Όλοι στον αγώνα και την απεργία : Η αξιολόγηση δεν θα περάσει ! Κανείς απολυμένος στις 22 Μάρτη (ανανεώνεται συνεχώς)

(αγωνιστικά ραντεβού, επικαιρότητα, ανακοινώσεις συνδικάτων)

Ανεβαίνουν οι αγωνιστικές διαθέσεις καθώς τις επόμενες ημέρες πυκνώνουν τα απεργιακά και DSCN3502αγωνιστικά γεγονότα :

  1. 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ Τετάρτη και Πέμπτη, 19 και 20 Μάρτη και συγκέντρωση την Τετάρτη στις 11 πμ. στην πλ. Κλαυθμώνος στην Αθήνα και αντίστοιχα στις μεγάλες πόλεις.
  2. Τριήμερη απεργία της ΟΛΜΕ 19, 20 και 21 Μάρτη. Στη ΔΟΕ οι Παρεμβάσεις καταθέτουν πρόταση για απεργία και την Παρασκευή 21 Μάρτη αλλά η πλειοψηφία δεν συμφωνεί.
  3. Νέος αποκλεισμός του υπουργείου Παιδείας με απόφαση 16 Συλλόγων ΠΕ και με απόφαση της ΔΟΕ, την Παρασκευή 21/3 στις 2 μμ., ημέρα που επιδιώκεται να αρχίσουν τα σεμινάρια των σχολικών συμβούλων.
  4. Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες στα συνδικάτα του δημοσίου για την κλιμάκωση και τη συνέχεια του αγώνα.

Με βάση τα μέτρα που επιχειρούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ να προωθήσουν όλος ο κόσμος της εργασίας πρέπει να ξεσηκωθεί :

Κανένας δεν εξαιρείται από την λαίλαπα! Κανένας δεν δικαιούται να επαναπαύεται!

Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Μάρτη:

Όλοι και όλες στο δρόμο!

Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) απολύονται. Έναν αιώνα μετά την κατάκτηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, αυτή καταργείται μέσα σε μια νύχτα. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου (στα τέλη Μαΐου τελειώνει το 8μηνο διαθεσιμότητας της δημοτικής αστυνομίας των διοικητικών των πανεπιστημίων κλπ), για να φτάσει ο αριθμός των απολύσεων στο σύνολο των 14.000 για το 2014.  Οι ήδη αποσαρθρωμένες δομές του Δημοσίου θα δοθούν βορά στα κερδοσκοπικά συμφέροντα με κόστος πολλαπλάσιο για τους φορολογούμενους, με κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Στις 12-13 Μαρτίου 2014 ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό το τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα χαρακτηρίζεται υποχρεωτικά «άχρηστο» για να αποτελέσει μια μόνιμη και ανεξάντλητη “δεξαμενή” διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που καθιερώνεται πλέον σαν μια μόνιμη διαδικασία σε όλο το δημόσιο.

Με το ίδιο σχέδιο νόμου, καταργούνται 21 μικροί οργανισμοί και το προσωπικό τους είτε μπαίνει σε διαθεσιμότητα (για τα ΝΠΔΔ) ή απολύεται (για τα ΝΠΙΔ). Μεταξύ αυτών, είναι και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, γνωστό σε όλους μας για την πολύτιμη στήριξη που έδινε στα προγράμματα φιλαναγνωσίας των σχολείων. 

Επίσης, με το περίφημο άρθρο 43, ανοίγει θέμα ελέγχων σε όλες τις μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου (όχι μόνο του ΠΔ 164/04 αλλά και όλων των προηγούμενων) και θεσμοθετείται η δυνατότητα με Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Μητσοτάκης) να καθοριστούν εκ νέου (!!) τα κριτήρια των αοριστοποιήσεων προκειμένου πλέον να μην «χωρούν» όλοι σε αυτά και να απολυθούν! Κινδυνεύουν όλοι οι συνάδελφοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), που, με τους αγώνες τους είχαν υποχρεώσει διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να προχωρήσουν στη μονιμοποίησή τους. Πρόκειται για μια νέα «δεξαμενή» απολύσεων, που αφορά τους 35.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου!

