Παρεμβάσεις ΠΕ: Η νέα μάχη κατά της αξιολόγησης ξεκίνησε νικηφόρα!

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα και μεγάλο ποσοστό των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων διευθυντών!

Χιλιάδες συνάδελφοι αρνήθηκαν να γίνουν συνένοχοι  στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει το δρόμο για την αξιολόγηση μέσω της επιλογής των διευθυντών. Σε μεγάλο ποσοστό των σχολείων με ομόφωνες αποφάσεις ή μεγάλες πλειοψηφίες  δεν συμπληρώθηκαν τα αξιολογόχαρτα, ενώ υπάρχουν και σύλλογοι όπου με ποσοστά από 90 έως και 100% των σχολείων τους συντάχθηκαν με τις αποφάσεις της ΔΟΕ και των σωματείων τους για απεργία – αποχή!

Κι όλα αυτά παρά την απελπισμένη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας όλο το προηγούμενο διάστημα με προφορικές πιέσεις και απειλές  ακόμα και για περικοπή μισθού  ή «γραπτές» διευκρινήσεις μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων την ημέρα που είχαν οριστεί οι συνεδριάσεις να εκβιάσει τους συναδέλφους να συμπληρώσουν τα κουρελόχαρτα της αξιολόγησης ακόμα και μεμονωμένα, λέγοντας ότι το σώμα της ειδικής συνεδρίασης δεν είναι νόμιμο όργανο άρα δεν υπάρχουν κανόνες πλειοψηφίας και απαρτίας και  ο καθένας μπορεί να στείλει ατομικά το «φύλλο αποτίμησης»!  Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΕΡΑ και της ΑΕΕΚΕ, που μέρες τώρα  με ανακοινώσεις τους και με απίστευτες επιθέσεις στα σωματεία και στους εκπαιδευτικούς που συντάχθηκαν με την απεργία-αποχή προσπαθούσαν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν καλώντας σε ανοιχτή απεργοσπασία. Σε ανοιχτή απεργοσπασία καλούσαν όλο αυτό το διάστημα και οι παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ, που με πραξικοπηματικό τρόπο δήλωναν στην ΑΔΕΔΥ ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε ότι ο νόμος Βερναρδάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο δεν έχει σχέση με το νόμο για την αξιολόγηση των διευθυντών – μια απόφαση που δεν πάρθηκε ποτέ!

Όμως οι προσπάθειες αυτές έπεσαν στο κενό. Τα σχολεία μας έπιασαν το νήμα από τη μεγάλη μάχη ενάντια στην αυτοαξιολόγηση του 2014 και απέδειξαν ότι η παρακαταθήκη που άφησε είναι πολύ σοβαρή για να την αγνοούν όλοι αυτοί που νομίζουν ότι δεν θα αντισταθούμε στην επιχειρούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει στους «θεσμούς» ότι η αξιολόγηση για την οποία δεσμεύτηκε και στο 4ο μνημόνιο θα υλοποιηθεί εύκολα! Απλά τους θυμίζουμε ότι σε όλες τις μάχες μέχρι τώρα ενάντια στην αξιολόγηση εμείς είμαστε οι νικητές!

Ως Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις είμαστε περήφανοι που το δυναμικό μας τα έδωσε όλα σε αυτή τη μάχη και συνέβαλε αποφασιστικά στο να διαμορφωθεί το μαζικό ρεύμα της απεργίας- αποχής. Με τον αέρα που μας δίνει αυτή η νίκη θα συνεχίσουμε και από Σεπτέμβρη στις μάχες που έρχονται.

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!