Παρεμβάσεις ΠΕ: Να σταματήσουν οι διώξεις των συναδέλφων εδώ και τώρα.

Την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, δικάζονται οι συνάδελφοι και αιρετοί της Γ΄ Αθήνας,  Χρόνης Γιώργος και Παντελής Βαϊνάς, για άλλη μία φορά, γιατί έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011.

Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών, αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να βαθμολογήσουν όπως αυτοί έκριναν λαμβάνοντας υπόψη τους και τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Γ΄ Αθήνας.

Μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και την αθωωτική απόφαση της 14ης Νοεμβρίου 2016 στη δίκη του Π. Βαϊνά, αγωνιζόμαστε να σταματήσουν οι δίκες σε βάρος των αιρετών του κλάδου που ασκούν τα δικαιώματά τους στη βάση των αποφάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους και μέσα από αυτό το θεσμό.

Θεωρούμε απαράδεκτο να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση η οποία αποτελεί κατεκτημένο δικαίωμα των εργαζόμενων.

Η ΔΟΕ προκηρύσσει  διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, από τις 8:00 έως τις 12:00, με συγκέντρωση συμπαράστασης στις 8:30 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 9, αίθουσα 12).