Ο πρόσφατος νόμος για την πρωτοβάθμια Υγεία οδηγεί στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα 8.500 γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις να κυριαρχήσουν στην υγεία, ενώ οι εργαζόμενοι θα καλούνται συνεχώς να πληρώνουν αυξημένες συμμετοχές και χαράτσια. Ταυτόχρονα, οι περιορισμοί σε παροχές, φάρμακα και εξετάσεις θα αυξήσουν τον αριθμό των πολιτών που αδυνατούν να προσεγγίσουν το νέο «σύστημα» ιδιαίτερα επειδή πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι,  δεν έχουν καμία πρόσβαση σε παροχές και υπηρεσίες Υγείας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι) αλλά και βασικών υπηρεσιών όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας, που θεωρείται χρυσοφόρος τομέας για τους μεγαλοεργολάβους, βρίσκεται  για προφανείς λόγους στο στόχαστρο. Η Κυβέρνηση, με πρόσχημα τα «ελλείμματα» των ασφαλιστικών ταμείων, καταφεύγει στη γνωστή συνταγή μείωσης των παροχών στους ασφαλισμένους αλλά και αύξησης των κρατήσεων. Με το νέο τρόπο υπολογισμού κατακρεουργούνται και πάλι τα ήδη μειωμένα ποσά του εφάπαξ. Από το Νοέμβρη του 2013 άρχισε ένα μαζικό πογκρόμ απολύσεων συμβασιούχων, που είχαν πετύχει δικαστικές αποφάσεις για την παραμονή τους. Αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε. Αναπτύσσονται παντού διάσπαρτες  αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ρυάκια αντίστασης που οφείλουμε να τα μετατρέψουμε σε «μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο». Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο. Οι επερχόμενες απολύσεις για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, μας αφορούν όλους. Πολλοί από εμάς θα βρίσκονται στις επόμενες λίστες.

Οφείλουμε τώρα να αντισταθούμε. Αύριο, δεν θα υπάρχει κανείς να αντισταθεί για μάς.

Αποφασίζουμε και στηρίζουμε κλιμάκωση και συντονισμό σε όλο το Δημόσιο!

Όλοι στην απεργία! Όλοι στον αγώνα!

ΟΛΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20-21/3  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Καμιά απόλυση στις 22 Μάρτη

Μπορούμε να τους σταματήσουμε

 

Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν. Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα , με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων – ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις.

Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Κανένας μαθητής – κανείς καθηγητής έξω απ’ τα σχολεία , κανένας εργαζόμενος στην ανεργία.. Κανείς δεν περισσεύει.

 

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων, το σχολείο της αξιολόγησης, της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης, της ταξικής επιλογής και της απλήρωτης μαθητείας, των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του ν.4186/13, για ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών και των οραμάτων της νεολαίας και του λαού μας για όλα τα παιδιά.

 

Δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων στα δημόσια, δωρεάν αγαθά.

 

Κατανοούμε ότι ο αγώνας μας για να δικαιωθεί απαιτεί σύγκρουση με τις πολιτικές των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν απ’ αυτές. Απαιτεί να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλλει η ΕΕ,  άρνηση του χρέους.

Φτάνει μέχρι την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

 

Ένα μαζικό, μαχητικό, εργατικό κίνημα μπορεί να σαρώσει τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές. Όλοι έχουμε τη θέση μας μέσα σ’ αυτό.

 

Κανένας μόνος του σ’ αυτόν τον αγώνα.

Κανένας απολυμένος στις 22 Μάρτη 

Όλοι στην Απεργία 19-20-21 Μαρτίου  

και στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται  σε όλη τη χώρα

την εβδομάδα 17-21 Μαρτίου.

