ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ (ή αλλιώς πως μας κλέβουν προϋπηρεσία) του Παντελή Βαϊνά

Με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Γ΄Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών της λίστας με την προτεινόμενη επανακατάταξη των εκπαιδευτικών με το νέο βαθμολόγιο και την ενημέρωση που είχαμε προκύπτουν μερικά σοβαρά ζητήματα

Ενημέρωση του αιρετού Παντελή Βαϊνά 

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  

http://vainasp.wordpress.com/ 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ (ή αλλιώς πως μας κλέβουν προϋπηρεσία)

 

Με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Γ΄Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών της λίστας με την προτεινόμενη επανακατάταξη των εκπαιδευτικών με το νέο βαθμολόγιο και την ενημέρωση που είχαμε προκύπτουν μερικά σοβαρά ζητήματα :

–        Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει σημαντικός πλεονάζων χρόνος που χάνεται. Συγκεκριμένα στον πίνακα υπάρχει η τελευταία στήλη με τον πλεονάζων χρόνο σε ημέρες/μήνες/έτη. Αν από αυτόν αφαιρεθεί το νέο ΜΚ επί 2 για τους βαθμούς Ε, Δ και Γ (γιατί σε αυτούς τους βαθμούς το κλιμάκιο είναι 2 χρόνια) και το νέο ΜΚ επί 3 για το βαθμό Β (γιατί εδώ το κλιμάκιο είναι 3 χρόνια) προκύπτει ο χρόνος που χάνεται.

 (π.χ. αν ένας υπάλληλος  είναι στο βαθμό Γ με νέο ΜΚ το 2 και στη στήλη με τον πλεονάζων χρόνο έχει 29/11/05, θα κάνει 2Χ2=4 έτη και θα αφαιρέσει από το 29 μέρες, 11 μήνες και 5 έτη τα 4 έτη, θα βρει πως χάνει 1 έτος, 11 μήνες και 29 μέρες. ).

Η συγκεκριμένη μεθόδευση είναι καθαρή κλοπή και εκεί που ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός θα ήθελε 1 ημέρα να αλλάξει ΜΚ και ίσως και βαθμό, τώρα θα πρέπει να περιμένει 2 χρόνια μετρώντας «με μηδενισμένο το κοντέρ» από 1/11/2011. Στην καλύτερη περίπτωση οι απώλειες από αυτή την κλοπή μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια είναι ένα ακόμα χαράτσι.

–        Οι αναπληρωτές από ότι φαίνεται κατατάσσονται στο βαθμό ΣΤ χωρίς να υπολογίζεται η προϋπηρεσία τους και τα ΜΚ που είχαν μέχρι τώρα.

–        Στους εκπαιδευτικούς που έχουν προϋπηρεσία από άλλους χώρους του δημοσίου θα αναγνωρίζονται μόνο τα πρώτα 10 χρόνια και από τα υπόλοιπα μόνο τα μισά (π.χ. εν κάποιος έχει τέτοια προϋπηρεσία 16 ετών θα του αναγνωριστούν τα 13 έτη)

–        Τέλος μια ακόμα αυθαιρεσία είναι η εντολή να αποδίδονται αναδρομικά για ΜΚ που πήραν εκπαιδευτικοί μέσα στο 2011 με το παλιό μισθολόγιο μόνο σε όσους πήραν ΜΚ μέχρι 30/6/11.

Όλα αυτά, μαζί και με τις τεράστιες απώλειες από μνημόνια, νέο μισθολόγιο φόρους και χαράτσια αναδεικνύουν μία και μόνο ανάγκη… τον γενικό ξεσηκωμό για την ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και της πολιτικής που διαλύει τις ζωές μας.

                                                                                                             ΒΑΪΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

                                                            αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας  εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ   (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)  

                                    τηλ. 6976556513  αναπληρωματικός ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ τηλ. 6972363653