Δήλωση για την κοινή παρουσία ΧΑ κυβέρνησης στο Καστελόριζο

Οργή και αγανάκτηση για τις «εκδρομές» κυβερνητικών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής

«Ολαρία – ολαρά, μαύρο τύμπανο χτυπά

τα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια, τ’ αλογάκια και τα ξύλινα σπαθιά

βρικολάκιασαν  σε τούτα τα στιχάκια, έλα μέσα και μίλα πιο σιγά

 

Ολαρία – ολαρά, δάγκωσε με πιο βαθιά

Αχ, ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά

διαμαντένιο δαχτυλίδι του φοράει και πετούν αγκαλιασμένοι μακριά»

Στις 23 Απριλίου 2010, ο Γ. Παπανδρέου, από το μακρινό Καστελόριζο, ανακοινώνει το πρώτο μνημόνιο επικυρώνοντας με φόντο το Αιγαίο την είσοδο του λαού στην πιο κολασμένη περίοδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Έξι χρόνια μετά, με αφετηρία μια τουλάχιστον εθνικιστική και λαϊκιστική πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, επισκέπτονται το Καστελόριζο από κοινού ως «αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής», συμμετέχοντας σε μια στρατιωτικοπολιτική παράτα με τραγικά αποτελέσματα: οι φασίστες εντάσσονται επίσημα στο «εθνικό τόξο», «προστατεύουν τα νησιά από την τουρκική επιθετικότητα»! Πως; Βγάζοντας φωτογραφίες δίπλα σε ένστολους, με φόντο το Καστελόριζο!

Σαν κακόγουστο αστείο, σαν μια ακόμα ιδιοτροπία της ιστορίας, το Καστελόριζο που πριν έξι χρόνια μετατράπηκε σε πύλη του ελληνικού λαού στη μνημονιακή κόλαση, σήμερα χρησιμοποιείται ξανά ως πύλη νομιμοποίησης και εισόδου της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πολιτικής σκηνής! Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες, ιστορικής σημασίας για την εξέλιξη αυτή, για την επιχείρηση ξεπλύματος και επαναφοράς των φασιστών στο προσκήνιο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εφημερίδα ΑΥΓΗ, δημοσιεύει σχετική φωτογραφία από την επιχείρηση στρατιωτικού τουρισμού, με τον Κασιδιάρη να ξεχωρίζει ανάμεσα στους υπερήφανους εκδρομείς και με σχόλιο που ούτε λίγο ούτε πολύ μας πληροφορεί ότι «ο Τ. Ερντογάν μας έχει συνηθίσει σε σχεδόν  καθημερινές προκλητικές δηλώσεις για τη Λωζάννη, το Αιγαίο […] χθες δεν έκανε ούτε κιχ», τρομοκρατημένος προφανώς από την επίσκεψη Καμένου – Βίτσα – Κασιδιάρη στο Καστελόριζο! Από καταζητούμενοι, δολοφόνοι και υπόδικοι, οι φασίστες φιγουράρουν στην επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ως «υπερασπιστές των εθνικών δικαίων ενάντια στον επεκτατισμό του Ερντογάν»!

Οι κυβερνητικές παράτες, οι εκδρομές με τους φασίστες, δίκαια συναντούν σήμερα την οργή κάθε αγωνιστή και αντιφασίστα, την καθολική πολιτική αποδοκιμασία. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν ξεπλένονται και δεν νομιμοποιούνται στη λαϊκή συνείδηση. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εκείνη που στιγματίστηκε αμετάκλητα. Και κανείς δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι «έπεσε από τα σύννεφα».