Αθήνα: Δευτέρα 2 μ.μ., Τετάρτη 11 π.μ., Πέμπτη 1 μ.μ., Παρασκευή 11 π.μ.

συλλαλητήρια στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παρασκευή 3 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

 

ΠΟΕ – ΟΤΑ 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 και ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

 

Δυο ημέρες μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014) που αφορούσε στην ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οφείλουμε να κάνουμε αποτίμηση της συμμετοχής και των ζητημάτων που διακυβεύονται με κυρίαρχο τις διαθεσιμότητες-απολύσεις  εργαζομένων.

Τόσο το νέο σύστημα «αξιολόγησης» του προσωπικού που υποχρεωτικά πλέον θα στιγματίζει ως «ανεπαρκή» το 15% των εργαζομένων κάθε χρόνο, όσο και το άρθρο 43 που αφορά στον επανέλεγχο των διαδικασιών μετατροπής εργασιακής σχέσης σε περίπου 40.000 εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου,  εντάσσουν στην μνημονιακή λογική συρρίκνωσης των Δημοσίων αγαθών και αθρόων ιδιωτικοποιήσεων και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Η σπουδαιότητα των ζητημάτων που αφορούν στο σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, σε συνάρτηση με το γεγονός πως στις 22 Μαρτίου 2014 απολύονται μετά τη λήξη της οκτάμηνης διαθεσιμότητας οι  συνάδελφοι Σχολικοί Φύλακες. αλλά και τις νέες αξιώσεις της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα 4.000 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έως το τέλος Μαρτίου 2014, κάνουν επιτακτική την ενεργοποίηση όλων μας.

 

Ενόψει της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 και την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 καλούμε σε ενεργοποίηση τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας, μαζί με κάθε εργαζόμενο ατομικά, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενημέρωση και την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση αυτή  που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Με συγκεντρώσεις σε χώρους εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα οφείλουν όλοι να ενημερωθούν, να ενεργοποιηθούν, να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν.

 

Η παθητικότητα, η μοιρολατρία, η αναβλητικότητα ενισχύουν και δεν αποτρέπουν την εντατικοποίηση και την σκληρότητα των μέτρων που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο κάθε ένας από εμάς αναλαμβάνοντας το δικό του μερίδιο ευθύνης οφείλει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας αλλά και για την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν!!!

Όλοι οι εργαζόμενοι, ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκονται στο στόχαστρο της μνημονιακής πολιτικής.

Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν το σύνολο σχεδόν πλέον των εργαζομένων οφείλουμε να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο!!!

Καμιά συζήτηση δεν μπορεί να «σκαλώνει» στην απώλεια του μεροκάματου όταν ο αγώνας αφορά στην διάσωση του μισθού, στη διάσωση των θέσεων εργασίας.

Καμιά δικαιολογία δεν δίνει «άλλοθι» σε κανέναν εργαζόμενο όταν το επόμενο στάδιο είναι το κοινωνικό περιθώριο και η εξαθλίωση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!!

 

Ο καθένας από εμάς σηκώνει βαρύ φορτίο. Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να παλέψουμε για να αποτινάξουμε το ζυγό, να ξεφορτωθούμε την μνημονιακή πολιτική που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.

 

  • Συμμετέχουμε όλοι στην 48ώρη Πανελλαδική απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  • Συμμετέχουμε μαζικά στις Πανελλαδικές Απεργιακές συγκεντρώσεις.

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 – 11.00 π.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                           Γιάννης Τσούνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε.

