένεια.

 

Πρόεδρος του Συλλόγου μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ την προηγούμενη χρονιά, μέλος της ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, ο δικός μας Σταύρος ήταν παντού, αλλά η ματιά του στρεφόταν πάντα στο τέλος της μέρας στον Σύλλογο του Ν.Πλουμπίδη, στα σχολεία, στην αγωνία και την ανάγκη του κάθε συναδέλφου χωριστά.

Πιστός στις αξίες του αγώνα και της συλλογικότητας, υπηρέτησε με συνέπεια μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς το όραμα  για μία κοινωνία δίκαιη και ανθρώπινη

 

Θα τον θυμόμαστε για τις γνώσεις, την αγωνιστικότητά του, την αισιοδοξία του, το χαμόγελό του.

Θα μας συντροφεύει, ως αστείρευτη πηγή ζωντάνιας, μαχητικότητας, δύναμης κι ελπίδας.

 

Η εξόδιος  ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 11.30 στο νεκροταφείο Σχιστού.

Παρακαλείστε αντί στεφάνου, όποιος όποια επιθυμεί να προσφέρει στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών  με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

       Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

«Άνοιξε τα πανιά

σήκωσε την άγκυρα(…)

εμπρός κι η αυγή αστράφτει

μ’ όλα τα δάκρυα των προγόνων μας.

             Χαλκάς δε στέκει στους αστραγάλους της θάλασσας

             χαλκάς δε στέκει στη θαλασσινή καρδιά μας.»

Γ. Ρίτσος, από το   «εμβατήριο του ωκεανού»

Αντίο Σταύρο                                         

Αποχαιρετούμε με οδύνη τον σύντροφο Σταύρο Καλλώνη,

τον αγαπημένο Φίλο, τον ακούραστο Αγωνιστή, τον αφοσιωμένο Δάσκαλο, τον αισιόδοξο και γελαστό δικό μας Σταύρο, που έφυγε τόσο πρόωρα ύστερα από σκληρή μάχη.

Ο Σταύρος, πάντα μαχητικός, διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ την προηγούμενη χρονιά, μέλος της ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, αντιπρόσωπος στο συνέδριο της Δ.Ο.Ε.

Στην οικογένεια και τους φίλους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θέμα: Ανακοίνωση για τον θάνατο του συναδέλφου μας,  στελέχους του εκπαιδευτικού κινήματος, Σταύρου Καλλώνη

Μετά από σκληρή μάχη μηνών έφυγε, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών, ο δάσκαλος Σταύρος Καλλώνης.

Ιδρυτικό μέλος των Παρεμβάσεων από τη δεκαετία του ‘90, μέλος και στη συνέχεια πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», έδωσε για δύο δεκαετίες τον καλύτερο εαυτό του για τη λειτουργία και αγωνιστική δράση του Συλλόγου του. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου (2012) και της Επιτροπής Πιστοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,    αιρετός στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής το 2016, μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. το 2016 – 2017, χαμογελαστός και αισιόδοξος, πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή του, όπως είχε μάθει να δίνει μάχες και να νικάει, «με την καρδιά του», όπως συνήθιζε να λέει.

Ιδιαίτερα αγαπητός δάσκαλος με μεγάλη αγάπη για τους μαθητές, εξαιρετικός στη συνεννόηση με τους γονείς, επίμονος μελετητής της αντίστασης και του εμφυλίου, με ιδιαίτερες ικανότητες και ιστορικές γνώσεις, ερασιτέχνης φωτογράφος με γνώσεις και ικανότητες επαγγελματία, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και συμμετοχές σε εκθέσεις.

Η κηδεία του Σταύρου θα γίνει την Τετάρτη 30 Αυγούστου, στις 11.30, στο νεκροταφείο Σχιστού.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένειά του.

 

Φίλε Σταύρο, καλό σου ταξίδι

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

 

ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την απώλεια του συναδέλφου μας Σταύρου Καλλώνη

Με οδύνη ενημερώνουμε ότι «έφυγε» από τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη 4 μηνών, ο δάσκαλος Σταύρος Καλλώνης. Ο ηλικίας 52 ετών συνάδελφος ήταν πάντα αγωνιστικός και ενεργός συνδικαλιστής μέχρι το τέλος. Ήταν μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διετέλεσε πρώην μέλος του Γενικού Συμβουλίου και δραστήριος συνδικαλιστής στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Κερατσινίου – Περάματος, «Νίκος Πλουμπίδης» και μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ το 2016-17.

Χαμογελαστός και αισιόδοξος, ευαίσθητος μαχητής και πεισματάρης, σε όλες τις δυσκολίες, τόσο στους συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες, όσο και στην προσωπική οικογενειακή ζωή.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στη σύζυγο και στα δύο του παιδιά. Η κηδεία του Σταύρου θα γίνει την Τετάρτη, 30 Αυγούστου, στις 11:30 π.μ. στο νεκροταφείο Σχιστού.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                             Αίγινα , 29/08/2017

ΝΗΣΙΩΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

                                 Για τον  θάνατο του συναδέλφου Σταύρου  Καλλώνη

 

Με βαθύτατη  οδύνη πληροφορηθήκαμε το τραγικό γεγονός του θανάτου του εκλεκτού μας συναδέλφου , δασκάλου , πρώην Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Κερατσινίου – Περάματος , μέλους του Δ.Σ της  Δ.Ο.Ε τη χρονιά 2016-2017 και της Ε.Ε Α.Δ.Ε.ΔΥ, Σταύρου Καλλώνη. Με τον  Σταύρο μας συνδέουν κοινές διαδρομές και αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες , για τα δικαιώματα των μεταναστών στην εκπαίδευση και την κοινωνία , τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Το προσωπικό του αγωνιστικό παράδειγμα είναι παρακαταθήκη για όλους μας να συνεχίσουμε για τα ιδανικά και τις αξίες που πάλεψε ο Σταύρος.

Το  Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια του.

 

                              Καλό σου ταξίδι αγαπητέ μας φίλε , Σταύρο

 

                                                             ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

           Ο                                                                                                            Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                         ΚΑΤ.ΛΙΑΝΑ