Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για γη κι ελευθερία

Δυο βδομάδες τώρα το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ χτυπά ανελέητα τους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Οι βόμβες 10463906_4498891167537_9080755892561147871_nκι οι σφαίρες της πανίσχυρης ισραηλινής στρατιωτικής μηχανής έχουν ήδη σκοτώσει περισσότερους από 500 Παλαιστίνιους, στη συντριπτική πλειοψηφία άμαχους και παιδιά, ενώ υπάρχουν και χιλιάδες τραυματίες. Ταυτόχρονα καταστρέφεται και η βασική υποδομή της Γάζας (νοσοκομεία, σχολεία κ.ά.) στοιχείο που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση για τα 1,8 εκατ. κατοίκων αυτής της στενής λωρίδας γης, του σύγχρονου στρατόπεδου συγκέντρωσης που έχουν καταδικάσει το λαό της Παλαιστίνης να ζει.

Αυτή η νέα επίθεση των Ισραηλινών, η καταστροφή και η σφαγή των αμάχων έχει ξεκάθαρο στόχο: να διαλύσει κάθε ελπίδα για την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, να τσακίσει το ηθικό του λαού της Παλαιστίνης που για περισσότερο από μισό αιώνα αρνείται να δεχθεί τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τις τύχες των λαών και παλεύει με κάθε τρόπο για τη γη και την ελευθερία του.

 

Το Ισραήλ, σε ρόλο χωροφύλακα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, φαίνεται ότι δε θα διστάσει να κάνει ό,τι πιο βρώμικο, απάνθρωπο και καταστροφικό στην ιστορία της ανθρωπότητας για να μην αλλάξει η υπάρχουσα τάξη πραγμάτων και κινδυνεύσουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Έχει δίπλα του τα μεγάλα κοράκια του ιμπεριαλισμού, ΗΠΑ και Ε.Ε., οι πολιτικοί εκπρόσωποι των οποίων δεν κουράζονται να δικαιολογούν καθημερινά και να στηρίζουν με κάθε τρόπο το μακελειό, μιλώντας για «το δικαίωμα του λαού του Ισραήλ στην ασφάλεια». Γι αυτούς «το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης στη ζωή» απλά δεν υπάρχει κι έτσι κάθε νεοναζιστική μέθοδος του κράτους και του στρατού του Ισραήλ θεωρείται θεμιτή. Τα ισοπεδωμένα χωριά, τα γκρεμισμένα νοσοκομεία αλλά και τα διαμελισμένα νεκρά παιδικά κορμάκια τους αφήνουν παγερά αδιάφορους. Από κοντά και τα παπαγαλάκια τους, τα Μ.Μ.Ε., που ακόμη κι όταν δείχνουν τις εικόνες της καταστροφής, είναι σαν να λένε: «προσέξτε τι παθαίνουν όσοι τα βάζουν με τα σχέδια του παγκόσμιου καπιταλισμού!».

Το ρόλο του σ’ αυτό το παιχνίδι αναζητεί κι ο ελληνικός καπιταλισμός που, με εκπροσώπους του τις άθλιες μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, όχι μόνο αποδέχεται το “δικαίωμα” του τρομο-κράτους του Ισραήλ να σφαγιάζει ένα λαό, αλλά και συνεχώς ενισχύει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με το κράτος τρομοκράτη, διαμορφώνοντας τον άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ.

 

Ταυτόχρονα όμως χιλιάδες διαδηλωτές στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις κι ολόκληρο τον κόσμο αντιτάσσονται στο μακάβριο αυτό σχέδιο των ιμπεριαλιστών δηλώνουν την αντίθεση τους και απαιτούν να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων. Απαιτούν τη δικαίωση του ηρωικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την κατοχύρωση του δικαιώματός του να ζει ελεύθερος στο κράτος και τη γη του!

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να λείπουν από αυτό τον αγώνα για τη γη και την ελευθερία. Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας και συντασσόμαστε με το κίνημα καταγγελίας της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού και απαιτούμε:

 

  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και να τιμωρηθούν οι πολιτικοί και στρατιωτικοί εγκληματίες πολέμου του Ισραήλ
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας – Να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις με το τρομο-κράτος του Ισραήλ
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

  www.paremvasis.gr                                                                                                                                                         22–7–2014