Α’ Αθηνών, «Αθηνά», Αιγάλεω, Αμαρούσιο, Αν. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής,  «Αριστοτέλης», «Γληνός», Δυτική Αττική, «Κ. Σωτηρίου», Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Νίκαιας-Πειραιά, Ν. Σμύρνη, «Παρθενώνας», «Περικλής», Κορίνθου, Μολάων «Γ. Ρίτσος»

Το εκπαιδευτικό κίνημα ακύρωσε στην πράξη το σεμινάριο της ντροπής και των απολύσεων

Θα παλέψει για να μην υπάρξει καμία απόλυση στις 22 Μαρτίου

Θα ακυρώσει και το σεμινάριο για τους σχολικούς συμβούλους που πραγματοποιείται 21-23/3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/3, 14.00, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. χαιρετίζουν τη μαζικότατη και μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν για την ακύρωση του σεμιναρίου, αποκλείοντας από πολύ νωρίς τις εισόδους του Υπουργείου.

Ούτε τα ΜΑΤ που επιστράτευσε το κράτος ούτε τα χημικά ούτε οι δυνάμεις ΔΙΑΣ ούτε οι επί τέσσερις ώρες φυγάδευσή τους στις καφετέριες του Mall, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν περισσότερους από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων μέσα στο «κάστρο» του Υπουργείου Παιδείας. Τον απόλυτο διασυρμό γνώρισαν τα στελέχη διοίκησης που περίμεναν στον περίγυρο του Mall να βρεθεί ένας τρόπος να περάσουν στο υπουργείο με τη συνοδεία των ΔΙΑΣ. Όσοι πέρασαν, πέρασαν κρύβοντας το πρόσωπό τους, την ώρα που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χτυπούσαν τους εκπαιδευτικούς για να σπάσουν τον αποκλεισμό του Υπουργείου. Μόνο ελικόπτερα δε χρησιμοποίησαν για να τους φυγαδεύσουν!!! Το σεμινάριο στην ουσία ακυρώθηκε.

Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και τα στελέχη διοίκησης (το πρώτο δυναμικό των επίδοξων αξιολογητών) ένιωσαν την καυτή ανάσα των εκπαιδευτικών και πήραν το μήνυμα για το τι τους περιμένει αν τολμήσουν να προχωρήσουν το σχέδιό τους για την εξόντωση των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Θα ξέρουν καλά από σήμερα και μετά ότι αν δεν μπορ

ούν να συγκεντρωθούν ούτε στην «έδρα» τους και κάτω από τη σκέπη των ΜΑΤ και όλου του μηχανισμού καταστολής, όταν θα πρέπει να εμφανιστούν στις περιοχές τους και στα σχολεία θα βρεθούν απροστάτευτοι «σε καυτό έδαφος»!

Το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε σήμερα το μήνυμά του στο ανώτατο στελεχικό δυναμικό. Έδωσε το μήνυμά του στην ίδια την κυβέρνηση, στην πολιτική της Ε.Ε. και  του ΟΟΣΑ πως η επιδίωξή τους για διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, θα βρει απέναντι το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα. Το σεμινάριο των σχολικών συμβούλων το τριήμερο 21-22-23 Μάρτη δεν θα επιτρέψουμε να γίνει!

!!

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να οργανώσουμε τη δεύτερη συγκέντρωση ακύρωσης την Παρασκευή 21/3. Για το σκοπό αυτό να οργανωθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Δεν επιτρέπεται κανένας από τους σχολικούς συμβούλους να αποτολμήσει με τους εξευτελιστικούς τρόπους που γνωρίσαμε σήμερα να περάσει το κατώφλι του Υπουργείου με τη συνοδεία των ΜΑΤ. Όποιοι από αυτούς  που θέλουν να αποκαλούνται λειτουργοί της εκπαίδευσης περάσουν το κατώφλι του υπουργείου αγκαζέ με τα ΜΑΤ, θα αποδεχθούν έμπρακτα τη θέση τους στο μηχανισμό κακακρεούργησης των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης. Τους καλούμε ξεκάθαρα, να διαλέξουν όχθη!

