Μαρ 152014
 
Σκηνές απίστευτης γελοιότητας, εξευτελισμού και καταστολής στο υπουργείο Παιδείας το Σάββατο 15 Μάρτη, DSC05370ημέρα που επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο αξιολόγησης για τους περιφερειακούς διευθυντές και τους διευθυντές εκπαίδευσης.
Επιστράτευσαν διμοιρίες με χακί ΜΑΤ, με μπλε ΜΑΤ, τοποθέτησαν κλούβες κάθετα στο δρόμο, χτύπησαν τους εκπαιδευτικούς διαδηλωτές, έριξαν δακρυγόνα, έφεραν ζητάδες, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, μέχρι και τα ταξί που βρίσκονται μπροστά στο MALL επιτάχτηκαν και τελικά, μόλις και μετά βίας 62 στελέχη εκπαίδευσης επί συνόλου 160 κατόρθωσαν, ντροπιασμένα, κρυμμένα μέσα σε ταξί και με την προστασία των ΜΑΤ, να μπουν στο υπουργείο ! 
Έξω από το υπουργείο, πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, σε μια μαζική και μαχητική διαδήλωση, περικύκλωσαν ασφυκτικά το χώρο του σεμιναρίου, απέκλεισαν έξω τους επίδοξους αξιολογητές και έδωσαν με αυταπάρνηση και επιτυχία τη μάχη τέσσερις ολόκληρες ώρες σε όλες τις εισόδους του υπουργείου.
Αναλυτική περιγραφή των γεγονότων  :
bixyb6dicaaixbi
13.00
Οι πρώτοι εκπαιδευτικοί καταφθάνουν στο υπουργείο και διαπιστώνουν ότι διευθυντές εκπαίδευσης έχουν αρχίσει να προσέρχονται από τις 12 παρ’ ότι το σεμινάριο αρχίζει στις 15.30.
13.15
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρούν να απωθήσουν τους πρώτους εκπαιδευτικούς που διαδηλώνουν έξω από την πύλη του υπουργείου. Πίσω από τις διμοιρίες προσέρχονται από την πλευρά της γέφυρας μπλοκ εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας.
13.30
Τα ΜΑΤ επιχειρούν με μια ακόμα επιχείρηση να σκορπίσουν τους εκπαιδευτικούς με σπρωξιές, χτυπήματα καιIMG_9915 (1) δακρυγόνα. Οι εκπαιδευτικοί μένουν πεισματικά στη θέση τους κατά μήκος του δρόμου ενώ συνεχίζεται η προσέλευση διαδηλωτών.
14.00
Η διαδήλωση πυκνώνει, κάθε λίγο υπάρχει ένταση με τα ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ με μια οργανωμένη επίθεση, με σπρωξιές, χτυπήματα, χημικά, απωθούν μπροστά από την πύλη το μπλοκ των εκπαιδευτικών. Μεμονωμένα επιχειρούν μέσα από το πλήθος των συγκεντρωμένων να περάσουν στο υπουργείο διευθυντές εκπαίδευσης αλλά γίνονται αντιληπτοί, αποδοκιμάζονται και υποχρεώνονται να υποχωρήσουν.
Φωτογραφία0205
.
14.15
Έξω από το Μall, αλλά και μέσα σε αυτό, περίπου τριάντα διευθυντές εκπαίδευσης, ανήσυχοι, αναμένουν στο ακουστικό τους περικυκλωμένοι από εκπαιδευτικούς.
15.00
Την ίδια στιγμή, κάποιοι – περισσότερο ευρηματικοί – διευθυντές εκπαίδευσης, παίρνουν την πρωτοβουλία να αναζητήσουν την τύχη τους στην …πίσω πόρτα του υπουργείου ! Κατευθύνονται κατά μόνας στην είσοδο που οδηγεί στο υπουργείο μέσω της ΣΕΛΕΤΕ. Αλλά και εκεί συναντούν ομάδα περιφρούρησης των εκπαιδευτικών ! Νέα επεισόδια με διμοιρία ΜΑΤ που βγαίνει μέσα από το υπουργείο. Για την επόμενη μια ώρα, μεμονωμένα αυτοκίνητα και ταξί με διευθυντές περιφέρονταν χωρίς αποτέλεσμα στην περιοχή της ΣΕΛΕΤΕ…
Φωτογραφία0219
15.45
Η ώρα περνάει και μέσα στην αίθουσα του σεμιναρίου δεν έχουν προσέλθει ούτε 40 διευθυντές. Γκρίνιες και μουρμούρα μέσα, αντίσταση και αισιοδοξία έξω.
16.15
Δεκάδες ΔΙΑΣ, ζητάδες και αστυνομικοί, μπροστά στο MALL, παραλαμβάνουν τους διευθυντές εκπαίδευσης, τους χωρίζουν σε …τριάδες και τους επιβιβάζουν σε ταξί ! Μάχες σώμα με σώμα με τους εκπαιδευτικούς. Οι διευθυντές αποδοκιμάζονται. Διερχόμενοι πολίτες και μαθητές αποδοκιμάζουν έντονα κι αυτοί τους διευθυντές !! Κάποιοι ταξιτζήδες όταν ενημερώνονται από τους διαδηλωτές προτιμούν να φύγουν άδειοι παρά να εξυπηρετήσουν τους αξιολογητές και την αστυνομία !
Τα ταξί με τη συνοδεία ΔΙΑΣ κάνουν τον κύκλο και περνούν από τη γέφυρα όπου παρά την ασφυκτική αστυνομική παρουσία, συναντούν άλλους διαδηλωτές. Ακολουθούν νέα επεισόδια, τελικά τα περισσότερα ταξί εισέρχονται στο υπουργείο.

IMG_9994

unnamed
16.30
Το σεμινάριο της ντροπής ξεκινά, περικυκλωμένο από την οργή της ζωντανής εκπαίδευσης, με πάνω από τους μισούς διευθυντές εκπαίδευσης να απουσιάζουν !!! Πλήρης αποτυχία για το πάνοπλο κράτος που επιχείρησε να τσακίσει την αντίσταση των εκπαιδευτικών με την καταστολή.
σεμιναριο αξιολογησης 1 (1) (1)

Επίδοξος αξιολογητής μέσα σε ταξί κρύβει το πρόσωπό του. Ο ταξιτζής τον παρακολουθεί έκπληκτος !

Η σημερινή κινητοποίηση άνοιξε το δρόμο για τη συνέχεια. Με νέες αποφάσεις τους, οι εκπαιδευτικοί, μέσα από τους Συλλόγους, τις ΕΛΜΕ και τις Ομοσπονδίες τους, με ακόμα πιο μαζική και μαχητική κινητοποίηση, θα ακυρώσουν τα σεμινάρια της ντροπής, θα μπλοκάρουν κάθε διαδικασία αξιολόγησης !
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Sorry, the comment form is closed at this time.