Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος “Ν.Πλουμπίδης”: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία στην Εισαγγελία Πειραιά, 17 02, στις 12:30‏

2014-02-07-1612Το Σάββατο 8/2/2014, καλέστηκαν  στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου 6 μαθητές του 2ου  Γενικού Λυκείου Κερατσινίου, με κατηγορητήριο «τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου».

Ποιο ήταν το παράπτωμά τους;  Αγωνίστηκαν, διεκδικώντας καλύτερη μόρφωση, βιβλία, να μην απολυθούν καθηγητές, θέρμανση.

Ζητήθηκε από  τα παιδιά να παρουσιαστούν στο Α.Τ  για «προσωπική τους υπόθεση», και πήραν κατάθεση από ανήλικους μαθητές  χωρίς την παρουσία δικηγόρων.  Τους ζήτησαν να δώσουν ονόματα συμμαθητών τους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και τους έκαναν ερωτήσεις επίμονα για την οικογενειακή τους κατάσταση. Εικόνες που θυμίζουν άλλες «μαύρες» εποχές της κοινωνίας μας.

Οι μαθητές, ενημερώθηκαν ότι θα κατηγορηθούν για κακουργηματικές πράξεις. Η αστυνομική αυθαιρεσία ωστόσο, δεν σταμάτησε στην έκδοση της κατηγορίας από την αστυνομία αντί για τις δικαστικές αρχές,  παρά το γεγονός ότι το σχολείο δεν είχε υποστεί καμία ζημιά.

Καταγγέλλουμε τις πολιτικές που στόχο έχουν να τρομοκρατούν τους μαθητές επειδή διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Καλούν  παιδιά σε αστυνομικό τμήμα, στέλνοντας μήνυμα στην κοινωνία, ότι όποιος διεκδικεί  το αυτονόητo, τιμωρείται.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί αναρωτιόμαστε ποιοι είναι εκείνοι που διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου; Οι μαθητές που διεκδικούσαν καλύτερη μόρφωση ή το υπουργείο  που με την πολιτική του οδηγεί στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σε συνδυασμό με το έγγραφο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, από τη ΓΑΔΑ, όπου ζητά «οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές και συναντήσεις με τους Διευθυντές/ντριες και τις Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων και την καταγραφή προβλημάτων που υπάρχουν!», αναρωτιόμαστε εύλογα:

Είναι πλέον αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για να επιλαμβάνεται των προβλημάτων και των αναγκών που σχετίζονται με το σχολείο και όχι το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι αρμόδιες υπηρεσίες του;

Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και όχι αστυνομικοί! Τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν επιλύονται με τη συνδρομή αστυνομικών και εισαγγελέων, ούτε με καλέσματα στους διευθυντές να καταδίδουν τους μαθητές τους.

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

Απαιτούμε να πάψει κάθε δίωξη των μαθητών.

Να σταματήσει η τρομοκράτηση των μαθητών κι η καταστολή των αγώνων. 

Ο Σύλλογος μας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας

Τη Δευτέρα 17/2, ώρα 12.30 στην Εισαγγελία Πειραιά, στη Σκουζέ

  Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου το Δ.Σ. κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας 12:00-14:00μ.μ.