Ραντεβού την Παρασκευή 21/3 , 14.00,Ραντεβού στις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις από 17/3 ως 21/3

στο Υπουργείο Παιδείας για την ακύρωση του σεμιναρίου

 

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,

ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!

ΔΟΕ

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στις 14:30

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Μπλοκάρουμε τα σεμινάρια της «ντροπής»

Η Αξιολόγηση – Χειραγώγηση δε θα περάσει

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δίχως καμία διάθεση να αντιληφθεί το μέγεθος της αντίδρασης των εκπαιδευτικών ενάντια στην αδιέξοδη και δίχως κανένα διάλογο πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της αξιολόγησης, συνεχίζει απτόητη τον προγραμματισμό που της επιβάλλει η απόφαση να διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση και η προοπτική απορρόφησης κι άλλων κοινοτικών κονδυλίων, όχι φυσικά προς όφελος των μαθητών και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αποκαλούμενη αυτοαξιολόγηση έχει ναυαγήσει κι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποκύπτουν σε πιέσεις ώστε να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας. Γνωρίζουν ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενυπόγραφα και με αίσθηση της ευθύνης που έχουν απέναντι στο δημόσιο σχολείο και τους μαθητές τους, είπαν ένα δυναμικό «Όχι» στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση χειραγώγηση που οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, κλείσιμο σχολείων και απολύσεις.

Συνεχίζουν, όμως, καλώντας, το Σάββατο 15 (από 15.30 ως 21.00) και την Κυριακή 16 Μαρτίου (από 9.30 ως 15.00),  τα στελέχη της εκπαίδευσης (Περιφερειακούς Δ/ντές, Προϊστάμενους Επιστημονικής Καθοδήγησης, Διευθυντές Εκπαίδευσης…) σε «επιμόρφωση» για την αξιολόγηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Η απάντηση θα είναι δυναμική και αποτελεσματική. Καλούμε το σύνολο των εκπαιδευτικών να δώσουν δυναμικό παρόν έξω από το Υπουργείο Παιδείας το Σάββατο 15 Μαρτίου  στις 14:30 ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση της «επιμόρφωσης» και να δώσουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το μήνυμα ότι οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της δε θα περάσουν.  Καλούμε επίσης τα στελέχη της εκπαίδευσης να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και λειτουργώντας ως αυτό που πρώτιστα είναι, εκπαιδευτικοί, να συνταχθούν με την Ομοσπονδία στην οποία ανήκουν και να είναι μαζί μας έξω από το Υπουργείο κι όχι απέναντί μας μέσα, στην «επιμόρφωση» της χειραγώγησης και της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ»

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Η σημερινή πρόταση των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ

 

Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ

Συνάδελφοι/ισσα είναι γνωστή η απόφαση της συνέλευσης των προέδρων της ΟΛΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση 24ωρη και την Παρασκευή 21/3/14, ημέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπαλλήλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο.

Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα οργανώνεται στο υπουργείο Παιδείας το πρώτο σεμινάριο για την αξιολόγηση, με τη συμμετοχή των σχολικών συμβούλων.

Πιστεύουμε και προτείνουμε πως τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πρέπει να τη δώσουμε όλοι και όλες μαζί, δάσκαλοι-καθηγητές, γι’ αυτό και καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει ανάλογη απόφαση με την ΟΛΜΕ και να κηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 21/3/14. 

Παράλληλα να οργανώσουν από κοινού οι ομοσπονδίες πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 21/3 με συγκεντρώσεις 11 η ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και 2 η ώρα στο υπουργείο Παιδείας.

Αυτή η πρόταση εκτιμούμε πως είναι αναγκαία και μπορεί ομόφωνα να αποφασιστεί.

