Ανακοίνωση των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων Π.Ε. για την εργασιακή εφεδρεία

Σήμερα σε μετακινούν, αύριο σε απολύουν!

Εργασιακό τρόμο πάει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υποχρεωτικές μετακινήσεις & μετατάξεις – προάγγελο της εργασιακής εφεδρείας σε εκπαίδευση και σε όλο το δημόσιο.

Η συνολική επίθεση απέναντι στο δημόσιο είναι επιτελικά σχεδιασμένη!

Στόχοι ολόκληρου του μαύρου αστικού μπλοκ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ) και των ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ-κεφαλαίου είναι η δραματική συρρίκνωση έως εξαφάνιση του δημοσίου και η εφαρμογή συνθηκών εργασιακής βαρβαρότητας σε ότι απομείνει.

 Θέλουν ένα «δημόσιο» με πετσοκομμένες τις κοινωνικές δαπάνες, ανταποδοτικό και ιδιωτικοποιημένο, που τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, ένα «δημόσιο» της Ε.Ε. τροφοδότη του ιδιωτικού τομέα και των ειδικών οικονομικών ζωνών του κεφαλαίου. Ένα κράτος αστυνομικό και ολοκληρωτικό, του σκληρού κομματικού μηχανισμού, των εργολάβων και των σύγχρονων δουλεμπόρων της μαύρης εργασίας.

 Ένα τέτοιο Δημόσιο χρειάζεται λίγους και χειραγωγημένους δημόσιους υπαλλήλους. Με συνθήκες βαρβαρότητας ιδιωτικού τομέα, με μισθούς των 700 ευρώ, με κατάργηση της μονιμότητας και απολύσεις, με ευέλικτα ωράρια και ελαστική εργασία, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, «κρατικούς υπαλλήλους» διαρκώς μετακινούμενους σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς, εχθρούς  του πολίτη και υπηρέτες του αντιδραστικού μηχανισμού τους.

Χτυπώντας το δημόσιο, η κυβέρνηση χτυπάει όλο τον ελληνικό λαό. Για να καλλιεργήσει την αντίληψη ότι κανένα δικαίωμα δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Για να επιβάλει παντού την εργασιακή ζούγκλα.

               Ήδη σήμερα μετατάσσουν μαζικά υπαλλήλους και μετακινούν εκπαιδευτικούς (έχουν αρχίσει μετακινήσεις και πέραν των ορίων του κάθε ΠΥΣΠΕ). Ήδη κατάργησαν σχολεία αλλά και θέσεις εργασίας σε κοινωνικές υπηρεσίες. Έχουν ήδη ανακοινώσει πως νέοι κύκλοι συγχωνεύσεων/καταργήσεων θα πραγματοποιηθούν.

Ήδη απόλυσαν συμβασιούχους (και εκπαιδευτικούς, τους συναδέλφους μας που επί χρόνια εργάζονταν στο δημόσιο σχολείο με ελαστικές σχέσεις εργασίας (αναπληρωτές-ωρομίσθιοι)) που τώρα βρίσκονται στις λίστες των ανέργων.

Προσπαθούν να αυξήσουν το ωράριο (ήδη αύξησαν το εργασιακό ωράριο στους συναδέλφους που μετακινούν υποχρεωτικά από τη Β/βάθμια στην Α/βάθμια εκπαίδευση αδιαφορώντας για τα χρόνια υπηρεσίας τους).

Ήδη ο νόμος 3848/2010 περιλαμβάνει και διατάξεις που προβλέπουν την απόλυση εκπαιδευτικού (εκτός από τη μετακίνησή του).

Αδιαφορούν για κάθε οικογενειακό προγραμματισμό αλλά κυρίως για την ίδια τη λειτουργία των υπηρεσιών και των σχολείων που θα (υπό)λειτουργούν  με εκπαιδευτικούς της περιπλάνησης σε 5 σχολεία.

Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, η έλλειψη βιβλίων και εκπαιδευτικών, η περικοπή κάθε λειτουργικής δαπάνης, η μεταφορά αρμοδιοτήτων στα μικρά «κράτη» των Καλλικρατικών Δήμων, η ολοένα και πιο ορατή εμφάνιση του ιδιωτικού τομέα σε κάθε λογής σεμινάρια και «επιμορφώσεις» είναι όλα κομμάτια του ίδιου παζλ:

 Της συστηματικής υποβάθμισης/απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης με ταυτόχρονη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών για να γίνει εύκολα και σύντομα η ολοκληρωτική της διάλυση.

Της παράλληλης προετοιμασίας του σχολείου της αγοράς όπου ο εκπαιδευτικός θα είναι παιδαγωγικά σκλάβος του νέφους «δεξιοτήτων»  και εργασιακά φτηνός, υποταγμένος, μετακινούμενος και πάντα αναλώσιμος στο βωμό των κριτηρίων του κέρδους.  

Η διάλυση αυτή προϋποθέτει και απολύσεις εκπαιδευτικών τις οποίες και προετοιμάζουν.  Όπου και αν εμφανίστηκαν άλλωστε οι «σωτήρες» της ΕΕ και του ΔΝΤ απολύθηκαν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί (και στα πρόσφατα χρόνια και σε χώρες της ΕΕ – Ρουμανία – Λετονία κ.τ.λ.).

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι αποστροφές της Διαμαντοπούλου και άλλων στελεχών του Υπουργείου Παιδείας για το «10% των εκπαιδευτικών που δε μπορούν να σταθούν σε τάξη».

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι διαρροές σεναρίων απόλυσης που διαρρέουν στα δελτία ειδήσεων. Μετράνε αντιδράσεις και ελπίζουν να διασπάσουν εξ αρχής τους εργαζόμενους (και τους εκπαιδευτικούς) σε υποομάδες που η μια θα «εύχεται» την απόλυση της άλλης..

Μόνο τυχαία δεν είναι η έκδοση εγκυκλίου που ζητά από τις διευθύνσεις να αναφέρουν τους εκπαιδευτικούς που για κάποιο λόγο δε βρίσκονται (ή δε μπορούν να βρίσκονται) σε τάξη.

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως οι αξιολογήσεις για προαγωγή κλιμακίου στο νέο μισθολόγιο «κόβουν» εξ’ αρχής ποσοστά εργαζόμενων που θα παραμένουν στάσιμοι μισθολογικά και βαθμολογικά. Ετοιμάζονται οι δεξαμενές απολύσεων των «μη ικανών».

Μόνο τυχαίο δεν είναι το νομοσχέδιο για τη Διοικητική αναδιάρθωση στην εκπαίδευση που καταργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας (καταργεί εντελώς τα ΚΕΔΔΥ – η ειδική αγωγή στον Καιάδα)

 

ΟΤΑΝ Η ΔΟΕ (ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ) ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Τα αναμμένα σινιάλα κινδύνου ο γραφειοκρατικός κυβερνητικός κρατικός  συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ τα αγνοεί ηθελημένα και «δεν ασχολείται» με το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας. Πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά  υποχρεωτικών μετακινήσεων  ανά περιφέρεια λόγω πλεονάσματος, αύριο τα «πλεονάσματα» θα τακτοποιούνται με μετατάξεις σε άλλους φορείς του δημοσίου π.χ. ΟΤΑ ή ακόμα και απολύσεις όπως δηλώνει η Χριστοφιλοπούλου

Η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ του Δ.Σ ΔΟΕ. παρ’ όλες τις καταγγελίες συλλόγων Π.Ε. όχι μόνο κωφεύει αλλά επιμελώς κρύβεται για να μην θίξει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τα περί διοικητικής αρρυθμίας και παραιτήσεις  των διοικητικών υπαλλήλων «όσο και αν βρίσκονται ψηλά» . Καλύπτεται πίσω από την επίφαση της νομιμότητας (του ν.3848!!!) και δεν κάνει τίποτα απολύτως για να μπλοκάρει τις μετακινήσεις συναδέλφων σήμερα. Αλλά και στους συλλόγους ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αρκούνται στους χαρτοπόλεμους εγγράφων διαμαρτυρίας και στα «παζάρια» με τις Διευθύνσεις για τη μικρότερη ταλαιπωρία των μετακινούμενων συναδέλφων που την παρουσιάζουν και σαν εξυπηρέτηση.

