επιστολή του διοικητή του ΕΤΕΑ προς Π.Ε.Σ.ΕΚ και απάντηση της Π.Ε.Σ.ΕΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΤΕΑΔΥ (ΕΤΕΑ)

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΤΕΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ   Π.Ε.Σ.ΕΚ

ΕΙΚΟΝΑ ΚΑ1
ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΠ2
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Σ.ΕΚ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). 
  ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr                                      Αθήνα 30.6.2016
                                             ΠΡΟΣ α.    κ. Αθανάσιο  Καποτά
                                              Διοικητή   ΕΤΕΑ
                                              β.    κοιν.  Δ.Σ   ΕΤΕΑ
1.     Το  Δ. Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ   εμμένει  ότι  οι  συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί  (και όλοι οι δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης του ΕΤΕΑ) θα λάβουν  για το  2016   11  επικουρικές  συντάξεις. Συγκεκριμένα έχουν  κατατεθεί  ή θα κατατεθούν  στο λογαριασμό  τραπέζης  κάθε συνταξιούχου     επικουρικές συντάξεις  στις παρακάτω ημερομηνίες:   29/1, 29/2, 31/3, 27/4, 31/5, 4/7, 2/8, 2/9, 2/10, 2/11, 2/12.Σύνολο   11 επικουρικές συντάξεις.
2.    Στο  βιβλιάριο   τραπέζης  κάθε  συνταξιούχου  έχουν κατατεθεί   12  επικουρικές  συντάξεις  για το 2015  και  πρόκειται  να κατατεθούν  για το  2017 οι εξής  επικουρικές  συντάξεις με  βάση  τη νέα απόφασή σας. 2/1, 2/2, 2/3, 2/4, 2/5, 2/6, 2/7, 2/8, 2/9, 2/10,2/11, 1/12,  δηλ.  12  επικουρικές συντάξεις.
3.    Είναι  αυτονόητο  για όσους διαθέτουν κοινή λογική  ότι στο βιβλιάριο τραπέζης  κάθε  συνταξιούχου  το 2016  θα κατατεθούν  11 επικουρικές  συντάξεις.  Γι’ αυτό   μιλήσαμε  για επιστημονική κλοπή  και καμία αλχημεία  δεν μπορεί  να κάνει τις συντάξεις μας  δώδεκα  (12)  για το  2016.Αν  νομίζετε  ότι  ο λογαριασμός  των συνταξιούχων  θα πιστωθεί  με  12  συντάξεις  το 2016  να το εγγυηθείτε  γραπτά. Αν αφαιρέσετε  από  το  2015  τη σύνταξη  του Γενάρη  του  2016, τότε  θα μείνουν 11 συντάξεις  για το 2015.
4. Το  Δ. Σ  καταγγέλλει  τις μεθοδεύσεις  αυτές  και απαιτεί  να επαναφέρετε  το παλιό  καθεστώς  με το οποίο  κάθε  συνταξιούχος  θα  πιστωθεί  με  12 μηνιαίες επικουρικές   συντάξεις. Αν  δεν το πράξετε αυτό,    έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε  για επιστημονική  κλοπή,  που  σας δίνει το δικαίωμα να παραπληροφορείτε   ως  πρόεδρος    του  Ταμείου   τους συνταξιούχους.  Αν  θεωρείτε  ότι  η μετάθεση  ημερομηνίας  πληρωμής  δε δημιουργεί  κανένα πρόβλημα,  να πάρετε  πίσω την απόφασή σας.
5.    Είμαστε  απολύτως  βέβαιοι  ότι  η  αλλαγή  του τρόπου  πληρωμής  έγινε  μεν με το πρόσχημα  της ταμειακής  διευκόλυνσης του ταμείου,  αλλά στην ουσία για να κλαπεί  μία  επικουρική  σύνταξη. Στην πράξη  ενεργοποιείται  ο αυτόματος  κόφτης  ή η δημοσιονομική  προσαρμογή  που  αναφέρεται  στο νέο ασφαλιστικό νόμο.  Αρκετά  μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει  τις μνημονιακές πολιτικές  της Ε.Ε και του ΔΝΤ , που τόσο  πιστά εφαρμόζουν  όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Είναι καιρός  να ανατραπούν.  Στο  Δ.Σ του ΕΤΕΑ  δεν αναγνωρίζουμε  το δικαίωμα  να  εφαρμόζει  μνημονιακές πολιτικές  και να περικόπτει  τις συντάξεις. Οφείλει  να προστατεύει  τα συμφέροντα των συνταξιούχων και  δεν  έχει το δικαίωμα ηθικά   να αφαιρεί  μέρος   του μόχθου  μας.
6.    Είναι αυτονόητο  ότι  από  τη θέση  μας   είμαστε  υποχρεωμένοι να προστατεύουμε τα συμφέροντα  των συνταξιούχων  εκπαιδευτικών. Επομένως καμία απειλή  δε θα  σταθεί   εμπόδιο  στην αποκάλυψη της αλήθειας  και στην καταγγελία  μιας πολιτικής  που  μας γυρίζει  εκατό  χρόνια πίσω,   αφαιρώντας κατακτήσεις  που  το σύστημα αναγκαστικά παραχώρησε  με αιματηρούς αγώνες των εργαζομένων. Δεν έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε τα παιδιά μας σε μια κοινωνία   χωρίς εργασιακά  δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση. Θέλουμε  να βλέπουμε τη νέα γενιά  με καθαρό μέτωπο.  Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του σωματείου δεν είναι να ωραιοποιεί την καταστροφική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ, αλλά να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Πράγμα που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε,  παρά τις όποιες έμμεσες απειλές του κ. Διοικητή και των κυβερνητικών μηχανισμών.
7.    Εμείς ούτε υπηρετήσαμε, ούτε  θα υπηρετήσουμε καμία αντιλαϊκή  πολιτική.
                           Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
            Ο πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας
         Τάσος Σταυρόπουλος                              Ροζίτα Σουραή