Τα μέλη των Παρεμβάσεων -Κινήσεων- Συσπειρώσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ 

Αγαπητός Θ.- Νικολάρας Γ.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

Χθες, νωρίς το μεσημέρι καθηγητές σε διαθεσιμότητα έκαναν κατάληψη του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Παιδείας, στον Πειραιά διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις απολύσεις και απαιτώντας δέσμευσή του, ότι δε θα προχωρήσει σε αυτές. Μετά από την κινητοποίηση αυτή, ο υπουργός παιδείας δέχτηκε να συναντηθεί μαζί τους  στις 4.00 το απόγευμα, στο υπουργείο παιδείας. Στη συνάντηση αρνήθηκε να δεσμευτεί, οπότε οι καθηγητές αποφάσισαν να παραμείνουν στο χώρο απαιτώντας την προκήρυξη των 200 οργανικών θέσεων, που είχε υποσχεθεί και το σταμάτημα των απολύσεων για όλους τους υπό διαθεσιμότητα. Έξω από το υπουργείο άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συμπαράσταση. ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο και στις 1.15 τα ξημερώματα, κύκλωσαν τους καθηγητές μέσα στο αμφιθέατρο του υπουργείου και έστειλαν τελεσίγραφο: «ή αποχωρείτε ή σας συλλαμβάνουμε». 1.50 πμ οι καθηγητές αποχώρησαν από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα, με ψηλά το κεφάλι, αφού εξασφάλισαν νέα συνάντηση με τον υπουργό παιδείας στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ έδειξε για μια ακόμη φορά το αυταρχικό πρόσωπό της. Τεμενάδες στην τρόικα, ΜΑΤ για τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες και κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι απέναντι στην πολιτική τους.

 

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, δείχνουν περίτρανα, πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της αξιοπρεπούς δουλειάς μας μέσα σε αυτή, από αυτόν του ανυποχώρητου, αποφασιστικού αγώνα. Σε συντονισμένο, μαζικό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

 

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε

Συναδέλφισσες/φοι,

η 23η Μάρτη θα είναι μια ημερομηνία με αρνητικό ορόσημο όχι μόνο για την εκπαίδευση, αλλά και για ολόκληρο το δημόσιο τομέα, αν τα πράγματα μείνουν όπως είναι σήμερα. 400 από τους συναδέλφους μας που βγήκαν σε διαθεσιμότητα το καλοκαίρι θα απολυθούν. Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να απαντηθεί μόνο με δικούς μας συλλογικούς, αποφασιστικούς αγώνες.

Ο αγώνας για να αποτραπούν οι απολύσεις είναι ζήτημα ηθικό αλλά και βαθύτατα πολιτικό.

Ηθικό, γιατί στην περίοδο που ζούμε η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα, είναι όρος για να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια το συνάδελφο, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Ας σκεφτεί ο καθένας μας πώς θα ήθελε να αντιδράσουν οι συνάδελφοί του, αν βρεθεί ο ίδιος στη θέση των απολυμένων. Και ας σκεφτεί ο καθένας πώς θα μπορέσει την επόμενη μέρα να μιλήσει στο μάθημα για τους αγώνες των λαών, την αλληλεγγύη, τις επαναστάσεις και τις εξεγέρσεις που μας χάρισαν την όποια ελευθερία γευτήκαμε, αν σήμερα διστάσει να στερηθεί κάποια μεροκάματα ενώ βλέπει τις ζωές των συναδέλφων του να καταστρέφονται.

Όμως η αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις είναι και ζήτημα ουσιαστικό. Για πρώτη φορά μετά το 1911 θα απολυθούν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και αυτοί θα είναι από την εκπαίδευση. Οι απολύσεις σημαίνουν την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αλλάζουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση. Η απόλυση μπαίνει πλέον στην ημερίσια διάταξη και του δικού μας εργασιακού χώρου. Αν συνδυαστεί με τη δέσμευση της κυβέρνησης για νέες διαθεσιμότητες από το δημόσιο τομέα, και για 11.000 απολύσεις μέσα στο 2014, αλλά και με το σιδερένιο πλέγμα της αξιολόγησης που σιγά –σιγά οικοδομείται, είναι σαφές ότι στη θέση των συναδέλφων από τα ΕΠΑΛ, μπορεί να βρεθεί αύριο ο καθένας μας. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα, όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες της μεγάλης επιχείρησης κατασκευής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών με την αύξηση του ωραρίου, τις αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων.