Είναι συνειδητή η επιλογή τους να λειτουργήσουν ως κυβερνητικοί υπάλληλοι καθώς στην πραγματικότητα ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ συμφωνούν με τη λογική και την ουσία και του ν3848 και του σχολείου της αγοράς αφού δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να τα ανατρέψουν. Διαχειρίζονται τη χειροτέρευση των όρων εργασίας και έχουν αυτοαναχθεί σε υπερασπιστές της αστικής αντιλαϊκής και αντεργατικής νομιμότητας. Έχουν διαλέξει στρατόπεδο και είναι απέναντί μας. Η επιλογή του μη αγώνα, της μοιρολατρίας και της τρομοκράτησης των εργαζομένων,  η παρακολούθηση των 24ωρων άνευρων και χωρίς στόχο απεργιών των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καταδεικνύει ότι είναι μέρος του προβλήματος ότι εργάζονται για λογαριασμό του μαύρου μπλοκ εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΣΕΒ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΜΕ) Σάμπως δικά τους μέλη δεν είναι όλοι αυτοί οι Διευθυντές εκπαίδευσης και λοιπά στελέχη που διατάζουν μετακινήσεις σήμερα και ετοιμάζουν ήδη από σήμερα τις λίστες των αυριανών απολύσεων;

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

          Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε τα σχέδιά τους, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το νόμο του εργαζόμενου.

Με ταξική ενότητα και συντονισμό των συλλόγων –σωματείων – επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, με καταλήψεις και διαδηλώσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων για μετακινήσεις και απολύσεις για το μπλοκάρισμά τους.

Με διαγραφή από τους συλλόγους κάθε στελέχους εκπαίδευσης που θα υπογράψει απολύσεις ή θα προβεί σε ενέργειες για να πραγματοποιηθούν.

Με το κίνημα  να ακολουθεί  τη διαδικασία των Γ.Σ., των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών συνελεύσεων γειτονιών, επιτροπών κατοίκων, επιτροπών “δεν πληρώνω” και όχι τις αυταπάτες των προσφυγών σε δικαστήρια που προκρίνουν οι γραφειοκρατικές ηγεσίες (βλ. ανακοίνωση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. για κεφαλικό φόρο). 

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΤΟ ΕΥΡΩ, Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ! –  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Για ένα δημόσιο πλήρως απαλλαγμένο από τα δεσμά των αγορών και της επιχειρηματικής δράσης. Για δημόσιο στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στο κέρδος, τη διαφθορά, τη συναλλαγή με τα ιδιωτικά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις που κατασυκοφάντησαν την έννοια του δημόσιου στην εργατική τάξη.

Με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Για παιδεία-υγεία-μεταφορές-ενέργεια κοινωνικά αγαθά και όχι πεδία πλουτισμού του κεφαλαίου.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ,

          Για μόνιμη σταθερή εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους.

Για καμιά μετακίνηση – καμιά απόλυση. Νόμος δικός μας η απαγόρευση των απολύσεων!

Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη κάθε εκπαιδευτικού έργου με μόνο κριτήριο το χρόνο λήψης πτυχίου. Για διορισμό κάθε εκπαιδευτικού που έχει διδάξει έστω και μια ώρα στο δημόσιο σχολείο.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, με αύξηση μισθών – συντάξεων – δημόσιων δαπανών (που καλύπτουν ανάγκες και δίνουν δουλειές) και με άγρια φορολόγηση του κεφαλαίου και κτύπημα των κερδών του.

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 www.paremvasis.gr                                                                                                                                             6/10/2011