Οι απολύσεις όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μετά τις σαρωτικές περικοπές, γκρεμίζονται και όλες οι εργασιακές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών. Με το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις καταργείται το αμετάθετο στην εκπαίδευση, αλλά και σταδιακά η έννοια της οργανικής θέσης. Με την αξιολόγηση επιχειρείται η επιστροφή στον επιθεωρητισμό, η δημιουργία μηχανισμού μόνιμης μισθολογικής καθήλωσης και απολύσεων. Με το νόμο για την αναδιάρθρωση του λυκείου θα σαρωθούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην εκπαίδευση, χιλιάδες μαθητές θα φύγουν από τη λυκειακή βαθμίδα μέσα από τις αλλεπάλληλες πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα η τράπεζα θεμάτων θα γίνει η βάση για την κατηγοριοποίηση, την αξιολόγηση και το κλείσιμο σχολείων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, μόνο μάταιες  ή επετειακές δεν είναι. Σήμερα το να αγωνιστούμε αποφασιστικά είναι όρος για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις απολύσεις και σε όλα αυτά που έρχονται. Στην πολιτική κεφαλαίου- κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που ματώνει τον κόσμο με τις απολύσεις, την ανεργία, τη δουλειά – δουλεία και την ανέχεια, να υψώσουμε αποφασιστικό μέτωπο ανατροπής.

Να είμαστε όλοι στις απεργίες και τις διαδηλώσεις και στις γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουμε τη συνέχεια και και την κλιμάκωση των αγώνα μας!

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου

Απεργία 19 – 20 Μάρτη. Όλοι /ες στις απεργιακές συγκεντρώσεις . 10:30 στην Περιφέρεια

Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) απολύονται. Έναν αιώνα μετά την κατάκτηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, η κυβέρνηση επιδιώκει να την καταργήσει. Αν το επιτρέψουμε, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι η αρχή μιας μακάβριας ακο

30-3λουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου , για να φτάσει ο αριθμός των απολύσεων στο σύνολο των 14.000 για το 2014.

Πριν μάλιστα ολοκληρωθεί ο υπάρχον γύρος των συμφωνηθέντων απολύσεων ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τον αριθμό των απολύσεων – διαθεσιμοτήτων το 2015, στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου ή όπως ονομαστεί το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που ήδη προετοιμάζεται πολιτικά και επικοινωνιακά.Διαμορφώνουν έναν μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας και απολύσεων εργαζομένων στο δημόσιο , καταργώντας στην πράξη τη μονιμότητα της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα. Η περιβόητη αξιολόγηση εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το στόχο . Μολονότι παραδέχονται ότι ο μνημονιακός στόχος της μείωσης κατά 150.000 θέσεις εργασίας έχει ήδη επιτευχθεί, η συζήτηση περί απολύσεων παραμένει στο προσκήνιο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι κάθε απόλυση εργαζομένου ανοίγει την όρεξη της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου για την ολοκληρωτική ανασυγκρότηση των εργασιακών σχέσεων στην κατεύθυνση της επισφάλειας και της ελαστικοποίησης. Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Στις 12-13 Μαρτίου 2014 ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό το τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα χαρακτηρίζεται υποχρεωτικά «άχρηστο» για να αποτελέσει μια μόνιμη και ανεξάντλητη “δεξαμενή” διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που καθιερώνεται πλέον σαν μια μόνιμη διαδικασία σε όλο το δημόσιο. Την ίδια ασφαλώς στιγμή που δυσφημούν το δημόσιο τομέα προετοιμάζουν τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Η επίθεση είναι ενιαία και ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση από τον κόσμο της εργασίας. 

Αντίστοιχα στην εκπαίδευση η υπουργική απόφαση για την προώθηση της αυτοαξιολόγησης επιδιώκει την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ενοχοποίηση τους για την διευρυμένη αναπαραγωγή των μορφωτικών ανισοτήτων. Μετατοπίζουν τις ευθύνες της κρίσης στις πλάτες των εκπαιδευτικών , προετοιμάζοντας το σχολείο της αγοράς, της κατάρτισης και της μαθητείας. Ευρύτερα, η επίθεση στο δημόσιο σχετίζεται με την υπονόμευση των κοινωνικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Συμμετέχουμε στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 10:30 στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τετάρτη 19 – Πέμπτη 20  ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση 11.οο΄στο αγ.Βενιζέλου

Δεν αρκεί να διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική τους.

Πρέπει να την ανατρέψουμε.

 

Η συγκυβέρνηση:

  • Σπέρνει απολύσεις, διαθεσιμότητες, ανεργία, φτώχεια, φόρους, δυστυχία.
  • Διαλύει τις κοινωνικές δομές Υγείας, Παιδείας, Ασφά-λισης, Πρόνοιας και τις αντικαθιστά με την ελεημοσύνη
  • Ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.

Στην εκπαίδευση:

  • Προωθεί τον ανταγωνισμό των σχολείων με την ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
  • ·     Ξεκινά τα σεμινάρια στα στελέχη για να προετοιμάσει τους πρόθυμους που θα εφαρμόσουν την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ δηλ. τον ανταγωνισμό μεταξύ μας για να διατηρήσουμε τη θέση εργασίας και το μισθό και επιχειρεί να διαμορφώσει σχέσεις εξάρτησης από τη διοικητική ιεραρχία..
  • ·     Επιβάλλει την υποταγή στην κρατική παιδαγωγική και την «αυθεντία» των σχολικών συμβούλων.
  • Μας συκοφαντεί και μας οδηγεί στα πειθαρχικά.
  • Μετατρέπει το δημόσιο σχολείο σε ιδιωτικοποιημένο πεδίο που συνδέεται με επιχειρήσεις.
  • Διευρύνει την ελαστική εργασία (ΕΣΠΑ) για να αντικαταστήσει τους μόνιμους και να περάσουν οι απολύσεις που απαιτούν Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Εμείς:

Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία, το σχολείο, την εκπαιδευτική νομοθεσία, το περιεχόμενο των γνώσεων, το αναλυτικό πρόγραμμα, τα βιβλία, το ρόλο που μας αντιστοιχεί. Με ένα κίνημα παιδείας και βάση τις κοινωνικές ανάγκες και τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών κι όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου, της αγοράς και του κέρδους. Που να μορφώνει ανθρώπους για να μπορούν να κατανοούν, να ερμηνεύουν και να αλλάζουν τον κόσμο και τη ζωή τους. Σε ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο των όλων και των ίσων, με δημοκρατία, με ελευθερία στη σκέψη, τη δράση και την έκφραση.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Ανατροπή της συγκυβέρνησης της Ε.Ε. – ΔΝΤ. Έμπρακτη αλληλεγγύη στα θύματα της πολιτικής τους.
  • Κατάργηση των  νόμων για αυτοαξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση, του ΔΥΚ και του Πειθαρχικού κώδικα. (διώξεις-απολύσεις)
  • Καμία απόλυση-διαθεσιμότητα. Ακώλυτη βαθμολογική – μισθολογική προαγωγή.
    • Διορισμοί για κάθε εκπαιδευτικό έργο σε κάθε σχολείο και μόνιμη δουλειά για όλους. ενάντια στην ελαστική εργασία.

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ

                                                     ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.               www.paremvasis.gr

http://rizospastiki-kinisi.blogspot.gr/